Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Má myslet jako vrah, ale musí jednat jako detektiv... Matt Lee Whitlock je řadu let úspěšným šéfem policie v přístavním městečku Banyan Key na Floridě. Každodenní tvrdou prací se snaží získat trvalý respekt mezi kolegy i obyvateli. A protože má právě před rozvodem se ženou Alexou, tajně si užívá s milenkou, vdanou Ann Merai Harisonovou. Jejich milostné dobrodružství je však brzy nečekaně narušeno zprávou lékaře, že Ann je vážně nemocná a nezbývá jí příliš mnoho dnů dalšího života. Pod dojmem této vážné okolnosti, vždy zásadový Matt udělá několik velkých chyb. O pár dní později pak policie nalezne dům Ann v plamenech. Vše nasvědčuje, že v nich Ann i s manželem nejspíše našli smrt. A také je zřejmé, že nešlo o náhodu. Obyvatelé městečka jsou šokováni dvojnásobnou brutální vraždou, kterou se Matt chystá vyšetřovat. Jeho svět se přitom začne rychle hroutit. Postupně vycházejí na povrch skutečnosti naznačující, že hlavním podezřelým je právě on... Akční kriminální příběh natočil zkušený hollywoodský režisér Carl Franklin. Ten vsadil zejména na přesvědčivost hereckého výkonu Denzela Washingtona, kterému svěřil hlavní roli. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

BLabaKAn 

všechny recenze uživatele

Washington mě opět nezklamal. Ze začatku filmu se nic moc neděje, ale pak.... Pak se ocitne policejní šéfik malého městečka docela v pěkným průseru:(.Manželka chce rozvod. Ale šéfik si z toho nic moc nedělal a chodil šrákat potají jednu pěknou, zadanou čokoládovou dívku a pak se dozví, že má rakovinu. Čoko dívka má ale pojistku, tak proč si někam nevyrazit a pobavit se jej když ji zbývá pět - šest měsíců života. A on k ní přijde s nabídkou ať, že jedou do Švycar. A večer ať je u něj v nějakou určitou dobu, samozřejmě kufr zbalenej, ale dívka nikde. Jede očekovat barák, kde bydlí a taky nic. Přijede domů a druhej den jede k baráku, kterej byl v plamenech. Všichni si myslí že manželé uhořeli a že to na ně někod nastražil. V tu chvili se objeví šéfika manželka, která začne vyšetřovat případ se šéfikem. Šefík postupem času zjišťuje, že např. neměla rakovinu že je hold všechno jinak než se zdálo a že bude mít co dělat aby všechno nějak dal do kupy a nepřišla na něj manželka, že údajně s mrtvou něco měl. A fakt se mu to dařilo, i když jen tak tak ale dařilo. A to se mi právě na filmu líbilo nejvíc, všechno nějak dobře obejít a rozluštit záhadu, která je poněkud docela dobře zamotaná. ()

e(l)a 

všechny recenze uživatele

Jak je mým zvykem, zaokrouhluji nahoru :-) Tedy 4 hvězdy, i když film na ně jako takový nemá. Ráda je však dávám vzhledem ke krásnému herectví Denzela Washingtona! Herecky mě také hodně zaujala Sanaa Lathan. Myslím, že za to si tenhle film 4 hvězdy zaslouží. Celkem předvídatelný scénář, ale přesto Denzelovi fandíte, radíte, doufáte, že na vraha přijde dřív, než přijdou ostatní na něj:-) Jo, není to nic zvláštního, ale zase se jedná o milý film, ve kterém nechybí napětí, humor, láska atd., zkrátka všechno to, co by měl průměrný film mít. A tenhle je mírně nadpůměrný díky hereckým výkonům. ()

Reklama

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Když o sobě postava Denzela Washingtona v úplném závěru prohlásí, že je hlupák nelze než souhlasně přikyvovat hlavou. Celý film se tak chová a nebýt charismatu v tváři Washingtona, tak by byl problém Presumpci usledovat. Pár napínavých scén jako třeba ta s faxem se najde, ale jinak jde o nudu k uzoufání. Jo, a ten otravný sidekick Johna Billingsleye byl jako co? 40 % ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Tahle kriminálka je jako dělaná na deštivé odpoledne, sluncem zalitá Florida působí příjemně, Denzel Washington v roli šéfa policie úžasný, zejména od okamžiku, kdy se začne topit v maléru, bavil mě jeho kamarád Chae, doktor a pomocník v nouzi (John Billingsley), no a Eva Mendesová je krásná žena, moc dobře se mi na ni (resp. na ně) koukalo.. Hodnocení nechávám tam, kde už roky je, bylo mi opakovaně potěšením.. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Docela svižná detektivka, kde je hlavní hrdina vždy o krok napřed před svými pomalejšími policejními kolegy (musí být pomalejší, když jim vytáhne fax ze zásuvky, ne?), kteří jsou často za větší blbce, než je nezbytně nutné, a taková klišé jako rvačka na balkoně s následným "visím jen na posledním sváru" to po milionté taky skoro uráží. Denzelova manželka i milenka byly sexbomby, s hraním to už bylo horší, ale člověk nemůže chtít všechno výborné. Někdy stačí, když je to dobré. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (12)

  • Film vyhrál dvě ze čtyř nominací na Black Reel, a to v kategoriích nejlepší film a nejlepší herečka (Sanaa Lathan). (Terva)
  • Studio MGM předpokládalo, že Presumpce viny bude velkým hitem, ale podobná očekávání se spojovala také s jeho předcházejícími finančními propadáky Hartova válka a Rollerball. (imro)

Reklama

Reklama