Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další animovaný film z dílny, která stvořila Shreka. Přišlo jaro a zvířátka se probrala ze zimního spánku. Zjišťují, že uprostřed jejich domova náhle vyrostla vysoká zelená věc - živý plot. Oportunistický mýval RJ se postaví do čela zvířátek (veverka, vačice, ježek, skunk, mýval a želva), která se rozhodnou svět ZA PLOTEM prozkoumat, což samo sebou způsobí řadu napínavých a zábavných momentů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (496)

Sobis87 

všechny recenze uživatele

V poslední době stále stoupá počet CGI animáků, ale jejich kvality bohužel klesají. Tvůrci se spoléhají na počáteční nadšení z animovaného provedení a roztomilá zvířátka a všichni dobře víme, že jen tohle na kvalitní dílo nestačí. Nyní už od CGI animáků skoro nic nečekám, tedy s vyjímkou Pixaru, který zatím vypouští jen samé skvělé filmy. Ale Over the Hedge mě opravdu překvapil. Nikoliv originalitou příběhu, či vizuálním zpracováním. Příběh je jednoduchý a vizuální stránka filmu je sice kvalitní, ale nepřináší nic nového. Hlavním trumfem Over the Hedge je jeho zábavnost a vysoká koncentrace vtípků. Film se spíše zaměřuje na vizuální vtípky, jako jsou různé honičky, než na vtipné dialogy a díky tomu by se dal přirovnat ke klasickým groteskám, jakými jsou Tom a Jerry či kreslené kraťasy z dílny Looney Tunes. Další výhodou je, že je film krátký a nepřesahuje ani devadesát minut, takže nemáte ani čas vydechnou v té smršti vylomenin, které hlavní postavy provádějí. Postavy samotné jsou vyvážené, vizuálně dobře ztvárněné a ani jedna z nich mi nevadila. Měl jsem možnost vidět jen verzi s originálním dabingem, a ten je opravdu vydařený. Hlasy herců mi dokonale seděly ke každé z postav. Bohužel trochu váhám s hodnocením. Době ledové jsem dal čtyři hvězdičky, a tím pádem bych Over the Hedge měl zákonitě dát hvězdiček pět...ale zase Over the Hedge chybí takový ten šmrnc, jakým oplývají například The Cars od Pixaru. Ale The Cars jsou trochu jiným filmem, serióznějším filmem a Over the Hedge je čirá zábava. A já se bavil královsky, po celý film jsem měl úsměv od ucha k uchu plus několik silných záchvatů smíchu. ()

numi 

všechny recenze uživatele

Tak tomuhle říkám slušnej rozjezd filmu - ještě jsem se pořádně ani neusadil a už jsem byl přikovanej k sedadlu. Ne však na dlouho, protože další hodinu jsem se válel smíchy po podlaze... ;o) Over The Hedge je neuvěřitelně kvalitní animovaná komedie, ve které překvapivě nehrají prim krásné animované zvířátka (tím nechci říct, že by se mi nelíbily), ale výborný scénář napěchovaný až po strop neutichající akcí a odzbrojujícími dialogy! Moc mě potěšil fakt, že ještě stále se najdou lidé, kteří natočí animák podle scénáře a ne animák jen z toho důvodu, že mají dobrého ilustrátora, který nakreslil "superextrasrandovněroztomilé" zvířátka. Škoda přeškoda, že jim v závěru tak nějak došel dech. I když on je i ten závěr zřejmě k popukání legrační a napínavý zároveň, ale ona prostě ta první hodinka nastavila laťku tak strašlivě vysoko, že závěr prostě působí prázdně. Over The Hedge je přesto pro mě druhým nejlepším animákem všech dob - hned za druhým Shrekem - a to jako doporučení úplně stačí, ne? [červen 2006] ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobrá zábava. Moc jsem si od OVER THE HEDGE nesliboval a neprávem ho házel rovnou do role letošního outsidera. Animace sice není úplně špičková, ale o tu tady zase tak moc nejde. Jde o zábavu a té má OVER THE HEDGE na rozdávání. Sympatické postavičky v čele s želvou Vernem a mývalem RJem rozbíhají kolotoč filmových citací (lednička jako by z oka vypadla dveřím z druhého MATRIXU) a opravdu pohodové, relaxační, odpočinkové legrace na kterou se jistě rád podívám někdy znovu. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Byl jsem si jistý, že to bude těžká sračka. Jenže i film, nad kterým předem lámete hůl se může pěkně vybarvit. Spousta žertíků pro dospělé, spousta gradovaného, na několikrát vypointovaného i lehce načernalého humoru a výborné finále. K tomu tradičně vychytané hudební pasáže... na rozdíl od Shreka 2 jsem se zkrátka nenudil a klidně bych svolil ještě jednou. 75%, ale Carellova veverka je imho nesnesitelná. :-) ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Dokedy ? Dokedy nás bude Hollywood bombardovať počítačovými animákmi, ktoré sú spravené podľa jednej schémy, objavujú sa v nich dookola tie isté charaktery, akurát v inom kabátiku ? Asi dovtedy, kým nedeľné kino pre celú rodinu bude „in“. Za plotom nie je dobrý animák. Je to film plný prevarených klišé s klasicky vymakanou 3D grafikou, film bez poriadneho príbehu s rodinno-mravoučným odkazom podaným tým najpovrchnejším a najprvoplánovejším spôsobom. Napriek tomu, že ako celok film nie je nič moc , niektoré časti celkom fungujú. Zasmial som sa totiž „až“ dvakrát – pri Hammyho speede a pri zmienke, že superskalpovač je nelegálny všade okrem Texasu. Obávam sa však, že ešte jeden až dva takéto animáky, a budem podobné záležitosti odpadovať. 3/10 ()

Galerie (49)

Zajímavosti (16)

  • Adaptace známého komiksového stripu vydělala během prvního severoamerického víkendu (19.–21. 5. 2006) 38,4 mil. amerických dolarů. Celkový hrubý výdělek v domovských kinech nakonec byl 155 milionů, ten celosvětový pak 339,8 mil. (imro)
  • Tiger je perzská mačka, a preto bol za jeho dabéra zvolený Omid Djalili, ktorý je iránskeho pôvodu. (vander19)
  • Jde o adaptaci komiksového stripu "Over the Hedge", ve kterém zvířátka ironicky komentují počínání lidí. Jeho autoři, Michael Fry a T. Lewis začali komiks tvořit v roce 1995 a v době vzniku filmu vycházel zhruba ve 150 různých novinách. (imro)

Reklama

Reklama