Reklama

Reklama

Holidays

Trailer 1
Komedie / Horor / Povídkový
USA, 2016, 105 min
(další profese)

Snímek Holidays je filmovou antologií, která přináší neobyčejně temný a originální pohled na některé z nejznámějších a milovaných svátků všech dob. Film zpochybňuje náš folklor, tradice a předpoklady tím, že dělá z Holidays oslavu hrůzy v těchto neobyčejných každoročních svátcích. Na režii se podílely některé výrazné osobnosti Hollywoodu, například Kevin Smith (Mroží muž), Gary Shore (Drákula: Neznámá legenda), Scott Stewart (Temné nebe), Sarah Adina Smith (The Midnight Swim) nebo Adam Egypt Mortimer (Some Kind of Hate). (noelcoward73)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (46)

MikeZ 

všechny recenze uživatele

Valentýn: Prosťoučká zápletka, ale je to úderné a velmi stylově natočené. (7/10) Den sv. Patrika: Mindfuck sestříhaný jako Hot Fuzz. Znepokojivé, ale trochu samoúčelné. (6/10) Velikonoce: Geniální nápad, ale chyběla mi údernější pointa. (8/10) Den matek: Začne to slibně... Pak to nikam nevede. Hlušina. (4/10) Den otců: Zajímavá záhada, emocionálně silné. Škoda laciného závěru. (8/10) Halloween: To mělo znamenat co, Kevine? Říkal jsem si, jestli Smithův příspěvek poznám hned. Poznal jsem. Ale ne v dobrém. Příšerná režie a herecké výkony jako z ochotnického divadla (je fajn, že má Smith rád svoji dceru, ale z polena hvězdu neudělá). Zoufalost. (2/10) Vánoce: Sice je to vykrádačka jednoho dílu Black Mirror, ale zábavná. (7/10) Nový rok: Jedno trapné rande s vtipným zvratem. Nejlepší povídka. (8/10) ()

Pirabin 

všechny recenze uživatele

Strašně dlouho jsem neviděl povídkový film, kde by byla většina dobrá. Tady to fakt tak je. Kulhají asi jen dvě, z nichž jedna je od Kevina Smitha, který se tímhle a Tuskem přesouvá z mých oblíbených autorů mezi autory, kterým by neškodila pauza. Vánoce a Velikonoce by si zasloužili celovečerák, zatímco Dni otců, Matek a Svatému Patrickovi fakt sluší ten krátkej kabátek, kde si člověk užije že je to artsy, ale zároveň to netrvá tak dlouho, aby to iritovalo. Novej rok je slabej a Halloween od Smitha je nejslabší (sakra, nepochopím jak může někdo udělat slabou horrorovou povídku o nejlepším horrorovým tématu a naprosto bez atmosféry). ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Řemeslně není ani jedna z povídek špatná. Dál je kromě sváteční tématiky ale bohužel spojuje také neschopnost příběhy nějak zajímavě vypointovat. Krátce k jednotlivým svátkům: Valentýn: Zpočátku kvůli postavám velmi otravný, posléze velmi průhledný love-revenge příběh. Sv. Patrik: Svižně a znepokojivě natočený bizár se strašidelnou holčičkou s enormně creepy ksichtem, ovšem když by měl začít gradovat, tak se naopak propadne do nezajímavosti. Velikonoce: Ze všech povídek rozhodně nejatmosféričtější, s celkem fajn vzhledem "velikonočního zajíčka", ale opět spíše bez pointy. Den matek: V podstatě o ničem. Den otců: Dokáže to držet dvákovu pozornost a zvědavost, jen kdyby to zase neskončilo bez pořádného konce. Halloween: Afektované postavy a lacinější vizuál možná zprvu odradí, ale hlavní postavě se tam dějí tak nepříjemné věci, navíc za doprovodu dobře zvolených monotónních ruchů, že je to pro mě spíše jedna ze silnějších povídek. Vánoce: Fajn výchozí námět, ale skončí dřív, než se stačí rozjet. Nový rok: Jsem si téměř jistý, že jsem přesně totožný nápad už někde viděl, ale za živého boha si nemůžu vzpomenout kde. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ani v jednom případě se nejedná o film, který by vás naprosto odrovnal. "Holidays" prezentuje celkem osm krátkých filmů od některých zajímavých tvůrců - například Kevin Smith - ale ani v jednom případě se nejedná o krátký film, který by se vám dovedl vrýt do paměti. A popravdě jen málo jich má skutečně děsivou atmosféru. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Téměř všechny povídky trpí jedním závažným nedostatkem: naprosto odfláknutá pointa. Vždycky si člověk říká že začátek je dobrý, ale pak to najednou skončí a nic. Potěšily mě tak až poslední dvě. Nápad je přitom dobrý, slavné svátky a k nim příslušný hororový příběh. Co naplat. Příště to snad dopadne lépe a všichni tvůrci si dají víc záležet. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama