Reklama

Reklama

Sing Street

  • Irsko Sing Street (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Film se odehrává v Irsku v polovině 80. let, kdy v důsledku nedostatku práce řada Irů opouští zemi a odjíždí hledat štěstí do Anglie nebo Ameriky. Rodiče patnáctiletého Conora (Ferdia Walsh-Peelo) spolu nevychází, hádají se a potřebují ušetřit peníze v napnutém rodinném rozpočtu. Proto se Conor musí přesunout na levnější školu, kde na něj čeká šikana od spolužáků a do oka si nepadne ani s místními učiteli. Zatímco se snad všechno v jeho životě ubírá špatným směrem, potká před školou o rok starší Raphinu (Lucy Boynton), která chce prorazit jako modelka. Aby získal její pozornost, pozve ji na natáčení videoklipu k písni jeho hudební skupiny. Zbývá už jen jediné – založit hudební skupinu a složit nějakou píseň... (Dont)

(více)

Videa (16)

Trailer 3

Recenze (158)

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Ísť za svojími snami, táto myšlienka je akýmsi spojovacím článkom medzi všetkými filmami Johna Carneyho. Tvorca, ktorého filmy sa vždy točia okolo toho istého, ale rovnaké nie sú. Každý je jedinečný, originálny a pretkaný skvelou hudbou. Tak tomu bolo aj v tomto prípade. Once, ale zatiaľ u mňa zostáva neprekonaný. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Klidně bych tomu uvěřil, kdyby byl Sing Street životopisný film. Tady jde přesně poznat evropská tvorba, protože takhle by to za velkou louží natočit nedokázali, hlavně né takovým stylem! To mám na našem starém kontinentě rád, že to natočí tak, aby to vypadalo přesně tak, jako by se to ve skutečnosti stalo. Na nic si tu nehrajou a i méně povedené záběry se tu nechají (list, nabořená loďka...) a právě to tomu dodává větší autentičnost. Lepší čtyři. ()

Reklama

F.man 

všechny recenze uživatele

"Dobrý je za tři," říkal mi vždy táta. "Když to ale bude z Irska, budou tam hrát The Cure a Duran Duran, tak klidně i za dva." A táta se má poslouchat. Jen je třeba dvojku ve škole přeložit do jazyka ČSFD. A protože já neměl skvělou školní kapelu, neskládal jsem modelkám oplodňováky a nechodil oblečený jako Bowie vím, že to je za čtyři. Hlavně protože John Carney. Ta láska k hudbě z něho fakt stříká. ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Mam rad filmy z Anglie odehravajici se v druhe pulce minuleho stoleti jako Cemetery Junction, nebo Northern Soul, i kdyz zakladni premisa je totozna - musime se nejak dostat z tehle hnusne diry. Sing Street je z nich nejlepsi. Je to diky skvele napsanym charakterum, vybornymi deckymi herci, fajn rezii ale hlavne diky poctive a srdecne vyjadrenemu vztahu ke kapele a muzice jako takove. Tohle bude kultovka a moje srdcovka. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Hudobný štýl ktorý ústredná kapela hrala nemám moc v láske. Všeobecne hudba rokoch osemdesiatych je pre mňa tŕň v oku. Samozrejme existujú výnimky ale tento konkrétne nemusím. No tak či onak som si film s mojou polovičkou náramne užil. Je to romantické, nevinné, zábavné... Taká romanticko-gotická, cukrová vata, intelektuálna ale aj tak cukrová... hehe.. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (11)

  • Otec a strýcové Ferdia Walsh-Peela (představitel hlavní role) chodili na skutečnou školu Synge Street Christian Brothers School. (Hal_Moore)
  • Převážnou většinu hudby skupiny Sing Street složil skladatel a producent Gary Clark, který je i frontmanem skupiny Danny Wilson. (Posheidon)

Související novinky

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Johnny Depp a Vražda v Orient expresu

Johnny Depp a Vražda v Orient expresu

01.10.2016

Legendární detektivka od Agathy Christie ožila v letech 2001 a 2010 v televizi, její nejslavnější adaptace ale vznikla v roce 1974. Do vraždy v bájném Orient expresu se tehdy zapletli Sean Connery,… (více)

Reklama

Reklama