Reklama

Reklama

Ebola: Sirotci

(TV film)
  • USA Ebola

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument z produkce HBO sleduje smrtící epidemii Eboly, která v západní Africe dosáhla dosud nevídaných rozměrů. Filmoví tvůrci měli zajištěný přístup k Lékařům bez hranic a vyvinuli brýle se zabudovanými kamerami, které si zdravotníci mohli vzít s sebou do karantény. Film pohlíží nejen na tyto odvážné doktory a nakažené pacienty umístěné v izolačních boxech, ale zároveň na reakci, jakou jedna z nejnebezpečnějších nákaz světa vyvolala v postižených vesnicích. (HBO Europe)

(více)

Recenze (5)

Marze 

všechny recenze uživatele

Je to něco jiného vidět to neštěstí přímo takto , než v novinách a časopisech. Klíčovými místy nákazy těchto virů jsou místa, kde končí divoká příroda, přesunuli se sem lidé a kvůli špatnému zásobování loví v divočině.Například poblíž žijí netopýři, kteří virus přenesou na prasata. Kvůli deforestifikaci v celé Africe a novým farmám se divoká zvířata dostávají do kontaktu s více lidmi. V průmyslovém zemědělství mají zvířata větší vzájemný kontakt. Viry tak mají příležitost se zkombinovat do podoby nebezpečné pro člověka. To je případ současné pandemie koronaviru. Dříve epidemie a hladomory udržovaly africké obyvatelstvo v západní Africe na přijatelné úrovni. Za třicet let se počet obyvatel v Africe zmnohonásobil. Před 70 lety měla 80 milionů obyvatel, nyní toto množství má jen třeba samotná Nigérie. Cestovatelé se po deseti letech vrátí na přírodní místa a říkají, že nenávratně zmizely. Do 2050 se má počet obyvatel Afriky zase zdvojnásobit což je v současných změnách klimatu katastrofální. Budou chtít stejnou životní úroveň jako my což planeta neunese. Afričané nyní trpí vysychání řek, podzemních vod, větrnou erozí přepásáním půdy a nedostatkem srážek, protože si populačním boomem vykácely lesy. Evropané také trpí virem. Virem malé porodnosti , takže se Afričané vděčně ženou k nám a postupně nás nahrazují. ()

potok.009 

všechny recenze uživatele

Obrázek takřka post apokalyptické Sierra Leony, kde pomalu odeznívá smrtelná epidemie krvácivé horečky - eboly. ()

Reklama

Hpatrik 

všechny recenze uživatele

Dokument nenabízí nějaký komlexnější pohled na samotnou epidemii, a už vůbec Vás nezahrnuje fakty. Zaměřuje se pouze na několik rodin/sirotků postižených touto epidemíí, a sleduje jak se vyrovnávají s její následky. Slabší tři. ()

NikiVai 

všechny recenze uživatele

Vidět příběhy pár lidí, potažmo sirotků, je pro mě přínosnější, dojemnější a naučnější, než kdyby byl dokument zaměřen více na fakta. Informace o ebole si mohu přečíst, ale vidět na vlastní oči život v Sierra Leone během a po epidemii, je dar, kterého si velmi vážím. ()

Vajonek 

všechny recenze uživatele

Po přečtení anotace k filmu jsem čekala něco trochu jiného, než co jsem pak zhlédla. Nicméně dokument mi i přesto přišel zajímavý. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama