Reklama

Reklama

Kizumonogatari III: Reikecu hen

  • Japonsko 傷物語〈III 冷血篇〉 (více)
Trailer

Obsahy(1)

S pomocí Oshina se Koyomi Araragimu podaří přemoct všechny tři lovce upírů a tím získat všechny končetiny pro Kiss-Shot, aby se ona mohla stát opět mocnou upírkou a on zpět člověkem. Po probuzení Kiss-Shot v jejím staronovém těle si Koyomi uvědomuje neblahou pravdu jeho činů: Kiss-Shot v nynější podobě je nesmírnou hrozbou pro lidstvo. I přes obrovské výčitky svědomí se se spolužačkou Tsubasou Hanekawou musí postavit realitě. (Scalpelexis)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

Larky 

všechny recenze uživatele

Fascinuje mě, jak strašně špatné tohle zakončení trilogie je. Nikoliv v kontextu Monogatari jako takové, protože tam naprostá scénaristická bezradnost třetí Kizumonogatari v podstatě zapadá totálně, pokud tedy nepočítám nedostižnou Bakemonogatari, ale v tom ohledu, že předchozí dva díly trilogie byly v pohodě sledovatelné, jakkoliv je poháněl zcela banální scénář o novopečeném upíru Araragim, který od několika silných nepřátel musí získat kusy těla jeho stejnětak novopečené paní. -------- Zatímco totiž první díl je vcelku zábavný rozjezd ve kterém Araragi zjišťuje co se vlastně děje a prostředek trilogie, který je vyplněn skvělými souboji, tak třetí díl tohle vše ignoruje. Naplno skrz neuvěřitelně prázdné a nudné dialogy kopíruje všechny špatné pokračování Bakemonogatari, která i ve světle závěru trilogie Kizumonogatari působí jako zjevení, protože ač to nebyl žádný Shakespeare, tak dialogy byly funčkní, účelné a zábavné. -------- Třetí díl Kizumonogatari je z trilogie dílem nejdelším a i proto z něj tolik trčí všechny jeho problémy a protože už v zásadě nemá o čem vyprávět (jeho děj by se dal popsat v jedné krátké spoileroidní větě) vyplňuje nepochopitelně nataženou stopáž řadou příšerných dialogů o ničem, kdy je hlavně tragicky napsaná Araragiho upírská paní Kiss-Shot opravdovým očistcem pro náročnějšího diváka, zcela zbytečnými ecchi scénami (scéna Araragiho, který si chce šáhnout na prsa svojí spolužačky je fakt pekelná a dementní). -------- Bez nějakého spoilerování ještě musím uvést jednu část třetí Kizumonogatari, kterou jsem dříve nezmínil a tou je souboj. To, kdo proti komu bude bojovat a proč není těžké uhádnout už po první části trilogie. Ostatně i to dobře napovídá o komplexnosti samotného scénáře. Tentokrát je jediný a jde s přehledem o jeden z nejhorších fightů jaký jsem kdy v Anime viděl. Neuvěřitelně úmorná expozice, která je zoufale špatně navržená i sestříhaná. Přitom je zvláštní, že souboje v prostřední části trilogie jsou svižné a mají šmrnc. Nechápu. -------- Těžko se mi hledá něco pozitivního. Ano, pořád to vypadá hezky, byť je pravdou, že umělecký styl Monogatari celé se už stihnul okoukat a svůj punc originality tak logicky dávno ztratil. -------- Nebýt katastrofální třetí části asi bych opatrně Kizumonogatari doporučoval. I přes triviální zápletku jsou totiž první dva díly relativně zábavné. Takže už záleží jen na Vás, jestli tyhle tři filmy v rámci Monogatari serie zkusíte s tím, že se budete napřed solidně bavit a pak trpět u poslední části tak jako já. Vypadá to, že se v Shaftu zbláznili a rozhodli se zjistit, jak vypadá Anime dno. Tohle totiž k němu vůbec nemá daleko. Silná 1*. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

A Ararararagiho (ups, kousl jsem se do jazyku) cesta je na začátku. Nebo u konce? Tak či onak, Reiketsu-hen je jako uzavření trilogie výborné a velkolepé. Co bylo nastíněno v předchozích 60ti minutách předchozího filmu, bylo s grácií a očekávaním završeno. Horská dráha nejrůznorodějších druhů emocí nás provede přes pocity pochybností, štěstí, uvědomění, pak trochu dolůůůů (anebo pro někoho nahoru) kolem palety lechtivých záběrů zpátky k napětí, absurditě až k zaslouženému vyúčtování. Araragiho proměna z totální bačkory na malou pantofli má překvapivě hluboký podtón skrz jeho životně nešťastná rozhodnutí, která ovlivní chod a vůbec existenci celé ságy a pochopíme, proč se z vznešené Kiss-Shot stala povětšinu času v koutě sedící Baby. Shaft jednoduše ani tentokrát nedržel scénáristy s animátory zkrátka a dovolil jim, aby nejsilnější body Monogatari se vyjímaly jak poprsí hlavního ženského dua: Melancholická kecací scéna na střeše je klasicky o ničem a zároveň o všem, vizuálně a emočně nejhezčí momentky s radostně tančící Kiss-Shot mě dojaly a pokud se někde sakra přehánělo, tak to byl přepísklý tělocviční ecchi, večeře s Guillotincutterem + závěrečný doslova olympijský souboj je strukturou a stylem naprostý unikát. Podobně výjimečná je samozřejmě grafická animace, ale chválit ji je nošení dříví do lesa; hudebně to o moc lépe nešlo taky, tak kde je zádrhel? Jsem totiž velmi subjektivní a užil jsem si to hlavně díky dvěma podmínkám: 1) Viděl jsem předchozí 2 filmy 2) Jsem velký fanoušek Bakemonogatari a celé ságy. Reiketsu-hen sice funguje jako samostatný film důstojně, ale bez položených základů předchozích filmů a bez znalosti Monogatari příběhů pochopím tázavé pohledy diváků: "Na co to proboha koukám?". Není to pro každého, ani zdaleka. Nechci říct, že bych to nedoporučil, pokud nemá Monogotari ve vašem anime srdci místo; spíš doporučím této sáze dát šanci, abyste toto dílo mohli plně docenit. Já si celé Kizumonogatari užil plnými doušky a jako fanoušek se cítím slastně odměněn. Úkol je totiž to nebrat moc vážně. 5* ()

Reklama

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

A tak jsme se dostali tam, kam jsem všichni věděli že se dostaneme, ale že bych byl s posledního dílu odvázaný jako z toho předchozího, to bohužel říct nemůžu. Je to nejdelší z trojice filmů, je to místy nejpřehnanější z trojice filmů a já si opět připomněl, že nic by se nemělo extrémně přehánět. Kdyby to bylo kratší a údernější, byl bych mnohem spokojenější, ovšem místy mi to přišlo jen jako snaha natáhnout to co nejdál a vyplnit to (čímkoli) co nejvíc. Autoři nás chtěli prostě nechat máchat v hrdinově depresi a hledání sebe sama, chtěli abychom si užili hodně dlouhou erotickou scénu a chtěli nám nabídnout nejepičtější souboj v celé sérii s největším počtem hlav plachtících vzduchem. Také jsme měli dostat emotivní finále. Bohužel na mě to ve většině případů skoro vůbec nefungovalo tak, jak to autoři asi zamýšleli. Hrdinova deprese a hledání sebe sama mi přišlo zbytečně zdlouhavé, erotická scéna mi přišla také zbytečně natahovaná a nějak se mi tam vůbec nehodila, no a finální souboj ve mě nezanechal dojem cool podívané, spíš jsem se musel smát a lehce kroutit hlavou. Dialogy nebyly marné, ale byly občas zbytečně dlouhé a tak i když obsah měly, dalo by se to říct mnohem stručněji, úderněji a s pro mě mnohem dramatičtějším vyzněním... No a emotivní finále? Moc to se mnou nehnulo... Zkrátka je to příliš natažené a ještě víc přepálené, což by u takhle originální série vadit nemělo a asi by to mělo být i jejím vrcholem ale moje hranice mezi tím co je super a co už je prostě moc jsou někde tady a já se občas (hlavně u toho souboje) dostal na tu špatnou stranu. Naštvaný nejsem a méně jak 3* si to díky audiovizuální stránce nezaslouží, svůj účel to taky splnilo a originální podívaná to pořád je.... Přihodím tedy ještě jednu *, ale sakra slabou. 6,6/10 ()

LeitoSE 

všechny recenze uživatele

Animačne najviac nápadité, experimentálne a už kompletne utrhnuté z reťazov. Dokonalé zakončenie série. 3/3 - 100% ()

Galerie (29)

Reklama

Reklama