Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Horace a Pete je americké komediální drama. Autorem i režisérem všech epizod je komik Louis C.K., který ztvárňuje i jednu z hlavních postav majitele baru Horace. Děj se odehrává ve 100 let starém brooklynském baru, který po generace vedou Horace a Pete (Steve Buscemi), následně jejich synové a synové jejich synů až do současnosti. V jednotlivých epizodách nás potkávají nostalgická, současná, politická a smutná témata, která velice často provázejí náš běžný život. Místy dlouhé dialogy vás vcucnou do příběhu a ukážou vám, že nic není černobílé. (Philber)

(více)

Recenze (66)

Fifer 

všechny recenze uživatele

Fanoušci seriálu Louie a zejména fanoušci jeho stand-upů budou možná lehce zklamáni, protože Louis se rozhodl přidat na divnosti, pomalosti a dramatu, zatímco humoru ubylo. Zcela okatě odkazuje například na legendární seriál Cheers a to záměrně nemoderní kamerou a střihem. Co dodat? Louis CK je stále výborný autor a některé hlášky si okamžitě zamilujete (moje oblíbená je ta: co se stane, když umřeme?), ale pokud si seriál pustíte po jednom z jeho vynikajích stand-upů, asi se se budete i trochu nudit. K ději jen dodám, že se Louis zabývá hlavně konfliktem mezi mladou a starší generaci (týkající se všeho od práce a rasismu, až po sex). Horace and Pete je totiž bar, který má více než 100letou tradici. Seriál vznikal poměrně rychle, takže se věnuje i současným tématům jako např. uprchlická krize a Donald Trump. ()

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Konečně zase něco, co mi svou podstatou dokonale sedlo. Spíše drama než cokoliv jiného. A někdy jde téměř až za hranici únosnosti. K zamyšlení je vlastně téměř každý rozhovor a situace, i když se tváří zprvu všelijak. Pojaté je to celé dost zvláštně, až extrémně nekomerčně. Nepodbízivě. Nevim vlastně, jak to přesně popsat a pojmenovat. Ta chtěná trapnost všedních i nevšedních situací je vyloženě ukázková. Ale sem tam se vyskytnou i perfektní vtipy. Poslední díl je nepopsatelný a vybočuje nad rámec všeho... Zkrátka Louis C.K., kterého mám čím dál raději, a jeho originální, osobitý a civilně přirozený přístup. Někdy i nepřirozený.. Trefný a dokonale výstižný komentář: Matty ()

Reklama

Céčko 

všechny recenze uživatele

Seriálová tvorba Louise CK se postupně vyvíjí a bohužel se s každým novým počinem vzdaluje mému vkusu. Lucky Louie byl super, přirovnal bych ho ke hrané, inteligentnější, vtipnější a vulgárnější verzi Simpsonů, Louie ubral na humoru a přidal na depresivní struně a Horace a Pete jsou o další level depresivnějším a méně vtipným počinem. Seriál se hodně vleče a člověk ho ani nechce dokoukávat. ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

V tomhle seriálu NIC nedopadne tak jak byste čekali, nebo jak byste rádi viděli. Happy end, rozuzlení, vysvětlení...nic. Každý díl se liší od toho předchozího, skáče se v čase i v něčí hlavě. v podstatě jediných pár vtipů padne snad jen od štamgastů v baru, zbytek je hlavně o mluvení, vysvětlování pocitů, včetně toho, že někdy prostě vysvětlit nejdou. Horace i Pete , se všemi svými hosty, chtějí v každém díle neustále jen přijit na odpovědi života, vesmíru a vůbec. Minimalistická scéna, osvětlení, střih plný dlouhých záběrů, a melancholická hudba. Není to zábavný seriál. Ale je sakra zajímavý. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Louis C.K. poněkud zvážněl, již to nejsou protřelé záblesky skutečného života v zábavném sitcomu, už je to jen a jen krutá realita se záblesky osvěžujícího absurdního humoru. I když se tentokrát Louie věnuje společnosti "nižších existencí", kteří nemají nic lepšího na práci, než posedávat v baru, brzy pochopíme, že Louieho bar je tak trochu jiný. Je to intelektuální koutek, kde se dozvíte ty nejhlubší pravdy o životě. Opravdu nikdo jiný se neumí tak citelně dotknout reality. Louie vypráví o momentech ze skutečného života tak barvitě, podmanivě a tak chytře, že vám může poskytnout kompletně nový náhled na obyčejné věci, nad kterými jste možná ani nezamýšleli. Tenhle seriál není příliš veselý, je v něm možná až zbytečně moc smrti, ale za to je nefalšovaně lidský... A taková díla jsou unikátnější než diamant. 9/10 ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

  • Podnik Horace and Pete's je inspirován skutečným a dodnes fungujícím barem jménem McSorley's v New Yorku. Stejně jako v seriálu, jedná se o rodinný podnik s více jako stošedesátiletou tradicí. (fifox)

Reklama

Reklama