Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pátém díle série Dominic Toretto (Vin Diesel) se svou partou elegantně sejmul mocného brazilského narkobarona. Velkou úlohu v tom sehrály jeden most v Rio de Janeiro a obří sejf, který po něm Domovi parťáci táhli. Nikdo z nich neměl tušení, že svědkem celé události byl zločincův syn Dante (Jason Momoa). Ten od toho dne osnuje plán pomsty, která má ošklivě postihnout nejen Toretta, ale i všechny jeho blízké, včetně Domova osmiletého syna. A protože na děti se nesahá, rozhodne se Toretto Danteho zastavit. Bohužel však příliš pozdě přijde na to, že tak odhodlanému a rafinovanému soupeři ještě nečelil. Zvlášť když má Dante neskutečný organizační talent a vytvoří tým, který spojuje jediná věc – nenávist k Dominicu Torettovi a jeho kámošům. Opulentní bitva, kterou střet obou táborů vyvolá, se bude odehrávat po celém světě, přičemž asi nejvíc bude hořet asfalt pod koly rychlých a zběsilých aut v nádherných kulisách italské metropole. Římské koloseum se tak znovu stane svědkem soubojů na život a na smrt. (Cinemart)

(více)

Videa (16)

Trailer 6

Recenze (416)

Bauer 

všechny recenze uživatele

Psal jsem, že na sérii Rychle a zběsile už nikdy nepůjdu do kina. A zase jsem do kina šel. Nejspíš kvůli hodnocení, které je podstatně vyšší, než měl předchozí díl, který považuji za totální blbost (Vesmír??). Ale desítka je podle mého názoru celkem vydařená. Ano s původním Rychle a zběsile to nemá už nic společného kromě herců. Provázanost s pětkou mě celkem potěšila, otázkou je, jestli by takhle tvůrci nemohli přijít s propojením s každým dílem a pak by opravdu mohlo být třeba FAST XXX. Akční scény jsou opět přehnané, nicméně se na ně dobře kouká. To, že se jedná o nesmysly, tak to jsem vypustil už u pětky, kdy se tahá po městě několika tunový trezor. Vin Diesel si vystačí s jedním výrazem a řečmi o rodině.  Musím se přiznat, že mi ten člověk hrozně vadí! Bez Rychle a zběsile nemá opravdu, co nabídnout, takže až tato série skončí, tak může jít do důchodu. Ovšem, co nabízí desátý díl, tak naprosto skvělého padoucha. Jason Momoa je taková variace na Jokera a Jacka Sparrowa a je vidět, že si účinkování v tomto filmu vyloženě užívá. Dále mě překvapil John Cena, který byl v předchozím díle, jak prkno s jeho výkonem. V tomto díle si z toho dělá vyloženě srandu a přešel do takové polohy sitcomu. Konec mě mile překvapil s tím cliffhagerem, takže s čistým svědomím mohu napsat – ano – na další díl do kina zajdu. Milé překvapení. Hodnocení se pohybuje někde mezi 3* a 4*. Zatím dávám 4* a uvidíme, při dalším zhlédnutí, jestli hodnocení zůstane, anebo sáhnu po nižším. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Sérii Fast and Furious Family jsem nikdy neměl moc v lásce, ale s každým novým dílem se ve mě probouzí skrytá touha po upřímném smíchu, takže jsem si vždy našel cestu ke sledování. Desátý (z 23dílné ságy) díl bohužel či bohudík nemá tolik WTF momentů, při kterých bych se upřímně zasmál z plných plic, což mě na jednu stranu mrzí, na druhou stranu se na to dá chvílemi i dívat. Středobodem tohoto vesmíru je samozřejmě Vin Diesel, který zase divákovi ukazuje, jak je důležité míti Filipa... chci říct rodinu a přitom jen tak mimochodem zachraňovat svět.... teda Vatikán. Jestli mě něco (ne)zklamalo, tak právě Diesel a jeho (ne)herectví, trapné hlášky a taškařice za volantem. Akce je tentokrát natočena opravdu povedeně a jakž takž uvěřitelně, výsledný dojem ale kazí všechny vedlejší postavy, které tady slouží pouze jako comic-relief. To ale nemění nic na tom, že Fast and Forever považuji za hollywoodskou verzi děcka, kterému se všichni smějí pro jeho nedokonalosti, ale borec háže všechen hate za hlavu a jede si pořád to svoje. P.S. Hodně potěšil Alan Ritchson, ten chlápek má charisma na rozdávání. Ona scénka alias Jack Reacher hodně potěšila. P.P.S. Je humorné, že desátý snímek  (stejně jako většinu předchozích) ze série zběsilých vozů produkuje společnost Original Film. To musí být jeden z největších paradoxů v Hollywoodu. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Nevěřím, že se tohle opravdu děje, ale že by se konečně FF série vrátila do starých kolejí, kde hlavní devízou filmu byly auta, akce a brutální tempo? Ve Fast X totiž ani zdaleka není tolik bullshit do očí bijících CGI sekvencí, při kterých se divák chytá za hlavu, ani debilní lítání do vesmíru, ale drží si celkem uvěřitelnou akci a dost se drží při zemi (kromě závěrečné honičky, kde jsem se občas dost pousmál a při které si tvůrci přeci jen nemohli odpustit jeden “přeskok” z auta do auta…), což působí přece jen daleko lépe, než přehnaně sebevědomé naivní kousky. Velkým plusem je ikonický záporák Momoa, který si egocentrického vyšinutého narcise střihnul prostě s radostí a jehož motivace působí přirozeně a nenuceně, potěší fajn akce, auta, honičky, přestřelky, klasická “family” (dík za nový meme materiál) a celkově z nového dílu nemám špatný pocit jako z předchozích, ba právě naopak jsem překvapen a nadšen zároveň. Humor šlape, vedlejšáky Johna Ceny a Stathama vykouzlí úsměv (k dokonalosti chybí snad už jen Dwayne) a ikdyž otevřený konec je dobrá nasrávka a trochu mi to do téhle série nesedí, tak musím říct, že jsem se bavil skvěle. Jen mi teda přijde, že Vin Diesel je už rolí trochu otrávený a jakoby zašlý životem, bez emocí a bez nálady…? Tak snad další kousek ovládne Hobbs a Shaw a budu spokojený na maximum. ()

choze 

všechny recenze uživatele

To samé, co minule (kdy se to moc nepovedlo), plus zábavně šaškující záporák Momoa a krásně brakový cliffhanger. Kromě toho bych pochválil ještě pinball s bombou v Římě a finále s přehradou, přesně kvůli těmhle scénám se na tu sérii dívám a mám ji rád. Kvůli její mentalitě malého kluka hrajícího si s angličáky na honičky s obřími kulatými bombami koulejícími se z kopce. Akorát ty honičky tady jsou tak digi, že připomínají spíš videohru než film, a dost by mě překvapilo, kdyby na natáčení bylo nějaké skutečné auto. Všechno mezi akčními scénami je jen telenovelózní vata plná patetických promluv, "překvapivě" se zjevujících bratrů a sester dávno mrtvých vedlejších postav, záporáků vesele měnících strany a cameo rolí starých známých, která mi opět byla naprosto ukradená. Když vám i po x dílech chybí emocionální napojení na postavy a spíš je trpíte, než abyste jim fandili, a jejich eskapádám chybí elementární napětí, je to problém i u takhle non-brain výplachové zábavy. Aspoň že Charlize už nemá ten debilní střih vlasů. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„BLÍŽÍ SE VÁLKA A VŠICHNI, KTERÝ MILUJETE, ZEMŘOU…“  Šílený Momoa straší turisty (nejen) v Římě a ti ostatní, patřící do sekty s auty, ohejbaj přírodní zákony. Takže vlastně všechno při starým… Momoa není špatnej záporák, jen mám dojem, že to občas dost přehrává. Ale ty jeho činy! Leterrier k tomu přistoupil s pompéznou a je to akční podívaná jako prase, u který by neměl rozum stát. Má bejt totiž vypnutej od úvodních vteřin! No a hodnocení? Hlava říká 3*, akční srdce volí 4*!  ///   -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Na pokračování už se pilně pracuje a mělo by být hotovo v roce 2025. Stále se uvažuje, že by finále mělo tři díly. 2.) Poprvé jsou v sérii použity elektromobily. 3.) Jason Momoa měl pro svoji roli k dispozici 6 motorek Harley-Davidson. 4.) Thx za titule „KUBA2000“. ///                         PŘÍBĚH  ***  HUMOR  **  AKCE  *****  NAPĚTÍ  * ()

Galerie (69)

Zajímavosti (24)

  • Před domem Dominica Toretta (Vin Diesel) stojí na začátku filmu několik aut, nejzajímavějším z nich je jistě koncepční Dodge Charger Daytona SRT z roku 2022, který namísto osmiválcového benzinového motoru pohání elektřina. Auto ukazuje, jak by v budoucnu mohly vypadat muscle cars Dodge, zároveň je to také odkaz na auta, která Toretto řídil v předchozích dílech v čele s Chargerem R/T z roku 1970, který se objevil hned v prvním filmu. (FIAT 500)

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

10.07.2023

V celkových číslech relativně dobře, ačkoliv za sebou má několik neuspokojivých výsledků z kin a novým titulům z úspěšných franšíz se nedařilo tolik, jako v minulosti. Celkově Hollywoodské filmy na… (více)

Reklama

Reklama