Reklama

Reklama

Den patriotů

  • USA Patriots Day (více)
Trailer 3

VOD (1)

Působivý akční thriller podle skutečných událostí, které následovaly po bombovém útoku na bostonském maratonu 2013. Policejní seržant Tommy Saunders (Mark Wahlberg) se spojuje s odvážnými přeživšími, záchranáři a vyšetřovateli v závodu o čas - musí vypátrat atentátníky dřív, než znovu udeří. Film v režii Petere Berga (Deepwater Horizon: Moře v plamenech) vzdává poctu všem, kteří v Bostonu projevili odvahu a sílu tváří v tvář tragédii a nepřízni osudu. (Magic Box)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (341)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Povedený, emotivní, osobní film pojednávající o útocích bratrů Carnajevových na bostonském maratonu 2013. Ze začátku jsem měl pocit, že to režisér pojal jen jako rutinu, čímž myslím, že to točil tak, že to byl sice kvalitní film, ale byla to taková rutina v tomto žánru, že do toho útoku to nebylo až tak „wow“. Ale následně po tom útoku se to parádně rozjelo a teď po zhlédnutí celého filmu musím říci, že to byl dost osobní film. Režisér to pojal opravdu hodně emotivně, dal prostor postavám, které se té tragédie zúčastnili, ukázal nám, jak to vnímali a prožívali, a na konci filmu ty rozhovory skutečných obětí důležitost filmu (tragédie) jenom podtrhly. Na ten útok si velmi dobře pamatuji, sledoval jsem každý den, jestli už ty pachatele dopadli, takže jsem rád, že jsem se díky tomuto filmu dozvěděl ještě více podrobností o tom, jak to celé bylo. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Snímek o Maratonu, který v roce 2013 změnil život mnoho lidem. Kdyby tyto dva teroristi nebyli úplní idioti, tak následky mohli být daleko brutálnější. Vsuvky na 11.září byly dobré a divím se, že je v dnešní cenzurované době vidíme v komerčním filmu. Bohužel v dnešní době, kde je Evropa ovládána EU, tak těchto útoků bude přibývat. Pomalu ale jistě se Evropa plní imigranty a uhlídat všechny nemůžeme. Hlavně si namastit kapsy, že paní Makrelová? 7/10 = 75% ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Už podle názvu mi bylo jasné do čeho jdu, takže si vlastně nemůžu příliš stěžovat. Sám sebe jsem překvapil svým vysokým hodnocením, ale několik záležitostí mě natolik pobavilo, že jsem nemohl jinak. Bombové atentáty v žádném případě neschvaluji, protože podle mě jde o vrchol zbabělosti, ale na druhou stranu jsem neschvaloval ani humanitární bombardování území bývalé Jugoslávie, aby si Hašim Thaci mohl vytvořit svůj drogový státeček, takže nad chudáky zmasakrovanými Američany mi slza neukápla. Mocně mě pobavily schopnosti amerických bezpečnostních složek, které si při společné akci nedokázaly najít ani společnou rádiovou frekvenci a na likvidaci dvou Čečenců s papiňáky bylo málem nasazeno i námořnictvo. Američanům prostě ta vnitřní bezpečnost příliš nejde, jejich síla je hlavně ve strategickém bombardování a ve střelách s plochou dráhou letu, na tlakáče nemají natrénováno. Jako dlouholetého zkušeného cynika mě ihned napadlo, že Boston asi nebude pro Dr. Scholla nejlepší odbytiště... ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Točit tyhle pocty je dost ošemetná, svazující, pro spoustu lidí naprosto zbytečná záležitost. Tohle dopadlo jakž takž. První půlhodina včetně atentátu mně přišla dost otravná a vypadalo to na prázdně patetickou nudu, postupně už lepší, spolu s průběhem vyšetřování, dramatickým útěkem a (hlavně) pouliční přestřelkou s policií. A chápu nutnost ústředního hrdiny, ale největší problém tady toho filmu byl Wahlberg - nejen, že se ta postava (fiktivní) zázračně připletla ke všemu zásadnímu, což dělá z diváků debily, ale taky je Marky v téhle opakované poloze národního hrdiny už těžce iritující a kazí finální emoce. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Pôsobivo natočene, príbeh nestrhne, ale Peter Berg vie vymačknuť slušnú atmosféru s tých prestreliek, takže miestami je to fakt napínavé, ale aj zaujímavé a viac menej smutne, aj keď sa jedna o Amíkov, ktorý sa chvália do nebies. Každopádne to čo sa stalo je skutočne sila a nechcel by som to zažiť a tento film mi to v dravom štýle od Berga s dobrým Wahlbergom výborne pripomenul a zároveň bavil a zaujal. 80% - 4* ()

Galerie (54)

Zajímavosti (27)

  • Scéna dopadení a zatčení Dzhokhara Tsarnaeva (Alex Wolff) byla natočena v den druhého výročí jeho skutečného dopadení. (Dr Lizal)
  • Scénář k filmu je mixem dvou původních scénářů, první z nich se nazýval „Patriots Day“, který byl faktickým dramatem. Druhý scénář s názvem „Boston Strong“ byl akčním thrillerem, který se měl odehrávat na pozadí Bostonského útoku (Caaslav)
  • Foto přejetého Tamerlana Tsarnajeva, která byla ukázána Katherine Russelové (Melissa Benoist), jeho manželce ve vyšetřovací místnosti, byla fotografií skutečného Tamerlana Tsarnajeva. Fotografie byla pořízena vyšetřovateli a unikla na veřejnost. (Caaslav)

Reklama

Reklama