Reklama

Reklama

Sing Street

  • Irsko Sing Street (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Film se odehrává v Irsku v polovině 80. let, kdy v důsledku nedostatku práce řada Irů opouští zemi a odjíždí hledat štěstí do Anglie nebo Ameriky. Rodiče patnáctiletého Conora (Ferdia Walsh-Peelo) spolu nevychází, hádají se a potřebují ušetřit peníze v napnutém rodinném rozpočtu. Proto se Conor musí přesunout na levnější školu, kde na něj čeká šikana od spolužáků a do oka si nepadne ani s místními učiteli. Zatímco se snad všechno v jeho životě ubírá špatným směrem, potká před školou o rok starší Raphinu (Lucy Boynton), která chce prorazit jako modelka. Aby získal její pozornost, pozve ji na natáčení videoklipu k písni jeho hudební skupiny. Zbývá už jen jediné – založit hudební skupinu a složit nějakou píseň... (Dont)

(více)

Videa (16)

Trailer 4

Recenze (158)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Pokial sa Vám chce vracať z vyumelkovaných, dokonalých amerických pseudomuzikálov, puste si Sing Street. Nenajdete ani jeden prvok, ktorý by bol prikrášlený. Film si zakladá na tom, že je všetko autenticky škaredé, nič sa nedarí, a všetko ide ťažko. Jak z reálneho života. To som nečakal. Dokonca ani happy end neni za západu slnka :D ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(9/10). Sing Street mi přesně sedlo do noty. Irské prostředí a šílený přízvuk herců, který tomu dodává ten správný feeling. Kdybych to srovnával s High School Musical, tak by to byla urážka celého filmu, takže řeknu, že jsem si jenom uvědomil, jak je film úplně jiná liga. Příběh mladého Conora, který kvůli dívce založí kapelu a jde mu to až kupodivu náramně. Nutno podotknou, že se mu vůbec nedivím. Lucy Boynton mi vyráží dech v každém filmu, kde ji spatřím a Sing Street nebylo výjimkou. Film je hrozně pozitivní, vtipný a stihne i zabrousit do sociálních témat. V konečném důsledku je film opravdu splněným sne. Písničky si pouštím ještě teď, protože jsou neskutečně chytlavé. ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Klidně bych tomu uvěřil, kdyby byl Sing Street životopisný film. Tady jde přesně poznat evropská tvorba, protože takhle by to za velkou louží natočit nedokázali, hlavně né takovým stylem! To mám na našem starém kontinentě rád, že to natočí tak, aby to vypadalo přesně tak, jako by se to ve skutečnosti stalo. Na nic si tu nehrajou a i méně povedené záběry se tu nechají (list, nabořená loďka...) a právě to tomu dodává větší autentičnost. Lepší čtyři. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Druh příběhu, který nikdy neomrzí a naopak se na něj pokaždé bude hezky koukat. Pak už je to akorát o tom, jak Vám sedne muzika, postavy a prostředí, ve kterém se film odehrává. No a jelikož jsem zažil filmy v podobném duchu a napálil jim pět hvězd, tak zde dám „jen“ čtyři hvězdičky. I přesto to budou ale hodně solidní čtyři hvězdičky, které v rámci irské kinematografie svítí hodně vysoko. ()

MnamBuchta 

všechny recenze uživatele

Velice příjemný film, na zpravení špatné nálady, který pobaví, zahřeje u srdíčka a nabije vás tu pravou britsko/irskou filmařinou. Hlavní herci jsou sympatičtí, empatičtí, vtipní a herecky nadaní, takže jim věříte každou sekundu co se na plátně objeví. Za mě POVEDENÝ FEEL GOO FILM. 8/10 ()

Galerie (26)

Zajímavosti (11)

  • Ve filmu je několikrát zmiňován snímek Návrat do budoucnosti (1985). Tento snímek však v Irsku promítali až v prosinci 1985 a film se odehrává v průběhu roku 1985. To znamená, že film nemohla vidět žádná z postav, ačkoliv ho Conor (Ferdia Walsh-Peelo) zmiňuje. (Fugas.cz)
  • Představitelka Raphiny Lucy Boynton byla pro roli šestnáctileté dívky po castingu nejprve odmítnuta jako příliš stará (v době natáčení jí bylo 21 let), následně jí ale ze studia znovu zavolali a dostala ještě jednu šanci. Podruhé dostala instrukce, že musí vypadat mladší. Lucy Boynton o roli hodně stála a nakonec napodruhé uspěla. (Dont)
  • Mark McKenna hraje Eamona, který ve filmu zvládá hru na několik hudebních nástrojů, protože jeho otec je muzikant. Mark McKenna má ve skutečném životě otce, který je muzikant a  jmenuje se Eamon. (Fugas.cz)

Související novinky

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Johnny Depp a Vražda v Orient expresu

Johnny Depp a Vražda v Orient expresu

01.10.2016

Legendární detektivka od Agathy Christie ožila v letech 2001 a 2010 v televizi, její nejslavnější adaptace ale vznikla v roce 1974. Do vraždy v bájném Orient expresu se tehdy zapletli Sean Connery,… (více)

Reklama

Reklama