Reklama

Reklama

Porota

Trailer

Obsahy(1)

Neworleanská vdova si najme právníka, chytrého a čestného Wendella Rohra (Dustin Hoffman), aby zažaloval zbrojařskou firmu, které dává vinu za smrt svého manžela. Terčem obžaloby je morálka tvrdého byznysu. Kdokoliv si může bez potíží pořídit zbraň a použít ji. Soudní proces přivádí na scénu, která se stává skutečným bitevním polem, několik klíčových osob. Je to právník Wendell Rohr, konzultant zbrojařské firmy Rankin Fitch (Hackman) a porotce Nick Easter (Cusack) se svou přítelkyní Marlee (Weisz). Všichni tito lidé mají jediný plán: získat porotu a zmanipulovat ji pro své cíle. Každý má jiný způsob, každý má jiný cíl. Ve hře je spravedlnost a velké peníze... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (272)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Typická americká rozprávka o boji dobra so zlom. Pozerať sa na to dá, je to celkom napínavé, ale so stúpajúcim percentom odhalenia oboch hlavných hrdinov stúpa aj znechutenie z nereálnosti príbehu. Škoda, scenár mohol byť oveľa lepší, než ako to spočiatku vyzerá. Inak bohužiaľ opäť americká klasika "ako pravda a láska zvíťazila nad lžou a nenávisťou". Pre mňa priemerná nuda, ktorú nezachránili ani skvelí herci (hlavne John Cusack) a ani ako vždy krásna Rachel Weisz. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Fleder dal dokopy po prvý raz Geneho Hackmana s Dustinom Hoffmanom. Očakával som herecký koncert týchto dvoch filmových polobohov. Dustin však zaostal ( možno aj vďaka scenáru ) za očakávaním a tak taktovku po ňom úspešne prevzal veľký manipulátor "Ostap Bender" John Cusack ... Thriller, kde hlavnú úlohu nehrá samotné súdne pojednávanie, ale skôr boj v zákulisí - výber poroty, jej ovplyvňovanie a vydieranie. 3,75 * ()

Reklama

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Jak tu kdosi onehdá napsal, Cusack je antisexy a já dodávám nemastný neslaný. Jak mám ráda soudcovské fílmy, tak mi tento vůbec nesedl od samého počátku, takže jsem ho viděla úryvkovitě, přesto jsem snad podstatu pojmula správně. Jestli je to tak, jak myslím, tak k nudě, jež provází celý děj včetně výkonu hvězdných postav, se přičítá zápletka, která mě nezajímá, spíš nechci vědět, že ke zkorumpovanému systému a byrokracii patří i snadné ovlivnění lidové poroty angloamerického práva z řad "čestných" občanů s pravomocemi, jimiž odsoudí či propustí (ne)správného obviněného. Nechci to vědět, aby mi zbyly i ty zbytky (dez)iluze, které mám ve směru fungování společenského řádu. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

V první půli jsem byla nadšená - nečekané ostré vykreslení soudních poměrů, manipulace a chytré zneužití systému. Ale pak to začalo být příliš nevěrohodné. Dvojice amatérů předvídající snad každý krok dlouholetých profesionálů? Pohádka! Ale pořád je to solidní, byť nijak převratný film. Nicméně, jestli takhle opravdu funguje soudní systém, tak můžem být jen rádi, že je Spravedlnost slepá. Protože jinak by si ty oči vypíchla schválně! ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Velmi zdařilý film s geniálním scénářem. Výborně zrežírované drama ze soudní síně. Kromě toho se spoustou parádních herců John Cusack, Rachel Weisz, Gene Hackman a Dustin Hoffman. Nemůžu jinak než za plný počet, protože mě film Runaway Jury hodně zaujal. Manipulace procesu, má šanci zvítězit dobro nad zlem? Velké překvapení a mohu jen doporučit. ( Hodnocení: 9/10 ) ()

Galerie (41)

Zajímavosti (14)

  • Film sa natáčal v Louisiane (USA). (Arsenal83)
  • Nicholas Easter (John Cusack) nosí hodinky značky Longines Pocket Watch 1910. (dyfur)
  • Film je natočen podle novely Johna Grishamana z roku 1990, pouze s tím rozdílem, že v knize nešlo o zbraně, nýbrž o velkou tabákovou společnost. (viperblade)

Reklama

Reklama