Reklama

Reklama

Obří ještěr Hyla

  • USA The Giant Gila Monster
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Americké maloměsto je sužováno zuřivou plazící se bestií! Podaří se mladému automechanikovi zneškodnit tuto zrůdu? Dokáže se zpívající pracant prosadit i na poli zábavního průmyslu? Bude ta malá dívenka někdy chodit? A co opilý diskžokej? (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (24)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

V nepřístupné roklině léta přebýval ještěr, jojo, je to korovec, jak je uvedeno v zajímavostech, co narostl do obřích rozměrů. Snímek je lehce úsměvný jako teorie o narostlém plazovi - zvláštní minerály v údolí se dostaly do rostlin, které ještěr snědl...škoda, že korovec je masožravý a hmyzožravý a salát nežere... Vzhledem ke stopáži film rychle uteče, páč se v něm pořád něco děje. Samozřejmě speciální efekty - zde vlak, automobily, cisterna, most coby modely - jsou mizerné, snímek dokonce nepracuje ani se zadní projekcí nebo prolínačkou. Osobně mám raději animované potvory, jak to dělal R. Harryhausen, ale to už by byl film výrazně dražší. Dnes jen pro zvědavce nebo sběratele. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Jeden korovec mexický plazící se v miniaturách, jeden latexový pařát a pár ochotnických herců - tak málo stačilo k natočení sci-fi hororu o přerostlém ještěrovi. Je to teda od začátku do konce dost tupé (chvílemi to silně sklouzává k maloměstské soap opeře) a jako podle stokrát ohrané šablony - jakmile v úvodu padne řeč o nitroglycerinu, ihned si domyslíte, kam to celé směřuje - ale jako jednohubka v rámci nízkorozpočtových sci-fi 50. let to dopadlo dle očekávání. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Další z řady mých oblíbených špatných filmů, Kellogg je podle mého fajn režisér i u Vraždících bestií jsem se skvěle bavil a ne jinak to bylo i tady, parádní atmosféra, neuvěřitelná naivita, strašní herci. Prostě všechno po čem mé zvrácené srdce touží. Ať si říká kdo chce co chce, já se bavil skvěle. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Tenhle brak vypadal docela v pohodě, ale i přes svou svou kratičkou stopáž mě nakonec začal poněkud nudit, protože se tam buď nic neděje nebo se děj opakuje. Řidič se lekne příšery, nabourá, odtáhnou auto, hledaj řidiče a to je asi tak všechno. | ► Obří ještěr Hyla ()

Israha 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch méně známých zástupců slavné vlny padesátkových monster movies, a nutno říci, že zcela po právu. V prvé řadě to vlastně ani monster movie není, jedná se v podstatě o soap operu, ve které obří korovec občas trochu pošoupne běh událostí, ale film by paradoxně fungoval jako celek i bez něho. Za druhé triková stránka v podstatě neexistuje, práce s perspektivou je otřesná a ještěr, který má dosahovat rozměrů větších, než autobus, vypadá povětšinu času přesně jako to, čím reálně je - normálním plazem, strčeným mezi miniatury. Film s názvem "The Giant Gila Monster" je tedy v konečném důsledku spíš průřezem několika dny nudného života mladého automechanika na americkém maloměstě - což většina diváků, která se koukne na plakát a shlédne stylové úvodní titulky s tajemným voiceoverem, asi úplně sledovat nechce. A ti ostatní vlastně také ne. Nuda k ukousání. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

  • Filmové monstrum je ve skutečnosti korovec mexický. (Marek06)

Reklama

Reklama