Reklama

Reklama

Šimon a Matouš

  • Česko Šimon a Matouš: Obchodníci s diamanty (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jednoduchá zápletka skýtá skvělý prostor dvěma neuvěřitelným smolařům - Šimonovi a Matoušovi. Hoši nevědomky pašují diamanty po nichž pasou party ziskuchtivých zloduchů. Ovšem vzít našim hrdinům něco, co sami nechtějí dobrovolně vydat není tak snadné. Film plný bitek a situací postavených na hlavu - zkrátka fantastická italská komedie bez hlavy a paty, zato s tělem plným špaget a smíchu... (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (249)

Petr.Kocfeld 

všechny recenze uživatele

Dvojice dublérů zde jako velcí smolaři utíkají zločincům a spoustě malérů a taky zde tato dvojice čelí spoustě akce a porci napětí a také zde jsou skryti coby dva kněží v jistém italském klášteře.Dávám tomuto filmu 80 procent a 4 hvězdy.Tento snímek si mě docela získal a tento snímek je opravdu výborný. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Další výborná "fackovací komedie" italské produkce, ale bez Buda Spencera a Terrence Hilla. Jejich o něco slabšími hereckými náhradníky jsou Antonio Cantafora a Paul L. Smith a tentokrát jde o pašování diamantů naší dvojicí v převleku za kněze. Patrně nejlepší herecký výkon ale podal a nejzábavnější postavou je šéf skupiny padouchů Dominic Barto s křivým obličejem velmi připomínající gangstersko - komické role našeho Karla Effy. "Debilové. Kdo je šéf? Kdo je šéf? Kdo je šéf?" -"Ty jsi šéf."... "Nezapomeňte na dobrmany." Celý film na: http://www.youtube.com/watch?v=GOfqgs-_7hw ()

Reklama

Pierre 

všechny recenze uživatele

Jestli se mé hodnocení  předchozího dílu rozpačitě pohybovalo na pomezí tří až čtyř hvězdic, tak tady už o nadprůměrném hodnocení vůbec nepochybuji a naprosto se shodnu se zdejším často opakovaným názorem, že tohle prostě patří do zlatého fondu komedií. Honba za panenkou je zábavnější než honba za naklaďáky, je zdržována méně brzdícími momenty (jako třeba v prvním díle ty prostitutky), je to  větší bejkárna  a ještě  více prostoru dostává unikátní kvarteto padouchů v čele s geniálně nablbým šéfem s tikem v oku s delikátním dabingem Přeučila. Někdy jsem přemýšlel, že bez by něho by to bylo poloviční. Vyvedl se i  komisař a (stejně jako bloom) musím pochválit tvůrce českého dabingového znění, že tohoto hrdinu, jasně odkazujícího k Funésovi (což mi samo o sobě přišlo jako skvělý nápad),  dabuje František Filipovský. No a ta hlavní  písnička je zkrátka skvělá! ()

Slimak 

všechny recenze uživatele

"A nezapomínej, že odedneška jsme páteři..skromnost a střídmost je teď naše heslo..a né abys jedl rukama,ovládej se,nepřežírej se a necpi se jako prase!" Druhý díl nezaostává v ničem za svým předchůdcem.Je naopak ještě promakanější a po řemeslné stránce řekl bych dokonale natočen.Za skvělý nápad považuji kontrastující prostředí jakési africké země a Amsterdamu."Víte přece že naším cílem jsou daleké kraje,Amazonie..země plná nebezpečí, neboť jsme si vyvolili životy mučedníků...a možná i smrt!" ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Nenáročná, ale účinná zábava, která je napodobeninou filmů s populárním duem. Zápletka v podobě nevědomého pašování není špatná a s průběhem ukrytí v klášteře, honiček a bitek za osobní spravedlnost je typickou pro tento druh zábavy. Prohnaný Matteo (solidní Antonio Cantafora) a bručoun Simone (dobrý Paul L. Smith) se ve spásném mnišském převleku snaží dosáhnout lepšího života a návratu z drsné Afriky zpět do civilizované Evropy. V patách je jim nejen gang pašeráků diamantů, ale i amsterdamská policie. Ze všeho se dostávají s hravostí a pádnou rozhodností. Svého převleku si užívají se vším všudy, a dělá je i lepšími lidmi. Z dalších rolí: vůdce násilnické bandy Morgan (Dominic Barto), bojící se krutých dobrmanů svého pána pana Robinsona (Claudio Gora), sadistického mafiánského šéfa, policejní inspektor Nelson (Jacques Herlin), prahnoucí po dopadení pašeráků diamantů, představený páter kláštera (Giuseppe Maffioli), a vůdce uprchlých trestanců (Nello Pazzafini). Hravé, jednoduché, vtipné, nenáročné, zkrátka příjemné odreagování. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Keď Šimon narazí do slona, jedná sa o slona indického, aj keď film sa odohráva v Afrike. (Igi155)
  • Oba filmy se Šimonem a Matoušem se v čs.kinech objevily prakticky současně, jen s měsíčním odstupem, v létě 1978. Z neznámých důvodů byla Riviera dabovaná, zatímco tento film byl naopak titulkovaný. Dabované verze se dočkal teprve později při uvedení v tehdejší ČST. (charles3)
  • Film byl natočen v Dakaru (Senegal) a Amsterdamu (Nizozemí). (Rattus Rattus)

Reklama

Reklama