Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Petr Miller pracuje již řadu let pro imigrační úřad v Londýně. Zaběhaný rytmus jeho života jednoho dne přeruší podivný telefonát z Prahy. V nemocnici leží po autonehodě svobodná matka, která ho v případě nouze uvedla jako opatrovníka svého dítěte. Ema je totiž jeho dcera. Petr je naprosto šokován. Musí jít o nějaký omyl. Nemá děti a ani netouží je mít. Přesto nedokáže nad situací jen tak mávnout rukou. Co když je Ema opravdu jeho dcera a on je její jediná šance, jak se vyhnout dětskému domovu? Chlapovi, který byl do padesáti let zvyklý žít sám a rozhodně si nechce komplikovat život emocemi, převrátí soužití s osmiletou holčičkou život doslova vzhůru nohama. A navíc je mu v patách nesmlouvavá sociální pracovnice, a tak Petr musí učinit zásadní rozhodnutí: Pokud se chce stát právoplatným rodičem, je nutné najít pro Emu matku! Ve stejné chvíli se seznamuje s Marií, která podobně jako Petr žije pro svou práci a téměř ztratila naději na to, že ji potkají obyčejné radosti života. Marie se rozhodne oběma pomoci. Je třeba nemilosrdné úřednici předložit uvěřitelnou historku. Začíná hra na lásku... Ale jak skončí? I zázraky se občas dějí. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (367)

sportovec 

všechny recenze uživatele

Pokud někdo vznáší "pochybnosti", tj. svoji duchovní nedostatečnost, o smyslu a poslání rodiny, je svědkem tvořivého podání této nadčasové pravdy v případě právě POHÁDEK PRO EMU. Nenásilná, umělecky mimořádně zdařilá prezentace ceny skutečného otcovství a skutečného mateřství, protikladu dětinství a dospělosti i citlivého, vnímavého dětství je tu před očima jako Praha z žižkovské věže. Zajímavou a opět brilantně zvládnutou úlohu citlivé, ale přitom důrazné úřednice, která musí používat především svůj rozum, skvěle sehrála Vilma Cibulková. Pro Vetchého i Geislerovou jsou to v obou případech jejich životní role a stejné ocenění zaslouží i Ema Švábenská včetně svého poněkud dětsky chudozubého úsměvu. Zmínku zaslouží i pozoruhodná dějová gradace scénáře, jev v případě české polistopadové kinematografie hraného filmu až příliš endemitní. Prostá existenciální pravda byla přiblížena jedinečným, strhujícím způsobem. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

I když se tu jedná o vážné téma, tak to bylo příjemné a pozitivní pokoukání. Ondřej Vetchý a Aňa Geislerová se k sobě hezky hodí. To byla dobrá volba. Škoda, že Vilma Cibulková nedostala více prostoru. Ta její úřednice mohla být pěkná mrcha. Ráda jsem panu režisérovi tenhle příběh uvěřila. Ambice na každoroční vánoční opakování tu jsou. Jsem pro. ()

Reklama

Pierre 

všechny recenze uživatele

Svůj komentář netradičně začnu kritikou kritiky. Paní Spačilová ve své recenzi Pohádky pro Emmu poměrně shodila suchým tvrzením, že to všechno zachraňuje Vetchý. To podle mě pouze svědčí o tom jak vůbec neumí prožívat filmy.Dokáže o nich jenom napsat recenzi, kde 80 % textu tvoří popis děje a následujích 20 % libování si nad tím, že máme tak dobré herce, co dokážou ten nechutný kýč zachránit. Nedejte na ni. Film pohádku pro Emmu je možná kýč se spoustou klišé navrch. Ale má neuvěřitlnou sílu. Sílu vtom jak umí zahřát po duši, dojmout i rozesmát zároveň. I když ten příběh vlastně postrádá jakoukoli známku originality a je předvídatelný až běda, jeho zpracování je velmi silné. Nebudu se vtom patlat. Prostě je to hrozinky příjemné a umí to do diváka nasát nádhernou atmostfétru. Navíc jsem se skutečně několikrát od srdce zasmál (ten chlupáč je zavádějicí) a jsem trochu uražen tím, že Vetchému a Geislerce unikla nominace na Českého lva. Protože tady byli vážně skvělí. Zkrátka paráda. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem vzdoroval, ale nakonec mě ten film stejně dostal. Přitom mi tam vadilo tolik věcí! Ústřední herecké trio Vetchý (btw. jeho angličtina fakt nezní jako u někoho, kdo žil 8 let v Londýně) & Geislerová & Cibulková už nějakou dobu moc nemusím a řadím je osobně k okoukaným tvářím českého filmu, které hrají v čím dál větších kravinách. Vadila mi i herecká představitelka malé Emy - v tomto se přikláním k lidem, kteří s ní měli problém. Líbili se mi tam jen Dvořák s Polívkovou, význam jejich postav je ale jen malý. Opravdu hodně mi vadilo, jak je ten film prolezlý product placementem - já se s tím prostě u českých filmů nebudu smiřovat a budu tím otrávený pokaždé, kde to tak strašně bije do očí. Samotný scénář má podle mě několik slabin, z nichž největší je asi uspěchané - a dokonale předvídatelné - závěrečné rozuzlení. Jako celek to ale prostě z nějakého záhadného důvodu funguje, a jak mě Havlíkova prvotina neoslovila a přišla mi dost nepovedená, zde vidím velký posun a náznak správné cesty. Námětová podobnost s KOLJOU je myslím dost nepřehlédnutelná, ale nakonec to ničemu nevadí - v závěru je prostě člověk naměkko a rád, že to dopadlo přesně tak, jak mělo. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Medzi súčasnými českými filmami by som ohodnotil "Pohádky Pro Emu" ako absolútne zlato. Škoda, že som ho nemal možnosť vidieť v kine, lebo svojou magickou atmosférou ma dostal už od začiatku. Postavy sú príjemné, príbeh je jednoducho a pritom tak dobre napísaný, dej je ľahko sledovateľný, má to veľa skvelých momentov. Ondřej Vetchý tu absolútne exceluje podľa mňa v jednej zo svojich najlepších rolí posledných rokov. Absolútne mu tu verím každý moment. Je super vidieť aj to, že úvod filmu je v Anglicku a hovorený po anglicky. Niečo, čo som v českom filme asi zatiaľ nevidel. Aňa Geislerová ma v tejto role presvedčila rovnako. Nebol som nikdy nejakým zarytým fanúšikom, no rozhodne môžem povedať, že v tejto role bola veľmi príjemná. A mladá Ema Švábenská... dávno som nevidel tak prirodzené dieťa vo filme ako ju. Sú skvelá trojka a dobre sa nich pozerá počas celého filmu. Okrem toho je film aj podľa mňa nádherne natočený. Je v ňom veľa pekných vianočných momentov, nepôsobí prefláknuto a nasilu snažiaci sa ukázať biele Vianoce ani nič podobné. Dokonca je podľa mňa aj absolútne perfektne ukončený. Žiadne scénky po čase alebo nejaké záverečné rozuzlenie. Všetko môže pokračovať akokoľvek. Ak by som mal mať nejaké problémy, tak by som vytýčil asi dva. Načo tu musíme mať zloducha v podobe Vilmy Cibulkovej? Je to nezaujímavé a vieme kam to bude smerovať. Scénky s ňou podľa mňa nefungujú. A možno je vo filme pár priehľadných momentov, kde vieme ako to celé bude pokračovať, ale nejako výrazne mi to nevadilo. Celý čas ma totiž brali postavy, príbeh a vzťah medzi našimi tromi hlavnými hrdinami. Film, ktorý skutočne doporučujem a škoda, že ho už nebudem mať šancu vidieť na veľkom plátne. Mal som mu svoje peniaze venovať. Zaslúžil by si ich. Hodnotenie: A ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se na Plešivci a v Praze. (M.B)
  • Ústřední píseň k filmu složil a nazpíval Michal Hrůza. Píseň nese název „Pro Emu“. Objevila se také na Hrůzově albu Sám se sebou (2017). (ČSFD)

Reklama

Reklama