Reklama

Reklama

Šimon a Matouš

  • Česko Šimon a Matouš: Obchodníci s diamanty (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jednoduchá zápletka skýtá skvělý prostor dvěma neuvěřitelným smolařům - Šimonovi a Matoušovi. Hoši nevědomky pašují diamanty po nichž pasou party ziskuchtivých zloduchů. Ovšem vzít našim hrdinům něco, co sami nechtějí dobrovolně vydat není tak snadné. Film plný bitek a situací postavených na hlavu - zkrátka fantastická italská komedie bez hlavy a paty, zato s tělem plným špaget a smíchu... (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (249)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Dodnes som si myslel, že Spencer & Hill sú Šimon a Matúš. Môj detský mýtus je týmto zborený a budem si musieť hľadať ich nové spoločné pomenovanie. Film je to celkom priemerný, ktorým sme mohli byť nadšení v čase videokaziet, ale dnes už ani nie. (20.10.2014) –––– Každý film má svoj správny čas a náladu na sledovanie. A tak správne novoročne naladený môžem zvýšiť z troch na štyri hviezdy. (1.1.2018) –––– Buď to bude světec nebo pitomec. Svatej Šimon... - Evagelium podle Matouše... Sakra, evagelium podle Šimona není. ()

waits 

všechny recenze uživatele

Bezelstně a přímočaře pitomé, dokonale nenáročné, prošpikováno ovšem jiskřivě přitroublými dialogy Dojem kazí jen pachut parazitování na dvojici Spencer / Hill, jejichž charisma tahle dvojka nemá. Už na základní škole jsme se ve škole smáli: "Šéfe, sloup!"nebo "Kdo volal? To byl šéf." No a smál jsem se spokojeně i ted´, ne že ne:) ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Jako malá jsem si myslela, že filmy se Šimonem a Matoušem jsou další komedie Buda Spencera a Terence Hilla. Rodiče mi pak museli dlouze vysvětlovat, že ti dva jsou vlastně jejich dvojníci, kteří Spencera a Hilla napodobují. Takže moje děcká dušička byla mírně zklamaná. Moje zklamání se ale velmi brzy rozplynulo do nenávratna, protože se Šimonem a Matoušem si člověk užije spoustu legrace za doprovodu svižné a nezapomenutelné muziky. Na tu ústřední melodii se prostě zapomenout nedá. Vždycky, když zazněla, tak přišel nějaký malér. Film ani po tolika letech neztrácí nic ze svého kouzla. Je možná dobře, že tahle dvojka má na svém kontě pouze dva nebo tři filmy. ()

bundaboy 

všechny recenze uživatele

V dětsví jsem tenhle film viděl snad 100x :). A když jsem si to pouštěl nedávno, tak jsem pořád slzel smíchy, takže to věkem vůbec neztrácí na kvalitě :). Nutno ovšem poznamenat, že nejlepší je to s původním českým dabingem (Mrkvička + Jelínek + Filipovský)! A možná to bude znít divně, ale mě se tyhle dva filmy s Šimonem a Matoušem líbily vždycky víc, než ty původní s Hillem a Spencerem... ;) ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Z prvního dílu zůstal skvělý hudební motiv a dvojice smolařů je pořád stejně sympatická. Zbytek je ve všem výrazně horší. Souboje postrádají jiskru a parta nešikovných lupičů, taktéž recyklovaná z minulého filmu, působí nevýrazně. Zápletka je dost šílená na nekonečný zdroj vtipů, ale přišlo mi, že scénář většinu možností trestuhodně promrhal. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Diamanty, které v závěru filmu hodí Matouš (Paul L. Smith) Šimonovy (Antonio Cantafora), by neměly být válcem tak jednoduše rozdrceny. (miroslaf63)
  • Film byl natočen v Dakaru (Senegal) a Amsterdamu (Nizozemí). (Rattus Rattus)

Reklama

Reklama