Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nepraktický, roztržitý antropolog (Cary Grant), který má těsně před svatbou s dominantnější dívkou, shání peníze pro své muzeum, jehož budováním strávil posledních pět let. Do cesty se mu neustále plete živelná bohatá výstřednice s ochočeným mládětem leoparda Susan (Katharine Hepburnová), která sebe, Davida i své známé dostává do řetězce stále absurdnějších situací...Film, reprezentující vrchol bláznivých komedií třicátých let, stojí na výborných hereckých výkonech, vtipných dialozích a režijním umu Howarda Hawkse. (pm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (189)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Opravdu bláznivá komedie. Stojí na úderných dialozích, herectví živelné, odzbrojující K. Hepburn (její mužský protějšek se spíše jen veze) a absurdních situacích, které se kupí jedna na druhou. Občas mi sice trochu vadilo přehrávání (hlavně ze strany Granta) a sem tam se naskytla i poněkud jednodušší (ve smyslu hloupější) scéna, ale po většinu času jsem se dobře bavil, takže za mě to budou slabší 4*. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Jeden roztržitý antropolog, co se zítra žení, jeden uragán resp. roztomile potrhlá zamilovaná emancipovaná mladá slečna, jeden George-čtyřnohý nejlepší přítel člověka, co rád zahrabává boty a (brontosauří) kosti a jedno „Bejby“. Nikoliv to hříšné resp. šakalí, ale čtyřnohý mazel s vybraným hudebním vkusem a neukojitelným apetitem. Jednoduše roztomile potrhlá záležitost s mistrně se doplňujícím ústředním duem C. Grant-K. Hepburn, které buď zcela propadnete nebo ji nemilosrdně odstřelíte. Film, jenž má co nabídnout jak milovníkům (rychlých) dialogů, tak začínajícím zapáleným zoologům, pokročilým imitátorům a v neposlední řadě i vyznavačům absurdity. Scéna z vězení budiž ukázkovým příkladem. Troufám si rozhodně tvrdit, že „pod tíhou viděného“, by i major Terazky „prozřel“ a lakonicky utrousil „a táák, Kefalín“. Stejně tak, pokud jste čirou náhodou doposud neslyšeli zvuk alky resp. leoparda v červnu, je Bringing up Baby snímkem přesně pro vás. 89%[Snímek, který více než kdy jindy, lze zažít na dva způsoby. Vidět s dabingem nebo si jej v orig. prožít. Já měl tu čest resp.smůlu s oběma případy]. ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Howard Hawks uměl natočit snad úplně všechno. Neviděl jsem od něho zatím film, který by byl snad jen lehce nadprůměrný. A o tom si může nechat zdát i "Leopardí žena", neskutečně ujetá crazy komedie, která i dnes působí svěže. Jedna absurdita se kupí na druhou a přesto není snímek ani na chvilku přepísknutý a drží se v přijatelných kolejích. Skvělý Cary Grant tentokrát spíše jako ňouma a Katherine Hepburn jako žena vamp - no prostě neodolatelná. Ve třicátých a čtyřicátých letech se natočilo spousty komedií, které zub času doslova sežral a zmizely v propadlišti dějin. Ale vzniklo i dost těch, které jsou nadčasové a baví diváky i 70 let od data vzniku. Jednou z nich je i "Leopardí žena". 85%. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

1/10 Hmm tak to jsem vazne necekal... Tri z mych oblibencu H+H+G v naproste kravine, ktere opravdu chybi ftip - za celou dobu jsem se zasmal dvakrat - jednou uz jsem zapomnel u ceho a po druhe pri kockovani leprda se psem. Katharine je nesnesitelna, Cary uplne mimo, humor o neco malo vys nez u bratri Marxu, porad jsem cekal, ze se to zlomi do neceho divatelneho, ale od jiste doby uz jsem se jenom modlil, aby to co nejdriv zkoncilo. Spaste dusi - fakt des! ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Pozdní šťastný dědic zlatého věku grotesky neponechá divákovi ani vteřinu na oddechnutí. Výstřední vědec, skvěle hraný Grantem, je vyvažován ještě větší divokostí a bláznivostí Hepburnové, vírem, který ani vteřinu neponechá nic, aniž by to nedestruoval. Vždy však z počestných pohnutek, jejichž společným jmenovatelem je boj o milovaného muže. Slovo crazy komedie je naplněno v tomto případě až definičně. Skutečnost, že ve starém filmu bylo možné natáčet skutečné skvosty, lze jen těžko naplnit lépe. U Hepburnové bych kromě toho rád připomněl její skvostnou etudu dívky z podsvětí, zahranou tak skvostně, že to i po létech bere dech. Obdivuhodné jsou i cvičitelské výkony a způsob, jakým se se svými úlohami vyrovnali oba leopardi. V případě Hepburnové představuje tato role přirozený začátek jejích emancipovaných žen, jejichž odvaha a ambice rostou bezprostředně v přímé úměře s úspěchy, jichž se jim dačí docilovat. Zlatý - možná i platinový - úspěch hollywoodské továrny na sny je v tomto případě nesporný a stále stejně přitažlivý. V osmičkovém roce zvláště. Jakoby posvěceně. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (32)

  • Na herečku Katharine Hepburn skoro zaútočil leopard, keď mu stála chrbtom otočená. Zachránilo ju len prasknutie bičom, s ktorým včas prišla zvieracia trénerka. (classic)
  • Leopardi jsou ve filmu dva. Ochočeného leoparda Baby i toho zlého, co uteče z cirkusu, ale hrálo jedno zvíře. (Hans.)
  • Časopis Premiere zařadil v roce 2006 film mezi 50 nejlepších komedií všech dob. (Kulmon)

Reklama

Reklama