Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nepraktický, roztržitý antropolog (Cary Grant), který má těsně před svatbou s dominantnější dívkou, shání peníze pro své muzeum, jehož budováním strávil posledních pět let. Do cesty se mu neustále plete živelná bohatá výstřednice s ochočeným mládětem leoparda Susan (Katharine Hepburnová), která sebe, Davida i své známé dostává do řetězce stále absurdnějších situací...Film, reprezentující vrchol bláznivých komedií třicátých let, stojí na výborných hereckých výkonech, vtipných dialozích a režijním umu Howarda Hawkse. (pm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (191)

InJo 

všechny recenze uživatele

Vynikající situační romantická komedie, ohromně živá, rychlá, s úžasnými dialogy a dokonale sehranou a jiskřící ústřední hereckou dvojicí (rozkošně ňoumovitý Grant a extrémně energická Hepburn, která svůj protějšek proti jeho vůli přivádí do jednoho maléru za druhým). K nejvyššímu hodnocení má tahle sympatická, tím nejlepším možným způsobem ulítlá a vůbec ne hloupá legrácka zatraceně blízko (po druhém zhlédnutí na něj možná i dosáhne, nedivil bych se). Unikátní žánrový kousek nejen na dobu svého vzniku. 85 % ___ Hm, tak napodruhé (s osmiletým odstupem) už to taková sláva bohužel nebyla. Roztomilost, energie a gradující řetězení absurdních a bláznivých situací sice stále funguje skvěle, ale už mi to zkrátka nepřišlo bůhvíjak vtipné (je to spíš úsměvné než že by to člověku vysloveně trhalo bránici). Navíc postava K. Hepburn je chvílemi skutečně iritující... 75 % ()

imf 

všechny recenze uživatele

Takřka geniální situační komedie - On, Ona a leopard. Když Jeho hraje Cary Grant a Jí pro změnu Katharine Hepburn, nemusíte se už ničeho bát a to ani v případě, že vám jindy černobílé filmy dělají díru do hlavy. Howard Hawks splétá a rozplétá dialogy rychlostí blesku a film uhání kupředu takovým tempem, že jen nevěřícně hledíte na rok výroby. Ve své době propadnul, možná kvůli tomu, že dění na plátně nelze rozumně vysvětlit a celé to zavání absurditou. Jenže komu to vadí? Já se chtěl bavit a to bylo splněno. Když v úvodu Cary Grant vykřiknul "Za minutku jsem u vás, pane Peabody", rozjel se kolotoč gagů a minutka se protáhla na půl druhé hodiny. Skoro mi až bylo líto, že se nakonec všechno vyřešilo a objevil se ten proklatý závěrečný titulek o šesti písmenech. S tímhle nesourodým párem bych totiž vydržel celý den... on by mohl charisma vyvážet do zemí třetího světa, ona zas překypuje takovou energií a krásou, že by se do ní zamiloval každý muž, bez ohledu na zkázonosné následky, kterými končí většina jejích nápadů. Roztomile praštěná a zároveň naprosto neodolatelná... takových už dneska po světě moc neběhá. :) (90%) ()

Reklama

Foma 

všechny recenze uživatele

90%. Musím říct, že Leopardí žena nedosahuje takových kvalit jako My man Godfrey nebo Lady Eve nebo Lubitschovo komedie a možná, že i His girl Friday zase od Hawkse je o něco lepší, přesto je to komedie ohromně půvabná, fakt vtipná a se spádem, kterej je určitě jeden z největších v dějinách filmu. Skvělá a krásná je Katharine Hepburn, vtipnej a milej je Cary Grant a leopard je taky sympatická kočička. Myslim, že Hawks se u tohohle filmu bavil a nás baví dodnes. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

K maximálnemu hodnoteniu a naprostej dokonalosti, chýbalo tejto non-stop turbulentnej komédii snáď len jediné. Totižto postava stvárnená skvelou Katharine Hepburn, je aj na tento žáner až príliš nepravdepodobná a nereálna. Nikdy za svoje počínanie a narobené chyby nepyká, je miestami až nesympatická a škody nikdy nenapraví. V skratke, je to ,,grázel,,! To, že je v určitých momentoch nadmieru sladká a okúzľujúca, veľa nepomáha. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Pud lásky se u muže často projevuje v podobě konfliktu." Na úvod bych chtěl podotknout, že pokud bych si měl vybrat za manželku mezi zapšklou vědkyní Alice a bláznivou Susan, tak bych se patrně ještě před svatbou stal dvojnásobným vdovcem. Nicméně pro bláznivou komedii jsou tyhle dvě Davidovy múzy naprosto dokonalý. Bavil jsem se při tom královsky a až budu chtít někomu dát svatební dar, tak to samozřejmě bude interkostální klavikula z brontosaura. Mám přece vkus. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (32)

  • Film byl dokončen 6.ledna 1938, čtyřicet dní po původním jednapadesátidennímu termínu. (Pavlínka9)
  • Finální scénář měl 202 stran, což by dělalo 3 hodiny a 22 minut. (Kulmon)
  • David užil slovo "gay", což se ve filmu ve smyslu homosexuál objevilo vůbec poprvé. (Kulmon)

Reklama

Reklama