Reklama

Reklama

Mozková příhoda

(festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Tento horor popisuje příběhy mladíka, který náhodou získá od starých sousedů podivného parazita, který vypadá jako dvaceticentimetrový červ s tlamou a ostrými zuby. Tento parazit je schopen člověku vpouštět do mozku látku, která způsobuje podobně jako drogy velmi příjemnou euforii. Hrdinovi filmu se nejdřív život s parazitem "Elmerem" velmi zamlouvá, později však začnou komplikace, když Elmer dostane hlad a začne napadat lidi kolem, vyžírat jim mozky z hlavy a mladíka svojí přítomností ničit jak fyzicky, tak psychicky... (Flipnic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (57)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Režisér Henenlotter byl pro mne dodneška velkou neznámou a to i přesto, že mám ve své sbírce hned několik jeho filmů. Dnes se mi do rukou dostal první z nich a opravdu jsem nestačil zírat. Jen tak zběžně jsem si přečetl několik informací a komentářů a byl zvědavý na onu „šílenou“ podívanou, kterou někteří diváci slibovali. Tahle dosti kontroverzní (nevím, jestli je tohle je ten správný výraz, spíše bych řekl absurdní) osmdesátková záležitost byla vážně ujetá od první minuty a já nestačil zírat, co si to tvůrci vymysleli tentokrát. Nebudu sice tenhle film vyzdvihovat do nebes, ale lhal bych, kdybych tvrdil, že jsem se u něho místy opravdu nepobavil. O morbidní situace tu není nouze, ona „kuřba“ patří skutečně ke zlatému hřebu večera a mluvící Aylmer nemá prostě chybu. Ujetá režisérova představivost vážně nemá obdoby a i přes slabší triky, jsem si to docela užil. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Seru na vás.Já jdu domů.Mluvící hovno je i na mě moc :-D Musím uznat,že je to dobrá chujovina,která dokáže pobavit.A docela bych si přál aby vznikla i novější verze.Mít schopnýho rejžu a dostatečný rozpočet.(hlavně si představuju jak by asi v dnešní době mohly vypadat ty halucinace hlavního hrdiny s pořádným rancem chechtáků).To by mohlo být zajímavý,protože námět je to geniální,jen to zpracování trošku pokulhává,ale to je omluvitelný vzhledem k tomu v jakém roce film vznikl.Uspokojující zábava. ()

Reklama

matestlust 

všechny recenze uživatele

Hodně černá a pěkně ujetá hororová komedie o dvojici chlapců - Brianovi a Aylmerovi. Brian je člověk, který je těžce závislý na látku, kterou mu zprostředkuje pouze Aylmer - zhruba 30ti centimetrový tvor, připomínající oživlé hovno. Aylmer Brianovi rád jeho tzv.,,džus´´ poskytne, ovšem výměnou za krmivo, což je v tomto případě lidský mozek. A tak se tato dvojice vydává do ulic ukájet své nezkrotné choutky...Místy pěkně krvavá, bizardní a zvrácená, na druhou stranu také místy celkem nudná, podívaná. 3.5 * ()

helljahve 

všechny recenze uživatele

Tak toto bola dobrá prdel, horror a do toho čierny humor. Henenlotter točí filmy svojim štýlom, ktorý uznávam sa nie každému môže páčiť. Koho nadchol Basket case tak odporúčam aj toto. Aylmer je riadny chlípnik, a tá fajka fakt nemá chybu. Čumel som ako puk keď sa v metre objavyl vyhukaný Duan so svojím košíkom. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Krásné brutální béčko. S minimem prostředků dokázali tvůrci, hlavně díky perfektní hudbě, udělat super černohumornej krvák. Ten film má prostě duši a úplně z něj sálá nadšení pro věc, o čemž si dnešní debilní remakey můžou nechat zdát. Není to samozřejmě dokonalé a hrdina si na začátku vlastně mozkoužrouta implantuje dobrovolně, což z něj dělá jednoho z největších debilů kinematografie, ale scény jako ta s felací, nebo zpívající Elmer v umyvadle vám nedostatky bohatě vynahradí. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • Když se Brian (Rick Hearst) probudí v posteli, na stěně je plakát s albem „Reign In Blood“ od skupiny Slayer a jeho hlava je pokrytá krví. (ČSFD)
  • Tímto filmem je inspirovaná píseň "Brainworms" od kapely Dope D.O.D. Celé intro je dialog z tohoto filmu. (Superpero)

Reklama

Reklama