Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z londýnského Toweru byly ukradeny korunovační klenoty a Anglie musí čelit vážné krizi. Všichni tajní agenti britské tajné služby byli zabiti. Zbyl pouze Johnny English, který vždy snil o práci agenta. Teď dostává svou šanci. Johnny se ujímá pátrání, která vede vskutku neotřelými a svéráznými způsoby. Podezřelým č. 1 se stává francouzský obchodní magnát Pascal Sauvage. Tento nejcennější symbol moci ostrovního království nemá ale obohatit jeho sbírku, ale přímo jeho hlavu. Pokud se Sauvage stane králem, chce zemi, které bude vládnout, změnit v největší vězení na světě. Podaří se Johnnymu Englishovi a záhadné agentce Lorně zabránit korunovaci? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (624)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $28,082,366Tržby Celosvetovo $160,583,018║ Trošku kolísavá komédia, kde sa striedajú lepšie momentky s tými poslabšími, Rowan Atkinson spraví svoje, keď je pri chuti v svojej "tupej" podobe agenta, trošku hluché miesto tu je John Malkovich. taký priemer /60%/ ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Celkom príjemná záležitosť, ktorá nedokáže spadnúť do trápnosti, aj keď sa o to miestami snaží. Ide tu skôr o celkovú pohodu ako nejaké výnimočne komické scény. Na pár veciach sa dá schuti zamiať, ale inak je to len "pohodovka"... ktorá poteší, ale mietsami aj pripomenie nevydareného Martinovho RUŽOVÉHO PANTERA... ()

Reklama

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Mr. Bean jako tajný agent Jejího veličenstva? Ta představa je komická již sama o sobě, tak proč z toho nenatočit film? Rowan Atkinson je opravdu skvělý komik. Bohužel uvězněný ve své jediné roli. JOHNNY ENGLISH není výjimkou. Příběh nenabízí nic překvapivého ani nápaditého. Znovu humor snažící se vytěžit z hlouposti a nechápavosti hlavního hrdiny, který je jen shodou nešťastných náhod považován za nejlepšího agenta detektiva. Většina scén se opírá o klasický situační humor. Komičnost scény funguje vždy prvních několik vteřin nebo první dvě věty a pak začíná lézt na nervy. Jedna z mála opravdu vtipných scén je akt korunovace. Kdyby se z toho 90 min dlouhého filmu vyházela část scén a část se jich zkrátila, mohla by to být příjemná krátkometrážní podívaná. Takhle se to všechno utápí v nesmyslné výpravnosti, která nemá žádný význam. Je to moc velká slátanina parodie na bondovku, anglického humoru a americké Bláznivé střely. Nemá to vlastní vizi. 41% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Sympatická nadsázka, která se občas blýskne skvělým gagem (třeba English bloudící chodbami), ale stejně často ji hloupě nakopne nějaká trapnost nebo fekální zbytečnost. Ve výsledku tak jen elegantní průměr, který mě navzdory několika opravdu výborným scénám pobavil méně než před časem Růžový panter Steva Martina. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Rowan Atkinson je výborný a ako agentovi mu to sekne, Natalia Imbruglia je pôvabná a vítaným spestrením, John Malkovich veľa prehráva, ale ako zloduch typovo sadne. Čakal som však viac. Hlavne čo sa humoru týka. Niektoré scény sú trochu nedotiahnuté a väčšina vtipov neuveriteľne predvídateľných, až hocikedy vyznievajú trápne. Veľmi som sa nebavil a u obrazovky ma držali snáď len svižne natočené akčné scény, podporené vynikajúcou hudbou Edwarda Shearmura. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (34)

  • Když jede Johnny (Rowan Atkinson) se svým kolegou autem, je možné v předním odrazu skla vidět kameru. (Mr.Hudson)
  • Rowan Atkinson si okrem Johnnyho Englisha zahral aj baróna DeWitta – rivala Pascala Sauvagea (John Malkovich) v následníctve na britský trón, ktorý je zavraždený, no scény s touto postavou sa do filmu nedostali. (Arsenal83)
  • Plán Pascala Sauvagea (John Malkovich) zmeniť Anglicko na väzenie pre svetových zločincov je inšpirované filmom Útek z New Yorku (1981). V tomto filme bolo mesto New York zatvorené a premenené na väzenie pre všetkých amerických zločincov. (Arsenal83)

Související novinky

Johnny English se znovu vrátí do akce

Johnny English se znovu vrátí do akce

04.08.2017

Bondovská parodie Johnny English šla do kin v roce 2003 a vydělala 160 milionů dolarů. V roce 2011 se proto dočkala pokračování, které utržilo stejnou sumu, a říjnu 2018 bude mít premiéru trojka. Co… (více)

Reklama

Reklama