Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poprvé se potkali v příšeří biografu a hned si omylem vyměnili tašky. Podruhé se „našli“ u okénka Ztrát a nálezů, kam slečna Petra (L. Šafránková) přišla Tomášovi Krchňákovi (J. Abrhám) připomenout, že podle jeho ztraceného diáře by právě v tomto okamžiku měl sedět v zubařském křesle. V témže duchu pokračovala známost stále ještě svobodného, pětatřicetiletého, značně roztržitého vědeckého aspiranta Krchňáka a romanticky založené slečny Petry až do dne, kdy se Tomáš odjel podívat za rodiči na venkov. Doma jej uvítala bábovka a dobře míněné rady, začínající u jeho kandidátské práce a končící u maminčina povzdechu, že vnoučků se už asi nikdy nedočká. O to větším překvapením byla pro rodiče Tomášova reakce: „Já se budu ženit“. Rodinný rozhovor mžikem nabral jiný směr. „Člověk by se měl ženit s rozmyslem“, varoval před zbrklostí otec. „Toho druhého nejlíp poznáš, když s ním cestuješ“. Oni dva s maminkou například jeli na svatební cestu do Jiljí. Když Tomáš půjde v jejich šlépějích, nemůže nic zkazit. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (336)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bude asi ta správná metoda. Nejet na svatební cestu někam na pláž do hotelu, ale šlapat pěšky po kopcích, aby se ukázalo, jak jsme na tom. No zkuste si za bouřky tahat na horu dlouhý kůl... Ale ze všeho nejpůvabnější je Libuše Šafránková. Nejlepší je, když vodákům odpovídá na jejich pozdrav AHÓÓÓJ! tím obligátním "Dobrý den" :-) ()

zette 

všechny recenze uživatele

Na to, ze se jedna jen o televizni film ( proto pridavam ctvrtou hvezdicku ), ma Jilji vyborne herecke obsazeni a ustredni dvojice tahne cely snimek. Vykresleni hlavnich postav mi ale moc nesedlo a naivni nevestu Petru bych za manzelku asi nechtel. Film obsahuje dostatek vtipnych scen, celkove me vsak celkem nudil... ()

Reklama

ilemas 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se vždy velmi těšil, líbí se mi hlavně ta perfektní cesta, čundr jak má být a ještě k tomu s nádhernou Popelkou.. Co víc si přát. Dnes opět v tv jako letní oddechová komedie. Už se těším. Motto: Víš jak člověka nejlépe poznáš? Když s ním cestuješ. 100% pravda už od dětství z vlastní zkušenosti.Na cestách se musí snášet neustálé útrapy, jako třeba déšť, horko, dopravní zácpy, dlouhé celodenní cestování v rozpáleném autě, únava po horské túře, fronty do památek, hlad, komáři, dříve nekonečné fronty a buzerace na celnicích, hledání ubytování atd, Poslouchat někoho, kdo stále remcá a neužívá si to, nezajíma ho nic, nevnímá krásy přírody rovná se zkažená dovolená. A i na tu dlouho vzpomínky přetrvávají. V tomto komediálně laděném filmu je hodně pravdy a proto ho mám rád nejen pro tu úžasnou atmosféru tak jako v jiném skvělém filmu „ Jak dostat tatínka do polepšovny". ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Střet naprosto odlišných charakterů. Precizní, přesně plánující statistik a jeho "na zdař bůh" chodící partnerka, která jako by toto heslo používala nejen při procházkách po lese. Protiklady se ovšem, jak je známo, přitahují. Hynek Bočan je záruka kvalitní režie a manželský herecký pár, zase záruka té kvality herecké. Lehký humor a výborný vývoj děje s nádhernou snovou realitou, která je ovšem dost daleko od té hmatatelné. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Hezká partnerská testovačka s rozkošnou a živelnou Libuškou Šafránkovou a odporně chlupatým a systematickým Josefem Abrhámem. Principielně je to trochu obšlehnutý Kulový blesk (Abrhám jako škrobený intelektuál, který vede tiché vnitřní monology), ale navzdory přítomnosti dua Svěrák-Smoljak a několika typických gagů (hlavně ten se ztrátami a nálezy je parádní) to nemá zdaleka tak vysokou úroveň, jako vrcholné výtvory dua Smoljak-Podskalský. Ale stejně je to po všech stránkách kvalitní komedie o tom, jak se dva lidé těsně před svatbou snaží na cestách poznat, zda se snesou, či nikoli. Navíc doprovázená příjemnou hudbou, pod níž je zřejmě podepsán někdo z dvojice Mišík-Hrubý (jestli se nepletu hihihi). ()

Galerie (9)

Zajímavosti (17)

  • Filmové autobusové nádraží se nachází ve Staré Boleslavi. (rockboy)
  • Štáb potreboval natočiť zábery priamo z lode v rýchlejšom pohybe. Nezaobišlo sa to bez technických problémov. Prirobili na loď kameru. Prvýkrát spadla do vody, druhýkrát sa ohla tyč, na ktorej bola pripevnená. Až na tretíkrát sa to konečne podarilo. (Raccoon.city)
  • Filmovalo se na Mělníku, v Krkonoších - Labská bouda, Mumlavský vodopád, hotel Skála ve Vítkovicích. Venkovní bazén se pak nachází v obci Poněšice. (M.B)

Reklama

Reklama