Reklama

Reklama

82 vrcholů

(festivalový název)
  • Švýcarsko 82 Summits
všechny plakáty
Švýcarsko, 2015, 49 min

Režie:

Samuel Gyger

Obsahy(1)

Sv.Mořic – Interlaken- Zermatt-Chamonix-Gran Paradiso- Masiv Écrins. Co mají tato místa společného? Všechny mají více než 4000 metrů, nacházejí se v Alpách a také jsou součástí trasy, kterou se dvojice horalů ve složení Ueli Steck a Michael Wohlleben rozhodla zdolat. V plánu mají slézt nejen tyto, ale kompletně všechny čtyřtisícové vrcholy švýcarských, italských a francouzských Alp, kterých je právě 82. Navíc chtějí překonat vzdálenosti mezi jednotlivými vrcholy pouze vlastními silami jen s nejnutnějším vybavením. Čeká je 1000 kilometrů na kole, nastoupají přes 100 000 výškových metrů – toto vše chtějí stihnout za neuvěřitelných 80 dní! Žádný motor, jen síla lidského odhodlání a energie. (Expediční kamera)

(více)

Recenze (3)

Luke7 

všechny recenze uživatele

Švýcarská mašina Ueli Steck sklidila další obdiv. 82 vrcholů nad 4000 metrů za méně než 80 dnů. Pro mě nejlepší alpský výkon v tak krátkém čase, kolo jako zpestření mezi výstupy. Expediční kamera 2016 (Krnov). ()

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Jak těžké to musel mít režisér s tvorbou snímku, aby nacpal všech 82 vrcholů do 49 minut. Sice se to nepovedlo úplně dokonale, ale často nečekaně (někdy bohužel) přišla změna v tempu, což bylo (někdy bohužel) prospěšné. Ze začátku mi Ueli přišel mírně namyšlený, i když mi bylo jasné, že takový týpek na to může mít plné právo, ale ke konci filmu jsem změnil názor směrem k lepšímu. Nyní dvě hodiny po zhlédnutí nahlížím na 82 vrcholů jako na velmi motivační snímek, který v sobě může skrývat i emoce. Rozhodně jeden z lepších z festivalu. (Expediční kamera 2016, Mikulov) ()

Brano 

všechny recenze uživatele

Športový výkon za 1, filmársky za 4. Mal som pocit, akoby partia filmárskych amatérov sa rozhodla natočiť nejaký trhák. Oceňujem akurát pekné zábery z drona. ()

Reklama

Reklama