Reklama

Reklama

Cokoliv

  • USA Anything Else (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ďalšia romantická komédia z pera osvedčeného Woodyho Allena plná vtipných náhod, nehôd a nedorozumení. Jerry (Biggs) je mladý 21-ročný komediálny spisovateľ žijúci v New Yorku. Aj napriek tomu, že je talentovaný, má problémy preraziť. Zásluhu na tom nesie jeho agent Harvey (DeVito), ktorý má sice o sebe vysokú mienku ale je dosť nepraktický a tiež David (Allen), jeho excentrický a paranoidný učiteľ. Ďalším kameňom úrazu je Amanda (Ricci), jeho priateľka. Od prvého momentu, kedy ju zbadal, vedel, že je do nej zamilovaný. Ale Amandine mnohopočetné neurózy, strach zo záväzkov a frustrácie najrôznejšieho druhu jej zabraňujú, aby bola Jerrymu nablízku, keď to najviac potrebuje. Krízovým bodom sa ukáže byť situácia, keď sa ocitne v malom byte s Amandou, ktorú nečakane navštívi jej matka Paula, ktorá sa rozhodla, že sa stane kabaretnou speváčkou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

MM11 

všechny recenze uživatele

Další brilantní komedie s repertoáru Woodyho Allena (taky se Vám zdá, že má tenhle chlapík snad stovky námětů). Velmi dobré dialogy si nezadají s těmi nejlepšími kousky známého tvůrce. Bohužel samotná režie je krapet pod možnosti tvůrce jménem Woody Allen. Není odsouzeníhodná, nýbrž zavání průměrem, což je těžko pochopitelné už k samotnému ději, ale je to tak. Tento detail možná dojem trochu kazí, ale jinak je film vynikající. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Frajerku akú si v tomto filme strihla Christina Ricciová by asi žiadny normálny chlap nechcel – klame, otvorene flirtuje a následne kefuje kedy a s kým jej to vyhovuje, bez ohľadu na momentálneho stáleho partnera. Búrlivý milenecký začiatok vystrieda sexuálnou abstinenciou, čo odôvodňuje veľmi pochybným dôvodom. Úloha jej sadla veľmi dobre a spolu s Woodym v úlohe poučujúceho skeptika a mierneho paranoika, ktorý si napriek veľmi subtílnej fyziognómii nenechá len tak srať na hlavu patrí k tomu lepšiemu z filmu. Zvyšok patrí k allenovskej klasike – intelektuálna práca a prostredie, partnerské súžitie, problémy, rozchody a spárenia, to všetko pomiešané v neveľmi vtipnom guľáši. Ako väčšina Allenových filmov - plno planého, neuroticko - vzťahového a paranoidno-hypochondrického, miestami vtipného plkania, ktoré odoznie so záverečnými titulkami, filmársky rovnaké pred dvadstiatimi rokmi ako dnes. Režisér zamrzol kdesi vo fáze nervného baliča dievčat, študujúceho Freuda. ()

Reklama

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Woody, člověk, kterého jsem si v poslední době dost oblíbila. Tedy jeho tvorbu (hlavně). V rámci filmového klubu na ČT2 jsem se podívala na jeho poslední film, který pro tentokrát dávali. Ty novější (Sólokapr, Match Point) jsem viděla oba a oba byly fajn, Match Point dokonce úžasný. Cokoliv ale jejich kvalit nedosahuje. Ač je to nový film, zpočátku jsem si připadala, jako bych se dívala na nějaký starší allenovský film, který má všechny jeho přednosti. Pak se ale atmosféra vytratila. Herci fajn, ale taky mi to připadalo takové fádní. Ne nudné, ale ne zase zajímavé. Woody umí napsat lepší dialogy, které hýří vtipem a zároveň jsou tak filozofické, až se musíte zamyslet, jak to jen dokáže... ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Jerry Falk (Jason Biggs) je mladý talentovaný spisovatel, toho času se živící psaním scének pro komediální výstupy. Se svoji přítelkyní Amandou (Christina Ricci) má neustále nějaké trable, ať již to, že spolu půl roku nespí, nebo její migrény, takže návštěva její matky, která se jim nastěhuje do bytu se zdá být poslední kapkou. Na druhé straně Jerry potkává učitele Dobela (Woody Allen), který se (i přes svoji ztřeštěnost) stává jeho životním rádcem.... Další z Allenových filmů, který není až tak celovečerním filmem jako spíše "situační" komedií, kde hlavní hrdinové prožívají své strasti a slasti. Celý film staví na desítkách rozhovorů, ale myslím že každý z nás si v něm najde obdobu sebe... Jason Biggs se konečně odpoutal od prcičkovského Jima, k čemuž mu výraznou měrou pomáhá Woody (kdykoliv je na plátně, tak "se mu huba nezastaví") i krásná (moc moc) Christina Ricci (i když "takovouhle" ženskou bych doma asi moc nechtěl) :) ()

Thomas 

všechny recenze uživatele

Woodyho Allena prilis nemusim, nevidel jsem vetsinu z jeho klasik. Ale diky shode nahod jsem uz shledl temer vsechny jeho filmy za posledni roky a musim uznat, ze me vzdy allen dokazal pobavit. I tentokrat sice hlava trestila pod navalem dialogu, ovsem vse vyvazovaly nektere genialni slovni vymeny. Allen je i na svuj pozehnany vek stale gejzirem napadu. Biggs mu vyborne sekunduje a Christina Ricci je spravne odporna. Proste prima intelektualni zabava, co pobavi a mozna i pouci. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (4)

  • Jedná se o druhou filmovou spolupráci Christiny Ricci a Jasona Biggse. Před tímto snímkem pár společně hrál ve filmu Prozacový národ (2001). (Dlee)
  • Tento film otervíral 60. ročník filmového festivalu v Benátkách. Na otevíracím večírku se objevil i Woody Allen, který se jinak na veřejnosti příliš neukazuje. (ČSFD)
  • Film o lidech, kteří nejsou schopni odejít domů po večeři u známých, který popisuje muž při odchodu z kina, je dílo Luise Buñuela Anděl zkázy (1962). (ČSFD)

Reklama

Reklama