Reklama

Reklama

Lovci dinosaurů

  • USA A Sound of Thunder (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dobrodružný film Lovci dinosaurů, který je založen na krátké povídce mistra sci-fi žánru Raye Bradburyho, nás zavádí do nepříliš vzdálené budoucnosti, v níž se stalo cestování časem nejen samozřejmostí, ale také výnosným byznysem. Na schopnostech moderních technologií profituje zejména majitel monopolní společnosti Time Safari Inc. Charles Hatton (Ben Kingsley), jehož cestovní kancelář pořádá pro bohaté klienty exkluzivní lovecké expedice do prehistorického věku. Účastníkům expedicí, vedených zkušeným Dr. Travisem Ryerem (Edward Burns), je během výletů do minulosti dovoleno lovit a zabíjet vybrané pravěké živočichy za předpokladu, že budou dodržovat přísná pravidla, která jim brání zasáhnout do běhu evoluce. Po návratu z jedné problémové expedice si však Travis všimne několika významných změn a začíná mít podezření, že některý z členů výpravy stanovená pravidla porušil a změnil tak vývoj dějin. To se potvrdí v okamžiku, kdy se napříč New Yorkem převalí "evoluční vlna". Začíná se měnit vegetace, mizí lidé i celé budovy, objevují se nebezpeční, nikdy nevidění predátoři. Travis vyhledá Soniu Rand (Catherine McCormack), která moderní cestování v čase vynalezla a požádá ji o pomoc při hledání příčiny strašlivých změn. Pokud se jim nepodaří najít chybu před příchodem poslední "evoluční vlny", lidstvo navždy zmizí z povrchu naší planety... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (438)

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 4/10 Děj 5/10 Hudba 7/10 Efekty 6/10/// +velice se mi líbil námět a rovněž zpracování města -samozřejmě už méně technické zpracování těch potvor (PC hry z roku raz dva nabídnou lepší animaci)/// Prvně jsem na tohle zašel do kina a podruhé jsem to skounul dnes na DVD. No všichni víme jak špatný to je film a já vám řeknu, že se skutečně dal natočit lépe. Nadruhou stranu filmů s podobným námětem nevznikají tuny a tak jsem rád za každé i třeba hloupější scífko. Když o tom tak uvažuji, tak tento žánr u mě začíná vyhrávát (i proto se teším na Transformers) A třeba i proto tento film neodsoudím k záhubě a narovinu řeknu, že jsem neměl problém ani s druhým zhlédnutím./// Celkem 53%/// ()

Lima odpad!

všechny recenze uživatele

Být v kůži Mistra Raye Bradburyho a vidět tuhle obskurnost, tak se a)smrtelně urazím__b)ožeru__c)uchechtám k smrti. U Bradburyho bych odhadoval možnost c), každopádně z jeho geniální a slavné povídky ´Burácení hromu´ vypreparovali základní kostru, nápad časových paradoxů, na kterém celá povídka stojí a filmově to rozvedli do opravdu netušené šíře. Vypadá to jako projev politika, který v parlamentu chce sdělit jednu myšlenku, ale protože se rád poslouchá, rozvede to do půlhodinového monologu. Nutno říci, že hodně nudného a hodně nepovedeného monologu. Tady opravdu člověk neví, čemu se má smát dříve – jestli těm trapným trikům, ještě trapnějším dialogům, nebo Kingsleyho sněhobílé paruce. Takže to shrňme – tahle Hyamsova patlanina nestojí ani za setření podrážkou. Pokud časové paradoxy, tak třeba Polákovo „Zítra vstanu a opařím se čajem“, pokud časové paradoxy a zároveň chytrou reminiscenci na Bradburyho povídku, tak rodinku Simpsonových a jejich ´Halloween special´z 5.série, kde Homer cestuje časem pomocí rozbitého topinkovače. Ale nejvíc doporučuji povídku samotnou, třeba z geniální Bradburyho povídkové knihy KALEIDOSKOP. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 2055 bola objavená technológia umožňujúca cestovanie v čase. Podnikateľ Charles Hatton ju využil na to aby usporiadaval pre bohatých klientov lovecké výpravy do praveku. Organizuje dinosaurie time safari. Jedna z týcho misií však zapríčiní devastujúcu zmenu budúcnosti. Je nevyhnutné to zasa dať na poriadok a vrátiť čas do pôvodných koľají. Nízkorozpočtový sci-fi dobrodružný snímok "Lovci dinosaurov" bol natočený podľa literárnej predlohy amerického spisovateľa Raya Bradburyho. ** ()

sharky 

všechny recenze uživatele

30% Čekal jsem film, kterej bude neuvěřitelně blbej, že budu dostávat záchvaty smíchu, párkrát jsem se vydatně zamál (není nad to vytáhnout na 20timetrovýho hada 20ticentimetrovej nůž), ale nejdřív jsem musel vydržet velmi nudnou hodinu. Použití zadní projekce ve filmu z roku 2005 působí snad ještě hůř než bílá paruka na hlavě Bena Kingsleyho (ten už chudák musí mít asi hodně velký dluhy, když vzal tuhle roli). Nelze tomu upřít zajímavej námět, Bradbury holt uměl, škoda, že ho tým scénáristů (ty už museli bejt asi hodně ožralý, když to dávali dohromady) takhle zprznil. Co ještě dodat? Edward Burns se jako vždy ani nepokouší hrát, hlavní ženská představitelka je velmi nesympatická (hezkou herečku už patrně žádnou nesehnali), ale stále ještě existují mnohem horší dílka. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Film jsem už párkrát viděla a až dnes se dostávám k hodnocení. Je to sci-fi a jako takové ho hodnotím a proto nepřemýšlím nad nesmysly, ale snažím se najít pozitivní myšlenky. Knihu jsem nečetla, avšak film není tak špatný jak ho tady mnozí vidí. Bylo to celkem fajn pokoukání, nic závratného co vás doslova omráčí a po zhlédnutí paralyzuje tak, že se snažíte vrátit zpět do reality ... ne, nic takového, ale taky to určitě nebyl odpad, nene. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (10)

  • Jednou z výziev pre filmárov bolo vytvoriť v hlavnej metropole Českej republiky džungľu. To vyžadovalo importovať množstvo zelene z Talianska, Belgicka, Veľkej Británie a z častí Českej republiky. Produkcia vyprázdnila obrovskú plochu na jednom z ostrovov na Vltave a zaplnila ju vysokými stromami, zasadili 5000 druhov rôznych rastlín a privážali niekoľko ton zeminy. Vďaka zavlažovaciemu systému a rôznym lampám začala zeleň postupne rásť a vytvorila si svoj ekosystém spolu s vtákmi a chrobákmi. (Greenpeacak)
  • Hangár pražského letiska Letňany sa stal prechodným domovom 300 obrovských papradí, ktoré sú veľmi citlivé na teplotu. (Greenpeacak)

Související novinky

Ben „Gándhí“ Kingsley se vrací do Indie

Ben „Gándhí“ Kingsley se vrací do Indie

28.11.2009

Krišna Pandit Bhandži, známý též jako Ben Kingsley, se vrací ke kořenům – jak genetickým, tak i ke kořenům své kariéry. V roce 1983 získal Oscara za hlavní roli v Gándhím a přestože později ukořistil… (více)

Reklama

Reklama