Reklama

Reklama

Hellraiser III: Peklo na Zemi

  • Česko Zplozenec pekla 3: Peklo na zemi (neoficiální název) (více)
Trailer

Peklo otevřelo své chřtány a vpustilo démony do našeho světa. Když si zhýralý playboy P. J. koupí podivnou skulpturu, ve které lze rozeznat obrysy zvláštní lidské hlavy pobité hřeby, netuší, že tenhle netradiční kus umění mu navždy změní život. Poté, co je Pinhead oživen a přiveden do našeho Světa, musí mu P. J. vodit krvavé lidské oběti. Na stopu tajemství prokleté „Kostky“ se tentokráte vydává reportérka Joey, která se musí vypořádat se zcela novou skvadrou pekelných démonů. (Řitka video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Třetí díl Hellraisera není vyložený průšvih, ale nic velkolepého taky ne, kvalita ale klesla opravdu rapidně. Příběh je poměrně nezajímavý, Pinhead přišel o veškerou svou hrůzu i charisma (ale pořád je fajn), ostatní Cenobiti jsou už jenom směšní panáci, kteří mají absolutní minimum prostoru a Terry Farrel byla v rámci možností taky docela dobrá, skoro jako v DS9. Jedna věc mně ale na tomhle filmu opravdu potěšila - příběh Pinheadova původu, výtečná scéna, která klidně mohla být delší. Poslední půlhodina byla taktéž velice fajn, ale všechno předtím příliš dobré nebylo. Na druhou stranu jsem už viděl mnohem větší slátaniny a u třetího Hellraisera se dá ještě pořád docela slušně pobavit, takže za mně slabších 60%. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Bohatý mládenec a vyznavač všeho extravagantního J.P. Monrou koupí podivnou sochu, kde je kromě těl v různém stádiu destrukce i jasně viditelná podivná kostka. Sochu ukryje ve svém klubu Kotelna, kde jsou pravidelně pořádány hojně navštěvované diskotéky. A zde mají také cenobité, po svém vypuštění po otevření kostky, pravé žně. Jediným kdo je může zastavit je reportérka Joey, která díky traumatům z mládí má sny, které v souboji s Pineheadem mohou pomoci... Vzhledem k tomu, že se mi první dva díly Hellraisera nijak moc nelíbily, měl jsem z pokračování docela obavy. Naštěstí trojka Hellraisera není horší než předchozí dva díly - ale bohužel ani lepší. Ale nějak jsem se za celý film nestihl ani moc nudit, ani naštvat, a navíc triky oproti předchozím dvěma filmům už byly docela zajímavé. Co mne za celý film ale totálně iritovalo (kromě nesympatických herců) byly totálně přihlouplé dialogy - nevím zda jen v českém dabingu, nebo obecně, ale například první rozhovor Joey s Terri mi trhal uši (možná to mělo být součástí filmu?)... ()

Reklama

brutale 

všechny recenze uživatele

Už nie tak dobré pokračovanie (ako z 1 na 2), ale bohužial posledné čo stojí za zmienku! Nebolo by na škodu, držať sa dvojky a už nekriesiť Pinheada, ale to by sme boli ukrátený o Pinheadove vyčíňanie v mestkých uliciach, ktorý si tvorí nových cenobitov. Film má trošku iný kolorit ako predošlé časti. Snímka ponúka originálne gore scény a výborné monológy pinheada! Peklo v podobe Pinheadovho tela masakruje desiatky obetí na počkanie a počúva zvuk náreku v doprovede melódie rezu mäsa žiletkou! Hellraiser III je absolútne geniálny spôsob zhmotnenia pekla a bolesti postavené na voľbe človeka! ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Uvod je uplne priserny, avsak postupne dej zacne naberat na obratkach. najvacsim zlomom oproti predchadzajucim Hellraiserom je pre mna urcite situovanie Pinheada skor do pozicie hlaskujuceho a "cooloveho" Freddyho Kruegera...,ale na nho nema samozrejme:) Avsak za scenu v kostole si zasluhuje o hviezdicku naviac: "I AM THE WAY!!!"hahaha ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

Přestože se mi první dva díly Hellraisera líbily, trvalo mi dva roky, než jsem se odvážil na třetí. Měl jsem už prostě obavy, že většina dobrých nápadů byla vypotřebována a teď už půjde jen o obyčejný slasher. První půl hodina je slibná. Líbila se mi tu ta záhadná atmosféra a byl jsem zvědavý, kam děj tohoto filmu směřuje. Nicméně pak se to nějak zvrtlo a nastalo zabíjení ve velkém, které mi tu připadalo spíš na efekt. O to horší mi přišel důvod, proč je tu tzv. Pinhead takový jaký je. Myslím, že po druhém díle ho měli tvůrci spíš nechat být a přijít s novou hlavní zápornou postavou. Nicméně když bych film nebral tak vážně, tak můžu s klidem říct, že se jedná o solidní béčkový horor, u kterého se alespoň nebudete nudit. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (14)

  • Původní verze filmu měla končit tak, že Joey (Terry Farrell) měla udělat dohodu s Pinheadem (Doug Bradley), že se stane jeho nevěstou výměnou za úspěšný život. Nakonec se ale od tohoto konce filmu upustilo. (ČSFD)
  • Scénárista Peter Atkins se měl původně ujmout režie, ale studio se domnívalo, že nemá dostatek zkušeností. Zahrál si tak alespoň barmana a Cenobita Barbie. (HellFire)
  • Titulnú pesničku filmu, ktorá zaznie počas záverečných titulkov nahrala legendárna britská heavy metalová skupina Motörhead. (Jello Biafra)

Reklama

Reklama