Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z londýnského Toweru byly ukradeny korunovační klenoty a Anglie musí čelit vážné krizi. Všichni tajní agenti britské tajné služby byli zabiti. Zbyl pouze Johnny English, který vždy snil o práci agenta. Teď dostává svou šanci. Johnny se ujímá pátrání, která vede vskutku neotřelými a svéráznými způsoby. Podezřelým č. 1 se stává francouzský obchodní magnát Pascal Sauvage. Tento nejcennější symbol moci ostrovního království nemá ale obohatit jeho sbírku, ale přímo jeho hlavu. Pokud se Sauvage stane králem, chce zemi, které bude vládnout, změnit v největší vězení na světě. Podaří se Johnnymu Englishovi a záhadné agentce Lorně zabránit korunovaci? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (624)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pravda je, že je to hodně velká kravina s naprosto stupidním příběhem, ale Rowan Atkinson si nezaslouží, aby se tento film stal zklamáním, i když pro někoho je. Já jsem se u filmu bavil i když tam byla řada trapných scén. Naštěstí je překryli ty vtipnější. Sice to není přesně ten anglický humor na který jsem zvyklý, ale legrace je díky Atkinsonovi. Jinak se mi ještě nelíbil John Malkovich jako záporák, i když on je umí tenhle se k jeho osobě nehodil. Bohužel ve světě film nebyl příliš úspěšný a tak to Rowan Atkinson nevydržel a rozhodl se v té době že skončí s herectvím naštěstí se tak nestalo a on stále točí a točit bude slušné filmy. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Bean je mistr Bean, ale jako agent jejího veličenstva je naprosto nemožný, humor trapný, trapné hlášky, až moc jednoduchý příběh, průměrné herecké výkony. Ještě, že se k nám vrací pravidelně agent 007 (navíc v podání Craiga – reálný), podruhé bych se s Englishem docela nerad scházel, John Malkovich hraje s přehledem nejlíp a ještě křehká Natalie Imbruglia stojí za zmínění. Slabá komedie – 3/10*. ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Ben je holt Bean, v osobním životě jistě velice kultivovaný vzdělaný a já nevím co všechno ještě, ale tady v tomto snímku jakoby ztratil něco ze svého původního já (šarm, kouzlo osobnosti), podobně jako třeba někteří prvorepublikový herci příchodem z němého filmu na ten zvukový. Asi tak od 96' ho beru prostě jako toho nemluvícího nicméně velmi zábavného troubu ve svých zdařilých skečích a ne jako vážného herce který náhle promluvil. Toď můj nestranný názor na tento film. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Průměrná „popcornovka“ u které se člověk v některých situacích skutečně zasměje, jindy se však dočká jen trapných momentů. Naštěstí tu je Rowan Atkinson – chlapík, kterého „žeru“ už odmalička. Tenhle borec coby nešikovný agent MI 7 má sice do Jamese Bonda daleko, nicméně se dokáže ze všech „patálií“ vylízat s grácií. Natalie Imbruglia je (byla) opravdu kus pěkné ženské, nicméně zde skutečně hrál prim John Malkovich. Podobné komedie „parodie“ sice moc často nevyhledávám, ale lhal bych, kdybych tvrdil, že se na tento „skvost“ už nikdy nepodívám znova. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Hned čtyři scénáristé, přesto velmi průměrný scénář. Pro někoho tak ikonického jako je Rowan Atkinson dost blbá zpráva. Právě tenhle úřednický packal zachraňuje, co se dá, protože budoucnost britského impéria je v ohrožení. Ačkoliv se navážíme zejména do bondovek, žánrových odkazů je trestuhodně málo. Parodické ambice jsou tudíž slabé, a nebýt Atkinsona, který těží ze svého zákeřného trouby Mr. Beana, zdaleka by to nebyly tyhle tři dietní hvězdy. Tenhle (místy) uzívaný kousek totiž nevznikl proto, aby lámal žánrová pravidla nebo oslňoval špičkovou akcí. Všechno je průhledně nalajnované a pasivně útočící na divákovu peněženku. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (34)

  • V Číně byl film uveden pod názvem "Mr. Bean tajným agentem“. (džanik)
  • Rowan Atkinson si okrem Johnnyho Englisha zahral aj baróna DeWitta – rivala Pascala Sauvagea (John Malkovich) v následníctve na britský trón, ktorý je zavraždený, no scény s touto postavou sa do filmu nedostali. (Arsenal83)
  • V čase 28:46 drží Bought (Ben Miller) v pravé ruce zbraň, v následujícím záběru však posunkuje rukama a vidíme, že zbraň zmizela. (Iveet)

Související novinky

Johnny English se znovu vrátí do akce

Johnny English se znovu vrátí do akce

04.08.2017

Bondovská parodie Johnny English šla do kin v roce 2003 a vydělala 160 milionů dolarů. V roce 2011 se proto dočkala pokračování, které utržilo stejnou sumu, a říjnu 2018 bude mít premiéru trojka. Co… (více)

Reklama

Reklama