Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z londýnského Toweru byly ukradeny korunovační klenoty a Anglie musí čelit vážné krizi. Všichni tajní agenti britské tajné služby byli zabiti. Zbyl pouze Johnny English, který vždy snil o práci agenta. Teď dostává svou šanci. Johnny se ujímá pátrání, která vede vskutku neotřelými a svéráznými způsoby. Podezřelým č. 1 se stává francouzský obchodní magnát Pascal Sauvage. Tento nejcennější symbol moci ostrovního království nemá ale obohatit jeho sbírku, ale přímo jeho hlavu. Pokud se Sauvage stane králem, chce zemi, které bude vládnout, změnit v největší vězení na světě. Podaří se Johnnymu Englishovi a záhadné agentce Lorně zabránit korunovaci? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (623)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 8/10 Efekty 7/10/// některé vtipy jsou opravdu kolosální, hudba, Natalie Imbruglia, -vtipů není zas tolik, občas až trapné, je to parodie/// V tuto chvíli jsme to viděl podruhé a docela obstojně jsem se bavil. Mohlo to být o hodně lepší, ale co, jakákoliv role Mr. Beana je přijatelná. Nehledě na to, že zpracováno je to solidně, vyniká hudba, jako z nějaké Bondovky. Ovšem když jsem to viděl poprvé, čekal jsem akcí nabitý film, ale hlavně film, který se bude brát vážně. Chtěl jsem prostě Atkinsona vidět v jiné poloze. Výsledek byl pro mě tedy velké zklamání. Dnes jsem však věděl do čeho du, a jak říkám, některé vtípky byly opravdu výborné, jen škoda, že jich nebylo více. „budeme se teď bavit vo hovně?“ :-)/// Celkem 69%/// ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době zase koukatelný Rowan Atkinson. A kupodivu při tom ani moc nevykrádá Mr. Beana, spíš jen lehce kombinuje jeho nemotornost a nedomyšlenost jeho akcí s mírnou parodií na bondovky a další špionážní filmy. Přitom to ale není šílená parodie jako Žhavé výstřely a podobně, není vázána na nějaký film či scénu, spíše si střílí z žánru jako takového a dělá to velmi příjemným a nevtíravým způsobem. A jen minimum vtipů je trochu víc trapných a blbých než by se slušelo. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Žabožrout ověšený anglickými korunovačními klenoty? To nesmí britská tajná služba NIKDY dopustit..! Těch opravdu vtipných scén je tu poskrovnu (např. narušení pohřbu), což lze vedle nenápaditosti klást především za vinu nevhodnému využití Atkinsona. Ten se sice umí brilantně pohybovat po obou koncích spektra inteligenčního kvocientu (takřka němý zaostalec Mr.Bean bavící mimikou a situačním humorem vs. sarkastický chytrák Černá Zmije, útočící na bránici svým rozeklaným jazykem štiplavého vtipu), ale jakmile se po něm vyžaduje něco mezi, málokdy to zafunguje. Na druhou stranu, kdo jiný by měl hrát nejlepšího agenta jejího veličenstva, než ten, kdo jí kdysi uštědřil naprosto ukázkové čelo. A navíc, pořád lepší, než Lazenby.. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Zasmál jsem se víc, než jsem čekal, John Malkovich je vynikající, ale tím způsobem, že mi přišel tak odporný, že to až přesahovalo roli :-) a Natalie Imbruglia jako tradiční ženské zpestření ;-) Hudba byla bondovská a dokonce i píseň od Robbieho Williamse mi vůbec nevadila. Zkrátka a dobře, další pěkná parodie s jedním z nejtalentovanějších komiků současnosti, Rowanem Atkinsonem, se kterým ani hovna nejsou tak vulgární, jak by mohla být v teenagerských fekálních veselohrách. Z hlediska nadhledu se může jít JB klouzat u scény, kdy okouzlující děva sděluje JE svou náklonnost a dělá to tak dobře, že vám dojde, proč vlastně James klátí jednu babu za druhou jak na běžícím pásu jenom proto, že vystoupí z nějakýho moře :-D ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Rowan Atkinson je pro mnoho lidí hlavně Mr. Bean, ale svůj komediální talent umí prodat i jinak. Třeba jako potrhlý agent Johnny English, který se pro mě za ty roky stal kultovkou a stále mě dokáže rozesmát, i když jednotlivé gagy znám nazpaměť. Film je správně uhozený, má tempo a skvělé obsazení, které vás utvrdí v tom, že tomuhle kousku má člověk rozhodně dát šanci...85% ()

Galerie (89)

Zajímavosti (34)

  • Film ve své domovské Velké Británii propadl, hitem se stal jen v zahraničí. (Indy21)
  • Rowan Atkinson si okrem Johnnyho Englisha zahral aj baróna DeWitta – rivala Pascala Sauvagea (John Malkovich) v následníctve na britský trón, ktorý je zavraždený, no scény s touto postavou sa do filmu nedostali. (Arsenal83)
  • Rowan Atkinson (Johnny English) neskôr priznal, že bol s filmom nespokojný a popísal, že je v ňom "5 dobrých vtipov a plno únavných pasáží." (Arsenal83)

Související novinky

Johnny English se znovu vrátí do akce

Johnny English se znovu vrátí do akce

04.08.2017

Bondovská parodie Johnny English šla do kin v roce 2003 a vydělala 160 milionů dolarů. V roce 2011 se proto dočkala pokračování, které utržilo stejnou sumu, a říjnu 2018 bude mít premiéru trojka. Co… (více)

Reklama

Reklama