Reklama

Reklama

Hellraiser III: Peklo na Zemi

  • Česko Zplozenec pekla 3: Peklo na zemi (neoficiální název) (více)
Trailer

Peklo otevřelo své chřtány a vpustilo démony do našeho světa. Když si zhýralý playboy P. J. koupí podivnou skulpturu, ve které lze rozeznat obrysy zvláštní lidské hlavy pobité hřeby, netuší, že tenhle netradiční kus umění mu navždy změní život. Poté, co je Pinhead oživen a přiveden do našeho Světa, musí mu P. J. vodit krvavé lidské oběti. Na stopu tajemství prokleté „Kostky“ se tentokráte vydává reportérka Joey, která se musí vypořádat se zcela novou skvadrou pekelných démonů. (Řitka video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

fcreading 

všechny recenze uživatele

Tentokrát sa režie chopil Anthony Hickox a nedopadlo to špatne naopak počíňal si velmi dobre i keď tento diel je už trošku akčnejší. Hneď na začiatku si kocku kúpi majiteľ baru ale je pokrytá soškou a potom zistuje že niečo vtom je. Po otvorený sa začínajú krvavé scény u ktorých sme zvyknutí ( pekne to rozbehol na diskotéke Pinhead krv striekala zo všadial). Nuda vôbec neprekypuje a po prvých dvoch častiach tu máme dosť solídne pokračovanie s trochou porciou gore. PS: Pinhead vtomto diely už nebude len na konci ale aj po celý film :). ()

iolaos 

všechny recenze uživatele

Pokracovani slavnych horroru sebou obycejne nesou neduhy nadstavovanych casti, ale az tak vyznamny kvalitativni odliv se zde nekona. Je ku prospechu, ze Hell on Earth nebyl pojat jako suverenni film, ale zachovava si jakz takz sounalezitost k celku predchozich Hellraiseru. S pribyvajicimi minutami se reziser snazi o vytvoreni pekelne atmosfery, coz se mu i dari, ale decentne rozehrany pribeh konfrontace reporterky s Pinheadem je lehce predvidatelny a neprinasi nic prekvapiveho ani po trikove strance. Nebyt techto nesvaru, mohl figurovat treti Hellraiser vysoko nad prumerem. 5/10 ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

V rámci série je snímek „Hellraiser III: Peklo na Zemi“ poklesem a ze tří prvních je rozhodně nejhorší. Jsou zde pěkné scény, anebo spíše pěkné záběry – například Pinheadův vstup do kostela je úchvatný – ale jsou to jednotlivosti, které zaujmou, nikoli celek, který by dokázal diváka pohltit. Cenobité už na mě nedokáží působit tak děsivě a depresivně jako dříve, jsou to už jen prostě démoni, kteří kolem sebe rozsévají smrt a bolest. A pořád je dokáže sejmout jedna malá kostka. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Druhý díl se s diváky nerozešel zrovna v dobrém – tedy hlavně co se osudů starých známých cenobitů týče a tak bylo potřeba napravit si u nich reputaci. Nemůžu soudit, protože já byl třeba se třetím dílem docela spokojený, ale jak je mi známo, mnoha lidem se tato podívaná moc nelíbila. Já si však velmi rychle zvykl na novou hlavní hrdinku v podobě reportérky Joey, která si rozhodně mé sympatie získala stejně jako představitelka Kirsty (Ashley Laurence). Stejně tak jsem to viděl i z pohledu další výměny na režisérském křesle, protože Anthony Hickox odvedl rovněž velmi slušnou práci. Dokonce si dovolím tvrdit, že mě trojka bavila úplně stejně jako první díl. Dvojku považuji za ještě trošku lepší kousek. Ano je pravda, že zápletka ztratila svou pekelnou jiskru, protože opustíme děsivý svět Cenobitů, ale trojka rozhodně neztratila nic ze svého bizarního/brutálního kouzla, kterými nás uchvátili předchozí díly. Navíc zde dostal Pinhead opravdu slušný prostor ke svému řádění, což bylo pro mne nejdůležitější. Konečně jsem si ho mohl pořádně vychutnat v akci a jeho úvodní „vycucnutí“ pohledné holčiny bylo provedeno velmi pěkně. Navíc i samotná kamenná socha (pilíř duší) byla skvostná. Následný masakr v baru se mi nesmazatelně vryl do paměti, stejně jako jeho excelentní příchod do kostela. Právě díky těmto momentům u mě trojka stoupla „na ceně“. S příchodem nových cenobitů jsem se sice musel potutelně usmívat, protože do staré gardy měli sakra daleko a to hlavně co se děsivosti týče, ale zase se s nimi divák nenudil. Bylo to akčnější, snad i brutálnější – ovšem zas na druhou stranu se lehce vytratila ona tajemná děsivost, která zdobila oba předchozí díly. Nicméně si myslím, že ostudu tento díl sérii rozhodně neudělal. 70% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tento film by som rozdelil na dva polčasy.Prvý polčas bol zoznamovací a patrične nudný a ten druhý krvavo akčná Cenobitská jazda.Triky boli o niečo lepšie ako v dvoch predchádzajúcich častiach.Niektoré lakačky boli veľmi ale veľmi slušné.Bavil ma aj príbeh,ktorý sa točil okolo nie moc krásnej sochy.Konečne sú Cenobiti pri sile a je im venovaný väčší priestor ako v predošlých častiach.Táto časť je krvavá a na mňa zapôsobila.Len v tejto časti sa celkom vytratila atmosféra a aj napätím disponovala poskromnejšie.U mňa to bolo za 5* pokým sa nezjavili nové prírastky cenobitov.Takú hŕstku trápnych a totálne nedokonalých kreatúr si film mohol odpustiť. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (14)

  • Původní filmový plakát měl zobrazovat křičící hlavu Pinheada (Doug Bradley). To se ale MPAA zdálo příliš drastické. Miramax proto využil fotografii Pinheada z prvního filmu a argumentoval tím, že již byla použita v minulosti, tudíž je vyhovovující. MPAA to uznala a dala této verzi plakátu povolení. (skinny9)
  • Režisér Anthony Hickox se ve filmu objeví jako voják ve Vietnamu. (HellFire)
  • Původní verze filmu měla končit tak, že Joey (Terry Farrell) měla udělat dohodu s Pinheadem (Doug Bradley), že se stane jeho nevěstou výměnou za úspěšný život. Nakonec se ale od tohoto konce filmu upustilo. (ČSFD)

Reklama

Reklama