Reklama

Reklama

Příběh tří mužů propuštěných z vězení. Diesel (Christopher Matthew Cook), Mad Dog (Willem Dafoe) a Troy (Nicolas Cage) se po dlouhé době strávené za mřížemi musí naučit žít na svobodě tak, aby nic nevyvedli a nedostali se zpět tam, odkud pŕišli. Troy hledá nekomplikovaný život, ale nedokáže se zbavit své nenávisti k systému. Diesel je na výplatní listině mafie a jeho zájem o život na předměstí s přecitlivělou manželkou slábne. Mad Dog, neřízená střela trojky, se řítí z jedného problému do druhého. Nakonec se všichni tři sejdou při "posledním" zátahu. Najme je mafián, aby unesli dítě šéfa konkurenčního gangu. Před očima mají velký balík peněz, jenže akce se bohužel nepovede a trojice má co dělat nejen s policií, ale i se dvěma skupinami mafiánů... (TV JOJ)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (51)

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Zábavné krimi drama, které rozhodně nepatří k Schraderovým nejlepším kouskům. Celkově jde o takový slušný průměr, ale je fér říct, že plno jednotlivých scén je opravdu zábavných a je škoda, že podobně nefunguje celý film. Každopádně Schrader zaslouží pochválit za to, jak se mu daří měnit tón vyprávění. Chvíli se divák baví amatérismem ústřední gangsterské trojky, aby byl pak šokovaný tím, že hoši jsou sice amatéři, co všude nechávají otisky, ale jinak jsou to hovada, co bez otázek zabíjejí na počkání. Cage i Dafoe hrají slušně a celkově jde o takovou žánrovou jednohubku, která pobaví. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

S českými distribučními názvy bývá občas problém, to víme. Slovní spojení Dog Eat Dog se většinou používá jako adjektivum ve smyslu „bezohledný“ či „nelítostný“ (třeba dog-eat-dog showbusiness). Prokletý kšeft…no budiž, ale tohle se mělo jmenovat Tři idioti. Vypelichaný nezmar Cage, anorektický Dafoe a vyhazovač z příbramské diskotéky představují trio primitivních, sebelítostných a násilnických ex-muklů, kterým maximálně přejeto to, aby je co nejdříve píchla včelička s chloridem draselným. Všichni tři jsou prý oběti systému, který je nikdy nenechá na pokoji. Chtějí jen spravedlnost a osud s nimi zametá. To jsou zase kecy jak od pana Modrého z Gaunerů.. Schrader se snaží svou historku z podsvětí vylepšit hrátkami s barevnými odstíny světla, mlhavými přeludy a rádoby vtipným cynismem, ale tohle hovno se biči nepodobá ani trochu.. ()

Reklama

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Stary Dannyho partaci se odhodlaji jeste k jednomu poslednimu jobu... Cage nepredvadi nic novyho, jen Dafoe v roli magoru stale jeste bavi. Treti gorila je jen treti gorila a prestoze bych mu to pral, asi do sveta filmu neproprazil ani timhle ambicioznim dilkem.. Vetsina filmu je normalni, uvodni a konecny sekvence jsou natoceny skrz debilni filtry ruznych barev a stinu a jestli to melo pridat na autenticite fetovani nebo jen pusobit psychedelicky a odlehcit tak brutalnimu ubodani tlusty kravy, lezlo mi to na nervy. Film je dost jednoduchej, primocarej a poslednich cca 15 minut s Cagem je korunovany WTF. Vlastne cely to bylo takovy divny - nepochopil sem, proc plesoun zabil blazna a chybelo mi tam vic zaberu na imitace Taylor Swift. A Mad Dogovi nestalo pero, kdyz behem honitby asiatku vyhodil z pokoje. Detail, ale pro autencititu naprosto zlomovej. ()

LexBarker 

všechny recenze uživatele

Cage a Defoe mají svá nejlepší léta definitivně za sebou... Kde jsou ty časy, kdy se námořník Ripley pokoušel ustřelit kebuli démonického Bobbyho Peru. V jejich dalším společném filmu nefunguje nic podle plánu, od zoufalé režie, přes bezzubý scénář až po zmatené herectví hlavního tria, kde nade všemi ční svým bezradným projevem Christopher Matthew Cook... Film se tváří děsně originálně a cool, jakoby na nás tvůrci pomrkávali "Tak co na to říkáte? A to ještě není vše...! Jenže nic zvláštního se neděje ani teď, ani v následujících chvílích, sledujeme jen další vykrádačku pana Q a dalších opravdových géniů světového filmu. ()

Visáč 

všechny recenze uživatele

Príjemne oldschoolovo drsné, s osviežujúco moderným vizuálom. 70-letý Schrader žmýka z rutinného scenára čo to dá a zaslúži rešpekt, že má aj po rokoch koule jak pomeranče. Škoda, že podobných krimi o lúzerských gangstroch sú/boli mraky a ich patálie majú beztvarý epizodický charakter: bez katarzie či sofistikovaného vyústenia. Nicolas Cage v ďalšej obskurnej roli, ktorá utvrdí mainstreamové publikum, jak je v prdeli. Fucking hardcore Cage fandové, medzi ktorých sa hrdo počítam, však isto ocenia, že Nick Sekáč Magor zase raz fetuje, robí ksichty a dáva ženským do držky (v spomalených záberoch, ou jéé). Dokonca si v poněkud surreálnej pasáži strihne bogartovskú imitáciu, za ktorú mám cukanie pridať štvrtú hviezdu. Ale to by som už fakt bol úchyl, ešte väčší ako Mad Dog Dafoe so slabosťou pre teen Asiatky. BTW, cením Schradera aj preto, že nepoľavuje zo svojich religióznych motívov a ešte viac, že bez ostychu dáva na odiv fascináciu Taylor Swift, hoci by sme to mohli v jeho veku považovať za kapánek nepatričnú obsesiu. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (4)

  • Film byl natočen za pouhých 25 dní a štáb se z velké části skládal z čerstvých absolventů filmových škol. (Gary)
  • Režisér Paul Schrader měl u tohoto filmu plnou kontrolu nad finálním střihem. Nechtěl, aby se opakovala situace z roku 2014, kdy mu producenti film Poslední šance na pomstu (2014) bez jeho souhlasu přestříhali. (Gary)

Reklama

Reklama