Reklama

Reklama

Ašoka

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Ve druhém století před Kristem vládl celé Indii mocný a slavný vládce. Ale než se jím stal... Mladý princ Ašoka opustil své království a vydal se hledat lásku, štěstí a dobrodružství do sousední provincie. Jednoho dne se zamiluje do krásné dívky, princezny Kaurwaki a zanedlouho je svatba. Ašoka se později rozhodne na nějaký čas odjet za matkou, ale osud si s ním krutě pohraje. Mladík se doslechne, že byla zavražděna. Zatvrdí své srdce a celá země pocítí pevnou vůli a nelítostnou ruku válečníka. (North Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (21)

berg.12 

všechny recenze uživatele

První film pod produkční záštitou samotného Shahrukh Khana byl komerčním propadákem. Velmi rozpačitý a režijně ne zcela zvládnutý pokus o velkolepý historický epos. Hodně vágní zacházení s filmovým místem, časem i charaktery, o choreografiích soubojů či nijaké kameře nemluvě. Tři skromné tanečky, jedna pořádnější bitva. Jediné, co film trochu zachraňuje, je druhá, výrazně temnější polovina. Viděl jsem Director's cut. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

K Ašokovi sa vraciam v pravidelných intervaloch a s každým jedným pozretím sa mi páči viac, škoda, že nejde dať vždy o jednu hviezdu viac. Prvý krát som ho videla ešte v našej TV xxx rokov dozadu s dabingom a musím sa priznať, že ma veľmi neočaroval. Zážitok prišiel až s titulkami (aj keď bez piesní v počiatkoch, ale už som si ich dorobila a mám originálnu československú verziu titulkov :-)) a pochopením a napozeraním väčšieho množstva indických filmov. Myslím, že Ašoku môžem s kľudným svedomím označiť za jeden z najlepších Shahrukhových filmov a to od začiatku až do konca. Ak si dobre spomínam, Ašoka je prvý film kde sa mi Kareena páčila a našťastie nie je posledným, dievča zreje do kvality. Mnohý tu vytýkajú "slabosť" bojových scén, ale tie sú v tomto príbehu len kulisou, tu ide o emócie, Pawan sa domnelou stratou Kaurwaki, zo žiaľu mení z Pawana na Ašoku krutého a potom zase naopak. Silné emócie...čo tam po oháňaní mečom :-) ()

Reklama

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Ešteže nie som až tak exaktne filmovo edukovaný, aby to moju subjektívnu priazeň získať nemohlo. Hotovo! :-) Kareena sa mi nikdy až tak nepáčila, ale to, čo ona dokáže "zahrať očami", to nie je prvý prípad čírej mágie... Ale odhliadnuc od všetkých zdanlivo podstatných stránok filmu, ja som tu zachytil veľmi silný emocionálny(až existenčný) podtón. Na ten sa skôr odporúčam fokusovať. Nie na máchanie mečmi. O tie tu predsa vôbec nejde. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Kdyby to jen nebylo tak amatérské a laciné! Špatně nasvícené, bojové scény chudé a zmatečné, střih chaotický - rychlé střídání scén, což zničí většinu emocí. Komediální vsuvky fajn, ale do tohoto typu filmu se příliš nehodí. Celkem tomu chybí velkorysost, velkolepost a taky dramaturg! Slibné motivy jsou roztříštěné a děj je obtížený zbytečným balastem, někdy až pitomým, takže občas působí nezáměrně směšně. ____ Kdyby to tak natočili dnes, ideálně si představuji, že by to dostal do ruky S.S. Rajamouli ! Dodal by tomu majestátnost, velké obrazy a snad i návaznost děje a emoční gradaci.____ Všechno ale špatné není. SRK je sexy. Když se zadívá na dívku, jde v jeho očích číst: chce tě. Náznaky budhismu, stejně jako krve, se prolínají celým filmem. Scéna hledání na bojišti po bitvě vzala za srdce. Krvavá ruku položená na těhotenské bříško manželky. Meč lačnící po krvi - ale to mělo být víc využité. Oddaný přítel , který byl původně nepřítelem. Zvraty v hrdinově charakteru. Ale zase - ten konec! Slaboučký, odbytý. To si žádalo větší rozehrání, takhle působil useknutě, tady se mělo mnohem víc prožívat a víc ukázat - nebo vlastně vůbec ukázat - proč a jak Ašoka opustil svoji jednu cestu a dal se na zcela jinou. SHRNUTÍ: Při cestě za mocí musíš něco obětovat a něco rozdrtit. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Poriadna 3-hodinová dráma, ktorá mala viacero fáz. Najprv to vyzeralo ako hrdinský epos, ktorý postupne prerástol v neohrozenú romancu a napokon celý film korunovala skvelá bojová dráma. Tá dramatizácia celého príbehu bola naozaj skvelá a pekne postupne všetko gradovalo, hoci v prostrednej fáze sa to už naozaj zvrhávalo na sladký príbeh Lásky. Ešteže potom sa to opäť poriadne zamotalo a rozbehlo, no a napokon záverečná časť filmu nesúca sa v duchu nenávisti a vojny bola dosť silná. Až na prehnanú akčnosť niektorých súbojov a sladké "orgie" Lásky to bolo teda fakt vynikajúce. Shahrukh Khan a Kareena Kapoor opäť nedávajú takmer žiadnu šancu na kritiku. Pre Kareenu to bola jedna z prvých veľkých úloh, ktoré si zahrala - už tu vidno ten obrovský talent! ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama