Reklama

Reklama

Porota

Trailer

Obsahy(1)

Neworleanská vdova si najme právníka, chytrého a čestného Wendella Rohra (Dustin Hoffman), aby zažaloval zbrojařskou firmu, které dává vinu za smrt svého manžela. Terčem obžaloby je morálka tvrdého byznysu. Kdokoliv si může bez potíží pořídit zbraň a použít ji. Soudní proces přivádí na scénu, která se stává skutečným bitevním polem, několik klíčových osob. Je to právník Wendell Rohr, konzultant zbrojařské firmy Rankin Fitch (Hackman) a porotce Nick Easter (Cusack) se svou přítelkyní Marlee (Weisz). Všichni tito lidé mají jediný plán: získat porotu a zmanipulovat ji pro své cíle. Každý má jiný způsob, každý má jiný cíl. Ve hře je spravedlnost a velké peníze... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (272)

golfista 

všechny recenze uživatele

Čtyři jsou asi moc, ale tři jsou málo. Já před týdnem dočetl stejnojmennou knihu, tak jsem se asi líp orientoval (mimochodem kniha je skvělá a film se jí drží jen velmi VELMI volně)... Hackman jako vždy výborný, Cusack pořád sympaťák, jen Hoffman (můj oblíbenec) mi připadl dost nevýrazný.... Mohla to být určitě lepší adaptace (škoda že filmu chyběla pointa z knihy), ale já se docela slušně pobavil. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Zručne natočená vecička zo zákulisia o opletačkách pri výbere poroty. Najviac ma prekvapil rýchly strih a pekelný sled udalostí (čakal som skôr dramatický priebeh), ktoré sa kopili a krížili na seba v zbesilom tempe. Je otázne, či to dostatočne pomohlo, pretože pri zásadných filmoch zo súdneho prostredia sa obyčajne dbá na každé slovíčko (pri výpovediach), ktoré má človek hltať, krájať napätie sa má automaticky a nie dojmom polo-dokumentárčiny. Poupravím troška golfistov komentár : 3 sú možno málo, ale 4 zrejme moc. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Typická americká rozprávka o boji dobra so zlom. Pozerať sa na to dá, je to celkom napínavé, ale so stúpajúcim percentom odhalenia oboch hlavných hrdinov stúpa aj znechutenie z nereálnosti príbehu. Škoda, scenár mohol byť oveľa lepší, než ako to spočiatku vyzerá. Inak bohužiaľ opäť americká klasika "ako pravda a láska zvíťazila nad lžou a nenávisťou". Pre mňa priemerná nuda, ktorú nezachránili ani skvelí herci (hlavne John Cusack) a ani ako vždy krásna Rachel Weisz. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Scénář je klasickou ukázkou na téma jak nedělat adaptace. Použijí sice silnou scénu se slepcem, který se zastává svého práva stát se porotcem, ale narozdíl od Grishama pak už postavu ani její handikep k ničemu nevyužijí – dotyčný herec si to doslova odsedí. Podobných příkladů by se dalo najít víc. Naštěstí situaci zachraňují skvělí herci, ale kdyby se autoři opravdu trochu více zaměřili na samotné porotce, mohl to být daleko zajímavější film. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Výborné soudní drama, zabývající se sice ohraným tématem zbrojářské firmy vs. oběti útoků, ale okořeněné netradiční zápletkou. Jasné - konec nepostrádal takový ten kus amerického kýče, ale mě se i tak líbil a spokojeně jsem se culil. Volba herců se povedla - Gene Hackman i John Cusack byli výborní a u druhého jmenovaného si myslím, že to byla jedna z jeho nejlepších rolí, ne-li nejlepší. Rachel byla krásná jako vždycky a tak jediný, kdo mi tam trochu haproval, byl Dustin Hoffman, jehož výkon na mě působil poněkud matným dojmem. I tak dávám 90% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (14)

  • První film, ve kterém se spolu na plátně potkali Gene Hackman a Dustin Hoffman. Ve škole Pasadena Playhouse byli spolužáky, oba byli zvoleni jako ti, jež mají "nejmenší naději na úspěch". (viperblade)
  • Film je natočen podle novely Johna Grishamana z roku 1990, pouze s tím rozdílem, že v knize nešlo o zbraně, nýbrž o velkou tabákovou společnost. (viperblade)

Reklama

Reklama