Reklama

Reklama

Jáson a Argonauti

  • Velká Británie Jason and the Argonauts
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Klasický příběh řecké báje o Jasonovi, který hledá pověstné "Zlaté rouno", nabízí divákům řadu soubojů s obludami jako harpyje, hydra nebo obr Talos. Proto s Jasonem musí na Kolchidu cestovat také nejlepší bojovníci v čele s Herkulem. Chrání je bohyně Héra. Ve své době byl film ceněn pro kvalitně udělané triky. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (115)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Tak pre kazdeho cloveka je nejaky film zasadny. Uznavam, ze pre trendovych chudakov co ficia na Blbowoode su kulty vsetky 3 Tchory, pre dalsieho - a nie je ich malo - je kult Forrest Žump, pre dakoho skor The Great Escape 1963, kleopatra 1963. Jo a pozeram ze z rovnakeho roku su aj jason a Argonauti. Super su suboje s obludami, ktore pochadzaju z grecko - rimskej mykologie : 100 % ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Film starý téměř 60 let a dnes na něj dá stále dívat. Ve své době to musel být hit, především kvůli trikům, jenž byly tehdy dokonalé. Dnes už na nás sice působí spíše úsměvně, ale mě osobně se tyhle bizardní potvory líbí mnohem víc než ty dnešní CGI monstra vyráběné digitální technikou. A že jich ve filmu je: oživlá socha Héry na přídi lodi, gigantický bronzový muž Talos, harpyje, hydra, drtící skály s gigantickým Odysseem a několik oživlých koster. Jen nechápu, proč Hérakla hraje povadlý chlap před padesátkou. [1744. hodnocení, 98. komentář, 76%] ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Opravdu velmi výpravný starší snímek. Nejde si nevzpomenout na Souboj titánů. Divím se, že jsem se k němu dostal až teď. je až neuvěřitelné, jak dobře snímek na svou dobu vypadá. Všechny akční scény jsou povedené. Jáson a jeho parta se musí na své cestě za zlatým rounem utkat s obrem Talem, porazit harpyje, projet mezi pohyblivými skalami, zabít hydru a nakonec se utkat s hordou kostlivců. Celou dobu jim pomáhá bohyně Héra. Hlavně kostlivci vypadají skvěle. Natáčení muselo být neskutečně komplikované. Škoda, že se na snímek dnes dost zapomíná. "Berte jen jídlo a vodu." ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Parádní film s naprosto geniální stop-motion. Škoda že tenhle film není tak rozšířen jako Souboj Titánů. Scénář je parádní, atmosféra zábavná, scény na lodi nenudí a postavy jsou příjemné. Co bych možná vytkl je role toho kamaráda Herkula, jeho seznámení bylo celkem dlouhé na to aby ve filmu střihl jen okrajovou roli. Nicméně scéna s titánem byla uchvatná. Jediné co mi vadí a nedovoluje dát plné hodnocení je konec, posledních 20 minut se celkme plouží, sice do zdárného finále s kostlivcema ale to předtím je spíše takový nudný výplněk. Harryhousen a jeho efekty v§bec nezestárly a byly luxusní. Pro mě zábavný velkofilm se sem tam nudnější scénou ale pozornost si zaslouží. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Jako malej jsem měl tenhle film nahranej na videokazetě z televize a pořád dokola na něj koukal. No a jako velkej jsem nedávno přečetl práce od Michaela Granta (Zrození Řecka a Klasické Řecko), kde je samozřejmě prostor věnován také řecké mytologii a divadelním tragédiím a tedy logicky i příběhu Jasona, a tak jsem se rozhodl opět si tuto klasiku pustit a nostalgicky zavzpomínat :-) Co se týče vizuální stránky, tak ta je bezpochyby za 5* - kostýmy a kulisy super, no a triky nepůsobí nijak zastarale a vypadají líp než kdejaké dnešní počítařové trikové origie. Např. ani kostlivci ani velký bronzový muž nebo hydra nepůsobí ani v nejmenším úsměvně ... naopak docela uvěřitelně. Příběh samotný už tak silný není ... prostě standardní heroická plavba s několika nástrahami, souboji, zrádcem, krásnou dívkou a zlými králi. Velká škoda, že film postrádá druhý díl a příběh tohoto Jasona tak zůstane otevřený. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (17)

  • Nakrúcanie sa začalo 2. septembra 1961 v Taliansku. (curunir)
  • Ray Harryhausen považuje Jásona a Argonautov za svoj najlepší film. (curunir)
  • Producenti Charles H. Schneer a Ray Harryhausen ohlásili výrobu filmu 22. marca 1961 po celosvetovom úspechu ich predchádzajúceho projektu Siedma Sindibádova plavba (1958). (curunir)

Související novinky

Zemřel trikový mág Ray Harryhausen

Zemřel trikový mág Ray Harryhausen

08.05.2013

V požehnaném věku 93 let opustila filmový svět obrovská legenda, trikový průkopník, král stop-motion animace a držitel Oscara Ray Harryhausen. Začínal už ve třicátých letech minulého století na… (více)

Reklama

Reklama