Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nepraktický, roztržitý antropolog (Cary Grant), který má těsně před svatbou s dominantnější dívkou, shání peníze pro své muzeum, jehož budováním strávil posledních pět let. Do cesty se mu neustále plete živelná bohatá výstřednice s ochočeným mládětem leoparda Susan (Katharine Hepburnová), která sebe, Davida i své známé dostává do řetězce stále absurdnějších situací...Film, reprezentující vrchol bláznivých komedií třicátých let, stojí na výborných hereckých výkonech, vtipných dialozích a režijním umu Howarda Hawkse. (pm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (191)

Psema 

všechny recenze uživatele

Katherine je ztřeštěná, Cary roztržitý, ale na zábavu to tentokrát nestačí. Možná je problémem moje častá nekompatibilita s absurdním humorem, třeba jsem jen neměl náladu, skutečností ovšem je, že jsem se po obstojném oťukávání na golfu a v salónu nudil jako blázen a po příjezdu do domu jen útrpě čekal, až se skrze čím dál otřepanější a otravnější okamžiky stopáž dotlačí až k happyendu. No nic... tak zas příště Cary. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Susan tropí hlouposti...ale je to spíš už jen nostalgicky roztomilé (Rezonuje tu ještě éra němé grotesky, její normativ je na filmu možná to nejlepší...), než k popukání vtipné, jak to bylo původně coby crazy komedie jistě zamýšleno... Komický náboj trochu vyprchal. Já navíc nemám pro tenhle typ filmů slabost...tato dobová žánrová poetika mne nechává víceméně chladným... ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus je to až moc střelené, navíc druhá půlka filmu se už poněkud vleče a nebýt leoparda a policajtů (a cirkusu), tak by asi z meritu samotného příběhu nebylo o co hrát. A popravdě, natrefit na tak bláznivou ženskou, asi bych si soudně zařídil, aby ke mne nesměla na půl kilometru. Ale jinak je minimálně první třetina filmu skvělá zábava, trošku upomínající na Evu, co tropí hlouposti (i když Eva mi seděla víc díky tomu, že sice taky tropila hlouposti, ale racionálně podložené), ty eskapády jsou vtipné a protiklad akademického vědce a bláznivé holky funguje. Zápletka s leopardem ale už jen nastavuje kaši a jde o - pro mne - slabou zápletku, navíc humor už se přenáší do trochu jiné roviny, než jaká byla v úvodu (Grant v ženském negližé, ha ha) a spíše se blíží humoru němých grotesek, až jen čekám, kdy se policajti začnou mlátit mezi sebou pendreky. Když Susan začne hrát holku s kriminální minulostí, říkám si, že třeba nějaký kousek racionality v sobě má, ale ne, vše je vlastně zabito poslední scénou, kdy je mi jasné, že čtyři roky práce padnou, ale tady se mi to prostě nelíbí a nesedne mi to. ()

zlabus 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrná záležitost, která těží ze solidního obsazení a má dvě geniální scény a to sice restauraci a závěr ve vězení, bohužel zbytek už tak silný není a navíc se na něm značně podepsal zub času. I přes drobné výhrady se však bez debat jedná o zážitek, který svou zábavností výrazně převyšuje 95% komediální produkce posledních let. Špičkou crazy komedií let třicatých a čtyřicátých tak pro mě nadále zůstává Caprovo Arsenice and Old Lace. 75% ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Několik vtipů je skutečně skvělých, většinou směřují od vždy vynikající Hepburnové, ale hluchých míst je docela hodně a děj si moc neláme hlavu se smysluplností. Ano, utáhne to čtyři hvězdy, ale úcta v tom figuruje dost slušnou částí. Nechci se ale nechat ovlivnit mojí neoblibou Granta a Hawkse (jejichž status nechápu) - Jako komedie to funguje dobře. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (32)

  • Leopardi jsou ve filmu dva. Ochočeného leoparda Baby i toho zlého, co uteče z cirkusu, ale hrálo jedno zvíře. (Hans.)
  • Příběh „Leopardí žena“ napsal spisovatel Hagar Wilde a poprvé ho zveřejnil v časopise Colliers 10. dubna 1937. Režisér Howard Hawks se po jeho jediném přečtení rozhodl tento film natočit, jelikož, jak říkal později, se u čtení smál nahlas. (Pavlínka9)
  • Na západe USA slávila snímka úspech i v kinách, na východnom pobreží to bol ale prepadák, takže prekročený rozpočet sa nepodarilo vyplniť. Hawksa to stálo zmluvu so štúdiom RKO, k spolupráci sa vrátil až v ďalšom desaťročí. (classic)

Reklama

Reklama