Reklama

Reklama

Opilí láskou

  • USA Punch-Drunk Love (více)
Trailer

Obsahy(1)

Barry Egan (Adam Sandler) je nesmělý mladý obchodník, který se po celý svůj dosavadní život trápil. Může za to jeho sedm sester, které ho od narození zesměšňovaly. Barry není schopen se zamilovat a v některých situacích propadá záchvatům vzteku. Pod zdánlivě vyrovnaným zevnějškem se chvějí nervy napjaté k prasknutí. Jednoho dne do Barryho života vstoupí půvabná, ale tajemná Lena (Emily Watson). Požádá ho, aby se postaral o její rozbité auto, a toto náhodné setkání je prvním krokem na romantické cestě za láskou. Film scenáristy a režiséra Paula Thomase Andersona (Magnolia, Hříšné noci) získal v roce 2002 na MFF v Cannes cenu za režii. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (407)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Čudný film. Zo začiatku tu vyzeralo na skvelú psychologickú odľahčenú drámu o osamelosti, lenže hneď po zavolaní na Sex linku sa to zmenilo ... a k horšiemu. Celá romanca hlavného hrdinu s Lenou ma nechala chladným a jediný záchvev napätia u mňa bola skvelá scéna havárie, bohužiaľ potom nenasledovala dostatočná dohra. Sandler, Hoffman i Guzmán boli skvelí, rovnako ako hudba, ale to by len ťažko stačilo na 60%. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Předpokládám, že podobný romantický film ještě většina z nás neviděla. Když jsem někde slyšel český název filmu, zaváhal jsem (ačkoliv jsem jednomu nejmenovanému kamarádovi tvrdil, že jsem skrz všechny žánry ;-) Nakonec jsem se ale odhodlal díky Emily Watson a Adamu Sandlerovi, o kterém jsem ve spojistosti s tímhle snímkem slyšel, že snad překročil svůj vlastní stín. Byl jsem uchvácen! Neotřelostí, hudbou, nápady, přístupem, který milostný film snad dokonce povyšuje na víc, než doposud byl. Jenom bych si dovolil oponovat - z komedie má snímek málo. Zasmějete se, ale zároveň vám běhá mráz po zádech... ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Zvláštny film. Ide vlastne o taký multižáner s netypickým, vážnejším Sandlerom, kde sa miesi štipka humoru s romantikou a drámou. Ani jedna táto zložka však nevyniká, tiež dejová linka nie je ničím výnimočná, síce dokáže udržať pozornosť, ale ani veľmi nenadchne. Na druhú stranu však na mňa film pôsobil príjemným dojmom a pocity, ktoré vo mne vyvolal boli celkom pozitívne. Neviem čím to je, ale Anderson to proste vie. Vždy ma dostane minimálne po tej pocitovej stránke. Preto u mňa celkom spokojnosť. 70/100 ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Je to veľmi dobrý film, ale rozhodne ním nezačínajte romantický večer. Je to skôr divná dráma s romantickou zápletkou než romantický film či komédia. Sandler skvelo skryl svoju demenciu za zaujímavú postavu (rovnako dobre sa mu to podarilo vo VOLANÍ O POMOC). Niektoré scény (vrátane akčnej) sú úchvatné a režisér ukázal, že má zmysel pre štýl a atmosféru. Moderný film, ktorý je poctou klasickým ľúbostným drámam... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Takúto dávku romantiky by som zniesol v každom filme, nehovoriac o štýle, akým bola natočená. Nevtieravým, príjemným, ľudským. Režijne si ma Anderson získal hneď od začiatku. Myslel som, že dostanem len klasickú dávku rom-comu, no dotal som to, čo ponúkajú tradičné allenovky. A to film, keď potrebujete vymeniť mainstream za trošku artovejší a nezávislejší. Keby sa Sandler zo začiatku neprezentoval viac v charakterových úlohách ako je táto, mal by na svojom konte možno aj pár oscarových nominácií. 85%. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (15)

  • Když Barry (Adam Sandler) nastupuje do letadla na Havaj, má červenou kravatu. V letadle má žlutou a po výstupu z letadla opět červenou. (ChandlerBing)
  • Během propagačního rozhovoru pro film Magnolia (1999) se britský žurnalista zeptal režiséra Paula Thomase Andersona, s jakými herci by chtěl v budoucnu pracovat. Anderson odpověděl, že by chtěl spolupracovat s Adamem Sandlerem a Danielem Day-Lewisem. Novinář věřil, že Anderson žertoval, protože tito dva herci jsou z takového odlišného prostředí a mají velmi odlišné herecké styly. Nicméně Andersonovy další dva filmy skutečně představují tyto dva herce v hlavních rolích (tento film s Adamem Sandlerem a Až na krev (2007) s Danielem-Day Lewisem). (orkadimenza)
  • Ve filmu hraje řada neherců. Například Barryho příbuzenstvo je skutečná rodina. Ze šesti jeho sester jsou spolu čtyři příbuzné. (HappySmile)

Související novinky

Paul T. Anderson založí sektu

Paul T. Anderson založí sektu

09.12.2009

Jeden z nejosobitějších současných filmařů si na téma manipulace víru hledajících lidí náboženskými vůdci posvítil už ve svém majstrštyku Až na krev. V jeho novém filmu s pracovním názvem Master… (více)

Reklama

Reklama