Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Geralt se smíří s osudem a chrání Ciri před silami, které bojují o vládu nad Světem. A taky před její záhadnou mocí. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (407)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ještě než se pustím do druhé sézony, tak si dovolím na jednu věc upozornit a to na tohle Zaklínač - Kontrakt na Topivce a O pivu a krvi, tyhle bejkárny, sou něco úžasného. Ono ve světě Zaklínače, jako je humor, ale v těhlech počinech, ten humor ždímou a zaslouží si to úspěch. Tak a teď do druhé série, která je logicky nenáviděna víc, než vztah člověka s Bruxou a já nechápu proč ? Jako jo......jo, Netflix jde jinou cestou než knihy a byť bych byl na jednu stranu rád, kdybych dostal přímou adaptaci knih, tak sem rád že sem nedostal přímou adaptaci knih, protože to by byla docela nuda. A byť některé zásahy mohou zabolet - Eskel, tak jako je to furt dobrý, intriky ✓, souboje s monstry ✓, souboje s lidmi ✓, nepředvídatelnost děje ✓, Henry Cavil je alfa ✓. takže za mně dobrý. Co si mi na druhé sérii líbí, že každý díl je tak trochu hororový, monstra sou fakt děsivá a souboje s nimi nejsou jednoduchý. A nejslabší díl ? Asi pátý, ani tak nejde o to, že tam neni akce, nebo že to neni napínavý a nebo tak něco, ale je takový utahanější a nebo se mi to jenom zdálo, kdo ví. Nicméně i tak sem nadmíru spokojený, příběh je ucelený a nejsou tu žádné časové skoky, ve kterých bych se ztrácel. A jak hlavní příběh, tak i ty vedlejší záležitosti, hezky do sebe pasují a vůbec si nepřekažejí, tak jak tomu bylo v první sérii. Joey Batey opět září a jeho písničky, sou zase lepší a to hlavně The Golden One a ruku na srdce, Joey Batey co by Marigold, potřebuje vlastní solový seriál. A jediné co bych fakt jako vytknul, to že tvůrci to natočili až moc dobře a to je problém. Protože během sledování seriálu, sem měl chuť se pustit do hraní třetího Zaklínače, tak jak sem to udělal naposled behem první série, ale naštěstí sem to neudělal, protože sem přesně věděl, co by mně čekalo a byla by to bolest, takže tohle už znova ne. Jinak je to skvělý a doporučuji, škoda že to má jen osm dílů, uteklo to hrozně rychle. Jo a ještě to, Freya Allan hodně herecky vyrostala a to za tak krátkou chvíli, takže komu čest, tomu čest. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jakožto věrnej fanoušek knižní předlohy a herní adaptace, potažmo člověk kterej považuje fantasy svět jejž stvořil geniální polský autor Andrzej Sapkowski za svůj nejoblíbenější – ať už vezmu v potaz Harryho Pottera, Warcraft, Pána prstenů apod. – jsem na rozpacích. Moje nejhorší obavy se totiž naplnily a Netflix s jeho tvůrci v čele totálně vykastrovali a zamerikanizovali vše, co dělá Zaklínače Zaklínačem. Cílovkou už nejsou fanoušci knížek, her, či slovanský ba středoevropský mytologie, ale amíci, frikulíni, lidi co o fikčním univerzu Zaklínače nevěděj jedno hovno ale rovnou dvě, a jednoduše řadoví konzumenti co u Netflixu trávěj 24/7....... Nevadí mi ani ta odpudivě papundeklová audiovizuální forma a béčkový pojetí, který tvůrci zvolili. Nejvíc mě totiž sere ta trestuhodně odfláklá prezentace mytologie a filozofie onoho fikčního světa. S velkou pravděpodobností bych si klidně troufal tvrdit, že producenti, rejžové, natožpak korporativní pohlaváři od Netflixu nejenže nečetli knížky, zároveň však i naprosto zapomněli, že existuje něco jako fanbase – jinak si ten ultimátní shitfest, kterej v druhý řadě předvádí, nedokážu vysvětlit. Děj se co děj, Zaklínač je takřka ze všech hledisek komorní fantazijní drama, ne komiksovej akčňák. Čili dopravdy nechápu, proč tvůrci zcela bezproblémově nejdou ve šlépějích knižní předlohy, neadaptují její původní příběh, a namísto toho si vymýšlej naprosto debilní dějový linky, který nemaj prakticky žádnej význam, věrohodnost, ba ani impakt či jakoukoliv formu katarze. Neříkám, že by seriál měl být doslovně jak přes kopírák identickej jako literární předloha, specificky jako román Krev elfů, z nějž druhá série čerpá – jen tvrdím, že jak pro diváky, tak pro tvůrce by se jednalo o výhodnější kompromis...... Děvkař, chlípník, lamač srdcí a bard Marigold tak zachraňuje celou show seč mu síly stačí – to samý platí i o Henrym Cavillovi, který musel dokonce jednou seřvat producenty za to, že nerespektují knižní látku. Momentálně mě v neposlední řadě jímá takový zoufalství, že by mi ani nevadilo, kdyby Netflix všechny budoucí plány s touhle amatérskou parodií smetl ze stolu... a fakt mě to mrzí a láme mi to srdce. Já tedy doufám, že tohle je jenom příběh z alternativní sféry a třetí řada tak bude o tom, jak Ciri vyčaruje Witcher-verse, díky čemuž se setkají knižní, herní, a oba seriáloví Geralti – vzhledem k tomu, co se právě v druhý řadě odehraje za hovna, by mě vůbec nepřekvapilo, kdyby se to reálně stalo. Absolutně nepobírám, co na tom tatíček Sapkowski vidí. Tady to už nezachrání ani strejda Vesemir.... Sper to ďas, kurva mať! ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z očekávaných seriálů roku Zaklínač dle reakcí asi nenaplnil úplně svůj potenciál. Fanoušci her i knížek jsou poměrně zklamáni, ale pro mne jakožto nepolíbený předlohou jen čistě z pozice diváka milující Fantasy jsem si to užil víc než dost.Henry Cavill se opět potvrdil, že je velká cástingová trefa a skvělá je i Freya Allan v roli Ciri. Trochu mě zde zklamala Yennefer, která celou sérii nemá žádné schopnosti a její linie je tedy docela nezajímavá. Marigold tradičně skvěle zpívá a zbytek postav mě až tak nezaujal. Dějově je to podobně jako první série docela náročnější na orientaci ( spousta měst, lokací, názvů a postav). ale podobný problém jsem měl i u GOT, až někde u 3-4 série jsem se pořádně začal orientovat v postavách a městech, takže to jako výtku neberu. Co však docela zamrzí, že se šetří akcí ( jedno monstrum za díl je docela málo), ale když se objeví tak sánka dole. Všechny monstra patří ke špičce všech Fantasy a fakt, že je to Rko ( nevzpomínám si na jiné Rkové Fantasy), tak místy šťavnaté Gore seriálu sakra sluší, leč chtěl jsem ho více. Naštěstí je seriál dostatečně zábavný, výpravně drahý a poutavý i v těch komornějších scénách, takže jsem k nudě nesklouzl ani jednou a to se počítá.Já jsem spokojen.Příběh 4/5, Akce 4/5, Humor 3/5, Násilí 4/5, Zábavnost 4/5 Hudba 5/5, Vizuál 5/5, Atmosféra 4/5, Napětí 4/5, Emoce 3/5, Herci 4/5. 8/10. ()

mm13 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už v druhej sérii sa z toho stáva samostatný príspevok do Zaklínačovho sveta. Nekopíruje to knihy, nekopíruje to hry, drží sa akurát tej najhlavnejšej dejovej línie a najhlavnejších charakteristík postáv. Pritom si to ale bez najmenšieho zaváhania zachováva ducha predlohy, určujúci konflikt neprekrúca, hlavným myšlienkam sa nespreneveruje. Rozprávkový opar je na mieste (Sapkowski na ľudové rozprávky a povesti odkazuje rád a nijako to nemaskuje), z hercov neprekáža nikto (viacerí akoby sa pre svoje role v tomto seriály narodili), triky sú vo svojej skromnosti kúzelné... skrátka sa na to celé rozprávkové fantasy (pochopte už konečne!) pozerá skvele... a ja, bez toho aby som vyzýval k bezvýhradnému potlesku, skutočne nechápem, komu sa tu čo môže extra nepáčiť. Rozprávka vážení, ROZ-PRÁV-KA! A skvelá. ()

Luicy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sapwkoského uznávám jako spisovatele, který vytvořil řadu zajímavých charakterů v dle mého názoru velice pěkném světě. První dvě povídkové knihy byly super, a i zbylé knížky, byť nejsou tolik propracované, a i když se v nich Andrzej místy motá, jsou pěkné, čtivé, a hlavně jednoduše napsané. Výhodou je, že tam autor zanechává spoustu děr, kterými vyloženě nahrává dalším tvůrcům, pro přiložení ruky k dílu do zaklínačského universa. Naprosto bravůrně se toho chopili sousedé Poláci, kteří prostřednictvím her vytvořili pokračování knih, které má hlavu a patu, vytvořili spoustu propracovaných dialogů a s úctou a láskou ke knižní předloze dovyplnili ony Sapkowského díry a společně stvořili tak svět, který patří k mým nejoblíbenějším, na které nedám dopustit. Co však od autora dostali? Pohrdání, řadu nadávek a tahání se po soudech kvůli Sapkowského nenažranosti. Seriál mě však utvrdil v tom, že je Sapkowski ještě větší pokrytecký kokot, něž jsem si myslela, když schválil takovouhle sračku. Ale co člověk pro balík peněz a pošimrání na koulích neudělá, že. Po první sérii jsem si řekla, že na Netflix adaptaci a knižní předlohu budu pohlížet jako na dvě zcela oddělené věci (podobně jako tomu dělám u GoT), ale ono to prostě nejde. Děj je otřesný a absolutně nechápu, proč ho celý překopávají. Dialogy nestojí za nic, vztahy mezi postavami nedávají smyl, vulgarity jsou použity naprosto nevhodně, z Kaer Morhen si dělají kurevník, řadě postav brutálně zmrvili dějové linky, a navíc tam nesmyslně přidávají nějaké rádoby démony, monolity a podobné bortačiny. U svaté Melitelé proč? Opravdu nebyl díl, kde bych se nechytala za čelo. Ani hlavní postavy mě nijak neoslovily. Cavill mi tolik nevadil, ten je podle mě dost uťáplej režií, ale Freya v roli Ciri je naprosto tragická, bez emocí a hrozně mi vadí, jak je stará. Výhrady k věku mám i u Chalotry, ta je zase příliš mladá a vůbec mezi nimi necítím vztah matky a dcery. Spousta věcí mi tam chybí, hlavně Yenneferino (z lásky myšlené) pošťuchování Ciri. Prostě to není ono. Za sebe jsem zklamaná, i když jsem moc neočekávala, že se to bude knižní předlohy držet. Podle mě je to promrhaný potenciál. Jednu hvězdičku dávám za lokalitu a za obsazení u Dijkstry a Findabair, která k mému překvapení nebyla černá jak bota. ()

Galerie (128)

Zajímavosti (29)

  • Část natáčení měla probíhat v České republice a na Slovensku, ale kvůli pandemii koronaviru bylo natáčení přesunuto do Anglie. (Geralt z Rivie)
  • Henry Cavill vysvětlil, jak v průběhu natáčení druhé série kladl důraz na Geraltovu knižní verzi: „Nejtěžší bylo uvést do rovnováhy vizi naší tvůrkyně a moji lásku ke knihám a pokusit se divákům nabídnout co nejlepšího Geralta. Šlo o to najít zlatou střední cestu, protože jde o seriál naší tvůrkyně, a tak tu natáčíme pouze adaptaci knih. Ocitl jsem se tedy v zapeklité situaci, chtěl jsem hrát Geralta věrného knihám, který se bude co nejvíce líbit tvůrkyni. Nešlo jen o to, aby Geralt více mluvil. Šlo o to, aby Geralt jako takový více odpovídal knihám. Určitě mi rozumíte, v knihách je Geralt filozof amatér, intelektuál. Jde o moudrého a hloubavého muže. Ano, je i mrzutý, morbidní a náladový, ale pro mě bylo důležité, aby přesně odpovídal své předloze. Právě tohle pro mě bylo těžké zařídit.“ (Geralt z Rivie)
  • Ve 47. minutě jde v jednom záběru zahlédnout zavřené dveře. Později ale budou otevřené. (Duoscop)

Reklama

Reklama