Reklama

Reklama

Piková trojka

  • Austrálie In the Cut (více)
Trailer

Obsahy(1)

Piková trojka je moderní kriminální příběh, odehrávající se na Dolním Mahnattanu. Frannie Avery (MEG RYAN) je učitelkou tvůrčího psaní, která je velmi ostražitá vůči navazování nových známostí. Jednoho dne se však setká s detektivem Malloyem (MARK RUFFALO), který vyšetřuje vraždu v jejím sousedství, a za podpory své nevlastní sestry Pauline (JENNIFER JASON LEIGH) s ním naváže vztah, který je zcela otevřeně sexuální. Osvěžující přímočarost jejich poměru ale hluboce podkopává pokračující a dosud neobjasněná série vražd. Po útoku maskovaného násilníka ale Frannie ztratí důvěru ve všechny lidi okolo sebe. V mladého studenta Cornelia (SHARRIEFF PUGH), který sepisuje práci o nevině masového vraha Johna Waynea Gacyho, ve svého bývalého přítele Johna Grahama (KEVIN BACON), který ji pronásleduje na každém kroku, a především v Malloye, který v ní nyní probouzí nejen vášeň, ale také podezření. Neexistuje nikdo, koho by nezávislá Frannie mohla požádat o pomoc - zarmoucená a vystrašená se proto rozhodne vzít záchranu svého života do vlastních rukou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (111)

castor 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejvýraznějších ženských režisérek se tentokráte nedokázala přiblížit svým předešlým (přiznejme si) o mnoho jistějším snímkům, nepříjemně se potácí mezi „studií“ ženské psychiky a feministickým thrillerem a neví, jakou stranu mince si vybrat. Její hrdinka, učitelka tvůrčího psaní Frannie (dosti odvážná a dosud se víceméně culící ikona romantických komedií – Meg Ryan) se zaplétá do podivného sexuálního vztahu s uhrančivým detektivem, který vyšetřuje vraždy na kusy rozřezaných žen. Postupně si, obklopena několika muži (zejména opět bezchybný Kevin Bacon), uvědomuje, že nebezpečí je blíž, než si mohla myslet. Režisérka tentokráte nenabídla plnohodnotnou story, nýbrž se pokusila o (na ní netypický) dusný thriller v temném moderním světě, ve kterém si hrdinka sice jde svojí cestou a střet s mužskými protihráči nemá takovou sílu a razanci!! Emocionálně si mne navíc prakticky vůbec nezískala, ona netečnost se projevila i v erotických sekvencích!! Škoda.. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Nějak se vášnivé vzplanutí usedlé učitelky k neotesanému policistovi s (upozaděným) kriminálním vyšetřováním brutálních vražd nedoplňovalo a absolutně jsem nevěřil, proč by k němu měla cítit rozervanou touhu, obzvlášť když s ní zametal jako mačistický hulvát. Určitou neuchopitelnou atmosféru ovšem případ měl a celkově nebyl charakter Meg Ryanové úplně prázdný, nicméně jedna relativně odvážná erotická scéna dobrý film nedělá. 5/10 ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Meg si povedala, že je najvyšší čas vztýčiť prosredník všetkým svojím obdivovateľkám. Žiadne pekné vlasy, žiadny očarujúci úsmev. Psycho-art-eroto-triler, ktorý má béčkový detektívny scenár, ale herci a režisérka robia všetko preto, aby z neho spravili jeden z tých divných "európskych" filmov. Nie je to také škandalózne ako by chcelo, ale je to znesiteľná atmosferická klubovka... ()

venison 

všechny recenze uživatele

Když jsem film viděla před 10 lety, vůbec se mi nelíbil.. Myslela jsem, že jsem na něj třeba ještě moc mladá, nemám z něj rozum a dostatek zkušeností.. Dneska už můžu s nadhledem říct, že je to pěkně debilně obsazená krávovina s naprosto příšerným scénářem, kterej těží jen z nahých ňaděr Meg Ryan, která snad prvně dostala nějakou "dospělou" roli.. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních filmů, který jsem si kdysi zakoupil na originálním DVD. Zápletka sice nebyla nic extra, ale místy to přece jenom mělo docela zajímavou atmosféru i napětí. Nebylo toho sice v takové míře, jakou bych si přál a představoval, ale je to celkem stravitelný kousek. Navíc jsem si to koupil stejně kvůli Meg Ryan, kterou jsem chtěl vidět i v něčem jiném, než jen ve sladkých komediích, no a ona se tu dokonce i vysvlékla, leč už nebyla tak přitažlivá jak za mlada…Jinak je to však po všech stránkách průměrný thriller, který asi moc lidí zrovna nenadchne… ()

Galerie (52)

Zajímavosti (2)

  • Hlavní roli měla původně hrát Nicole Kidman, ale nakonec se rozhodla film pouze produkovat. (kenny.h)

Reklama

Reklama