Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva astronauti jsou vysláni na planetu Rheton, kde se ztratily již dvě kosmické lodi. Po dramatickém přistání zůstává jen jeden a rázem se smršťuje do miniaturních rozměrů. Postupně odhaluje mytologii místních domorodců a učí se s nimi žít. Planetu a její obyvatele ovšem okupují vesmírná monstra, kterým bude muset kapitán kosmické lodi čelit. (Holina)

(více)

Recenze (12)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

I když jde o začátek 60. let, je už znát, jak se americké sci-fi posunulo od 50. let. Zbývá ještě pět let do Star Treku, kde se výprava i speciální efekty neuvěřitelně zdokonalily, ale právě mně tenhle snímek přijde, jako by byl ze světa Star Treku. Samozřejmě mnohé efekty jsou nedokonalé a z dnešního pohledu úsměvné, ale třeba v kabině rakety už nejsou obyčejné židle a běžné domácí telefony. Na jedné straně akce, zejména když útočí ohniví mimozemšťané, na druhé smysluplné dialogy, co nejsou jen bohapustým žvaněním. Ocenit lze i dotaženost v detailech - když se kapitán Chapman ve svém skafandru zmenší, nemá logicky menší oděv, nýbrž je nahý. Poselství filmu - porozumění, spolupráce a přátelství pak odpovídá přesně tomu ve Star Treku. A nechybí krásné ženy! Samozřejmě dnes lze doporučit především sběratelům a skalním příznivcům starých sci-fi snímků. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Začátek je nadějný a scéna opravy vnějšího pláště lodi v otevřeném vesmírném prostoru dokonce zajímavá, po dvacáté minutě se to však přehoupne v docela nezáživnou verzi Gulliverových cest, kde se už jen mluví, mluví, tupě kouká a zase hloupě mluví. A Richard Kiel pod maskou mimozemšťana nerozpoznatelný, škoda. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Príjemné scifíčko z doby, kedy už pôsobilo ako zbierka klišé predchádzajúcej dekády. Ale to mi nezabránilo sa pri ňom dobre pobaviť a na konci byť do istej miery aj dojatý. Atmosféra je skvelá, nápad, kedy je obývaná planéta tak malá, že na nej nevieme nájsť život a necestujeme tak nereálne miliardy kilometrov mimo náš systém, je celkom elegantný. Menšie sklamanie tak prichádza skôr v treťom dejstve, kedy tu máme nemotorného mimozemšťana a chýba tomu nosnejšie myšlienka. Inak ide o jedného z predchodcov Hviezdnych vojen. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

No tak ze začátku celkem solidní scifi béčko. Postupem času se ale film semlel do nudné robinziády. Kde  hlavní hrdina bojuje s postavama z jiné země. Navíc boje jsou celkem nudné(hlavně ten boj s tyčí či co to bylo). Škoda první půlhodina, kde jsou hlavní postavy na lodi a první střetnutí s liliputama byla zábavná.  Herci byly spíše nudní. Škodarežisér Marshall měl zůstat spíše u herectví to mu šlo lépe. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama