Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film na motivy dávné ruské báje o udatném bohatýru Iljovi Muromcovi, který uchránil ruskou zem před Tatary. Tatarský nátlak v zemi roste. Teprve když je téměř celá země vydána na pospas Tatarům, rozpomene se kníže Vladimír na Ilju Muromce a žádá ho o pomoc. V rozhodující bitvě zachrání Ilja nejen město Kyjev, ale také celou ruskou zem a Tataři jsou poraženi. Nakonec se statečný bohatýr po letech setkává s ženou Vasilisou a synem Sokolíkem, kteří byli celou tu dobu drženi v zajetí. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (3)

  • Během natáčení přišel na plac statný policista a přitočil se k Andrejevovi, zavrtěl hlavou a řekl: "Ne, ne, to je slaboch. Ten nemůže hrát Ilju Muromce" Andrejev se dopálil, vstal, chytil policistu a hodil ho do moře. Druhý den vyšel v místních novinách článek o nekontrolovatelném umělci, který topí policisty v moři. Anderej se urazil a zapřisáhl se, že již nikdy nepřijede do Jalty (Krim, Ukrajina). Své slovo dodržel. (Snorlax)
  • V roce 2001 byl film remasterován. Během padesáti let se však některá filmová políčka zcela znehodnotila. A tak se musel znovu synchronizovat zvuk, ten nyní odpovídá mezinárodnímu standardu Dolby Surround. (Snorlax)
  • Při natáčení statovalo 106.000 vojáků a 11.000 koní. (Snorlax)

Reklama

Reklama