Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nepraktický, roztržitý antropolog (Cary Grant), který má těsně před svatbou s dominantnější dívkou, shání peníze pro své muzeum, jehož budováním strávil posledních pět let. Do cesty se mu neustále plete živelná bohatá výstřednice s ochočeným mládětem leoparda Susan (Katharine Hepburnová), která sebe, Davida i své známé dostává do řetězce stále absurdnějších situací...Film, reprezentující vrchol bláznivých komedií třicátých let, stojí na výborných hereckých výkonech, vtipných dialozích a režijním umu Howarda Hawkse. (pm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (191)

misterz 

všechny recenze uživatele

Príjemná, pohodová komédia, ktorá ponúkne celkom slušnú porciu gagov a rôznych komických situcií tohto podareného párika. Čo sa týka ústrednej dvojice tak podľa môjho názoru mala K. Hepburn herecky výrazne navrch. Opäť jeden zo snímkov, kde sa mi potvrdilo, že C. Grant sa do komédie moc nehodí, teda aspoň čo sa mňa týka. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Nudíte se? Kupte si medvídka mývala. Anebo raději leoparda, výsledek na sebe určitě nenechá dlouho čekat. S takhle geniální symbiózou vypilované konverzačky a situačního humoru jsem se nesetkal od dob, kdy jsem měl tu čest spatřit klasiku Billyho Wildera Někdo To Rád Horké. Upjatě nemotornému paleontologovi (nestoudně dokonalý Cary Grant) vstoupí jednoho dne do cesty energické třeštidlo (přirozeně šarmantní Katharine Hepburn) a s taktem přílivové vlny mu obrátí život naruby. Trapasy se vrší, jedna katastrofa stíhá druhou, až z toho roztomilého blázince vykrystalizuje láska. Howard Hawks předvedl s jakou lehkostí se mohou „zakopávací“ gagy nádherně doplňovat s temperamentními slovními přestřelkami, zvlášť když si umíte vybrat ty správné herce. Smekám! A při pohledu na rok vzniku mi nezbývá než uznale pokývat hlavou a zároveň si povzdychnout, jaká je škoda, že takové komedie už se dnes netočí… Verdikt? Vtipné, svěží, mile roztržité a nevtíravě romantické. 100 % ()

Reklama

Blofeld 

všechny recenze uživatele

Těžko věřit, že tenhle film naprosto propadl, Hawkse RKO vyhodilo a Katharine Hepburnové trvalo dva roky, než se jí podařilo vrátit se na plátno (tentokrát už ale v Příběhu z Filadelfie, po němž se držela na vrcholu prakticky až do své smrti v roce 2003). Leopardí žena je totiž dokonale zábavná. Tím myslím, že neuplyne jediný okamžik, kdybyste se nudili. Odvážně bych to přirovnal k Připoutejte se, prosím!, v němž rovněž scénárista nepoužil jediný dialog bez pointy. Katharine Hepburnová a Cary Grant jsou pár snů, který těžko překonáte (leda Katharine Hepburnovou a Spencerem Tracym;oD) a i zbytek herců je skvělý. Navíc tu je velká kupa hlášek ("Já jsem major Applegate. Alespoň myslím..." "Natrhl jste si kabát",...) a leopard. Jeden z nejlepších filmů, jaké jsem kdy viděl. Já mám totiž tyhle (sice nepokrytě zábavné, ale povedené) filmy radši, než některé umělecké, u kterých se akorát tak nudím. Hned jsem u vás, pane Peabody... ()

imf 

všechny recenze uživatele

Takřka geniální situační komedie - On, Ona a leopard. Když Jeho hraje Cary Grant a Jí pro změnu Katharine Hepburn, nemusíte se už ničeho bát a to ani v případě, že vám jindy černobílé filmy dělají díru do hlavy. Howard Hawks splétá a rozplétá dialogy rychlostí blesku a film uhání kupředu takovým tempem, že jen nevěřícně hledíte na rok výroby. Ve své době propadnul, možná kvůli tomu, že dění na plátně nelze rozumně vysvětlit a celé to zavání absurditou. Jenže komu to vadí? Já se chtěl bavit a to bylo splněno. Když v úvodu Cary Grant vykřiknul "Za minutku jsem u vás, pane Peabody", rozjel se kolotoč gagů a minutka se protáhla na půl druhé hodiny. Skoro mi až bylo líto, že se nakonec všechno vyřešilo a objevil se ten proklatý závěrečný titulek o šesti písmenech. S tímhle nesourodým párem bych totiž vydržel celý den... on by mohl charisma vyvážet do zemí třetího světa, ona zas překypuje takovou energií a krásou, že by se do ní zamiloval každý muž, bez ohledu na zkázonosné následky, kterými končí většina jejích nápadů. Roztomile praštěná a zároveň naprosto neodolatelná... takových už dneska po světě moc neběhá. :) (90%) ()

sud 

všechny recenze uživatele

Howard Hawks uměl natočit snad úplně všechno. Neviděl jsem od něho zatím film, který by byl snad jen lehce nadprůměrný. A o tom si může nechat zdát i "Leopardí žena", neskutečně ujetá crazy komedie, která i dnes působí svěže. Jedna absurdita se kupí na druhou a přesto není snímek ani na chvilku přepísknutý a drží se v přijatelných kolejích. Skvělý Cary Grant tentokrát spíše jako ňouma a Katherine Hepburn jako žena vamp - no prostě neodolatelná. Ve třicátých a čtyřicátých letech se natočilo spousty komedií, které zub času doslova sežral a zmizely v propadlišti dějin. Ale vzniklo i dost těch, které jsou nadčasové a baví diváky i 70 let od data vzniku. Jednou z nich je i "Leopardí žena". 85%. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (32)

  • Cary Grant i Katharine Hepburn neměli s komedií moc zkušeností, proto spoléhali na režisérovo vedení. Ten na ně měl jediný požadavek, a to odříkávat text své role co nejrychleji. (Pavlínka9)
  • Na herečku Katharine Hepburn skoro zaútočil leopard, keď mu stála chrbtom otočená. Zachránilo ju len prasknutie bičom, s ktorým včas prišla zvieracia trénerka. (classic)

Reklama

Reklama