Reklama

Reklama

Lupin III: Cagliostrův hrad

  • Japonsko Lupin sansei: Cagliostro no širo (více)
Trailer 3

Mistr lupič Lupin III. hodlal zakončit svoji kariéru ve velkém stylu, ale tvrdě narazil. Z kasina si odnesl balíky peněz, ze kterých se ovšem vyklubaly dokonalé padělky. Společně se svým kumpánem Džigenem se proto vydává do zapadlého evropského hrabství Cagliostro – údajného ráje padělatelů. Cestou se setkávají s princeznou Clarisse, která se má proti svojí vůli vdávat za hraběte Cagliostra. Její záchrana ale nebude jednoduchá. Lupin se totiž spolu s Džigenem, svojí nevyzpytatelnou Fudžiko a šermířem Goemonem musí probojovat skrz chodby plné pastí, smrtících sklepení a armádu profesionálních zabijáků. Dokáže Lupin zachránit dívku v nesnázích, uniknout svému úhlavnímu nepříteli inspektoru Zenigatovi a získat tajemný poklad skrývající se v Cagliostrově hradu? (Piece of Magic Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (86)

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Starosvetské dobrodružstvo epických rozmerov. S šarmantným lapiduchom, princeznou a zámkom. Taktiež s interpolom, lasermi a granátmi. Preplnené kreativitou, no ani na chvíľu nie prekombinované. S Lupinom som doteraz nemal skúsenosť, bál som sa, či netreba mať znalosť seriálu. Dávkovanie informácii však funguje na jednotku. 95% deja divák rozumie bez problému, zvyšných 5% si domyslí z kontextu a navyše ho to navnadí na ďalšie samoštúdium predlohy. Absolútna výhra. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Verím, že nie som jediný, komu toto pripomenulo ( a možno sa aj inšpirovalo ) Tintinové dobrodružstvá. Viem, že zástanci anime by ma za to zrejme krajne inzultovali, ale istá podoba sa uprieť nedá. Grotesktné animované dobrodružstvo, ktoré som od tvorcu ako je Miyazaki, rozhodne nečakal. Aj napriek tomu, že to bol jeho celovečerný debut. ()

Reklama

DaUr 

všechny recenze uživatele

První celovečerní počin japonského mistra anime sice postrádá komplexnost jeho vrcholných děl (Mononoke Hime nebo Howl no Ugoku Shiro), ale zato z něj srší jakási hravá elegance, s jakou má potencionální mišmaš všech možných žánrů určitý tvar. Tvar, ve kterém dobrodružství střídá akci a humor romantiku, přičemž trošku jednoduší animaci vyrovnává báječná hudba a drobné neduhy ve scénáři zase celková dynamičnost, díky které je můžeme s klidem přehlédnout. Na svou dobu tedy velmi povedené dílko, kterým Miyazaki už tehdy naznačoval, že o něm v budoucnu ještě uslyšíme. ()

GILLWANDER 

všechny recenze uživatele

Vôbec prvý film od Miyazakiho. Vo filme sa môžme stretnúť zo všetkým možným. S humorom, sviežou dynamikou, bláznivými dobrodružstvami až po romantiku. Lupin je skvelý zlodej aj postava ako taká. Gestá a výrazy v tvári čo predvádzal...no musel som sa s chuti zasmiať. Dej bol bravúrny, pre každú vekovú kategóriu. Nech mi nikto nehovorí, že je tento film určený len pre menších divákov. Ani náhodou. I dospelý si príde na svoje a zoberie si z neho dosť ponaučení. Krásny úvodný a záverečný soundtrack tak tiež samotná hudba robili s filmu majestátne dielo. Ja som nad mieru spokojný. Dostal som to, čo som chcel. Krásny animák. 90% ()

Toshiro 

všechny recenze uživatele

Novější Miyazakiho filmy mám moc rád, ale tohle bylo zklamání. Příběh je strašně moc „evropský“ a to nejen pozadím příběhu. Navíc stojí na nějakém seriálu, takže postavy jsou dané a moc se nepředstavují ani nevyvíjí. Nejhorší jsou ale absurdně přehnané akční scény, ty mě zkazili dojem nejvíce. Takže nakonec jen průměrný film, místo očekávaného výborného. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (6)

  • Jedná se o první film žánru anime, který byl promítán na filmovém festivalu v Cannes, byť v nesoutěžní kategorii. Dalším byl až o čtvrt století mladší Ghost in the Shell 2: Innocence (2004). (novoten)
  • Režisér filmu Hajao Mijazaki nikdy nebyl s výslednou podobou filmu zcela spokojen. Kvůli přísnému produkčnímu rozvrhu (tvorba filmu trvala pouhé čtyři měsíce) musel několikrát i v postprodukci přepsat scénář, aby mohl výsledný snímek vůbec dodat včas. Jaká měla být původní podoba ale nikdy neupřesnil. (novoten)
  • Lupin sansei: Cagliostro no shiro je režijně Mijazakiho první celovečerní film. (Innuendo1987)

Reklama

Reklama