Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Konverzační komedie z novinářského prostředí je i na dnešní dobu dost jadrná. Klasický souboj pohlaví v hektickém odpoledni, ve kterém se bojuje o článek i o manželství. Cary Grant jako zkušený šéfredaktor tlačí na svoji bývalou ženu, která má za pár hodin opustit město a další den se znovu provdat (za hodného troubu, jak jinak), aby mu napsala článek o ostře sledované kauze trestu smrti pro neznámého chudáka. (Ferguson)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se těšila, protože má na první pohled vše, co mám ráda. Vše navíc umocňovalo novinářské prostředí. Jenže přišlo vystřízlivění a zklamání. Na mého oblíbeného Caryho Granta se stále dívá hezky, strhává na sebe pozornost a film prakticky táhne. Mám ráda filmy postavené na dialozích, ale tohle bylo už moc. Boj mužů a žen v rámci pracovního procesu byl zajímavý, ovšem snímek jako celek mi nepřinesl to, co jsem si představovala. Pár skvělých hlášek, tnoucích do živého, chatrný příběh bohužel nezachrání. ()

swed 

všechny recenze uživatele

Snad nikde jinde jsem neviděl tak bleskové slovní přestřelky jako právě zde. Tandem Grant-Russellová se v této slovní válce doslova vyžívá a přispívají tak ke svižnosti filmu. Výše zmíněné báječně funguje zejména v první, ale i v poslední třetině filmu. Bohužel je tu ještě kapitola prostřední, která za těmi zmíněnými o něco zaostává (Grantova postava se na chvilku vytrácí). Sice jsem čekal o ždibec víc, ale i tak se vyplatí vidět. 8/10 ()

Reklama

3497299 

všechny recenze uživatele

Snaživě vtipná screwball comedy, kde Walter Burns reprezentuje dobový americký ideál (rozhodně ne v takové míře podvratnosti, jak si nejspíš tvlůrci mysleli): sebestředný a vulgární psychopat, který s lidmi jedná prasácky a bezskrupulózně, tudíž dostane vždy to, co chce. Slabota je to zejména proto, že nemá soupeře - Hildin nápadník (Bruce Baldwin) je idiot, tudíž je easy jej zesměšnit a ukázat převahu; nikdo od začátku netuší, proč si jej chce Hilda vzít - ani divák to netuší, ani Hilda, ani Bruce samotný si tím není jistý. Scénář tudíž neobsahuje žádný konflikt, pouze potvrzuje urč. klišé o tom, kde přirozeně leží sympatie (hrdinky i diváků), tudíž se jedná o kýč. ()

PEEPA 

všechny recenze uživatele

Tak to je fakt zlo. Je to prehnane ukecane a prakticky vubec vtipne... jak se mi libil Arsenic and old Lace, tak tohle se mi nelibilo skoro vubec. Je to takov silene premoudreny a dobre sceny, kdy jsem se fakt pobavil, bych spocital na prstech jedne ruky. Navic mi cely ten pribeh prisel desne nepravdepodobny... Nemluve o tom, ze jsem vubec nepochopil, proc se to takhle jmenuje :-) ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Veselá komedie to sice byla, ale přece jenom je to už skoro osmdesát let staré, tudíž je většina fórů docela zastaralá a prostě mi to přijde vtipné jenom z toho popudu, že tenkrát to asi bylo vtipné hodně. I děj je takový průměrný, takže je z toho takový milý film, který se ale z hlavy vypaří okamžitě po zhlédnutí. 60% ()

Galerie (45)

Zajímavosti (19)

  • His Girl Friday patrí medzi 12 najobľúbenejších filmov Quentina Tarantina. Uviedol to pre britský filmový magazín Sight and Sound. (dom1niq)
  • Rosalind Russel byla zapůjčena společností MGM pouze pro tento film. (Kulmon)

Reklama

Reklama