Reklama

Reklama

Dvojica skúsených vedcov skúmajúcich paranormálne javy prichádza v spoločnosti mladej dievčiny do údajne strašidelného  novozélandského domu, z ktorého musela ujsť na smrť vystrašená rodina vlastníkov. Holly ale nie je len tak obyčajným dievčaťom. Je médiom, ktoré musí potvrdiť výskyt entity, odmietajúcej akúkoľvek "spoločnosť". Po prvej noci strávenej v starom farmárskom dome nič nenasvedčuje tomu, že by sa v jeho priestoroch nachádzali temné sily. Neubehne však dlhý čas a ukážu svoju moc i podstatu svojej existencie. (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (18)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Tenhle malej horůrek je přesně na pomezí "dobrej kousek za pár šlupek" a "total shit". No já se nakonec přikloním spíš k první variantě, i když se tam tak dvě třetiny nic moc neděje a když už se tam pak něco dít začne, tak je to většinou (nechtěně) srandovní (ne vážně, to i Krotitelé duchů maj větší šanci vás vyděsit). Jenže jenže... Ramirez má zaprvé slabost pro duchařiny a zadruhé se mi zrovna Novozélanďané odpálit nechtěj, páč mě doteď svýma příspěvkama do rodinky hororů pokaždé potěšili. Navíc ta hodina a čtvrt, co to trvá, se dá přežít, aniž byste měli choutky prorazit hlavou stěnu... A... "Who ya gonna call?" "Ghostbusters!" ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Velmi se mi líbilo, jakým způsobem režisér dokázal vystavět jednoduchou zápletku do originálního balení. Všichni herci ztvárnili velmi dobře postavy třech badatelů paranormálních jevů, kteří jsou schopnostmi odlišní a jejich pobíhání po domě k sobě docela ladí. Tempo je vystavěn velmi pomalu, ale daří se jej dobře stupňovat i díky náznakům, které působí hodně realisticky. Velké plus hrálo, že se zde neobjevují žádné hollywoodské přehnané výjevy zla. Samotná pointa přichází až na samotný závěr, nemá tolik prostoru a překvapivě to bohatě stačí. Žádné nepěkné digitální triky, ale výborná práce s kamerou a co se děje po odhalení tajné místnosti, nemá chybu. Originálních momentů zde tolik není, ale dobře odvedená práce určitě......7/10 ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Tento kousek mě opravdu nepotěšil. Největším hororem pro mě bylo sledovat první půlhodinu filmu, kdy se nedělo vůbec nic, pouze mi začal připadat spánek jako lepší využití času. Když už se dostavil přerostlý poltergeist, děj se trochu zlepšil, následovaly typicky nelogické kroky trojice duchařů a závěr filmu byl překvapivě solidní, škoda, že takový nebyl celý film. Nízkorozpočtové filmy mi nikdy nevadily, musí ale mít kvalitní scénář, tady se ve scénáři objevují světlé momenty, ale je jich příliš málo. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ono se toho po většinu stopáže vlastně nic moc neděje. Když to tak vezmu kolem a kolem, tak je to ukázka práce skutečných lovců duchů, kteří v 99% na nic nepřijdou. Nicméně když to občas zacinká a zabouchá, tak si film dokáže vytvořit slušnou atmosféru, ale bohužel jí nedokáže korunovat nějakou tou lekačkou, nebo vhodným zjevením a některé scény si o podobné vyvrcholení vyloženě říkají. Nicméně mě to celkem slušně vynahradil samotný závěr, který byl docela našlapaný a do určité míry i překvapil. Herecky to bylo také celkem fajn, takže z mého pohledu se jedná o lehký nadprůměr. 60% ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po tom, čo rodina opustila svoj dom behom niekolkých sekúnd kvôli paranormálnym aktivitám, prichádza do domu tím vyšetrovatelov. Tí hladajú senzáciu a myslia si, že toto odlahlé miesto na Novom Zélande by mohlo byť ideálnym miestom. Počas prvých dní ich pobytu sa nič zvláštne neodohrá, ale po niekolkých dňoch sa tím zobudí o tretej ráno a stane sa svedkom záhadných úkazov. Zdá sa, že konečne našli to, čo dlho hladali, ale ešte si neuvedomujú, že démonické sily nemajú v láske narušitelov. - Po horore Housebound, ktorý sa pre mňa stal jedným z najlepších hororov roku 2014 a po horore Deathgasm, ktorý sa pre mňa stal jedným z najlepších hororov roku 2015, mi bolo jasné, že sa nemôžem vyhnúť žiadnemu hororu, ktorý vznikne na Novom Zélande. Preto som sa tešil aj na The Dead Room, ale ten je nanešťastie najslabším hororom z tejto krajiny, ktorý som zatial videl. Klasický opozeraný horor o partii lovcov duchov, ktorá v odlahlom dome narazí na entitu, ktorá sa ich snaží vyhnať. Technicky to bolo spracované parádne, ale scenár bol katastrofálny a nesnažil sa vytvoriť nič inovatívne. Nesympatické herecké obsadenie, ktoré podávalo podradné herecké výkony z toho urobilo napriek velmi krátkej stopáži slabý zážitok, a keď som doteraz chválil moje najoblúbenejšie hororové štúdio IFC Midnight za to, ako sa v roku 2016 parádne rozbehlo, tento horor považujem za mierny krok dozadu. Pevne dúfam, že prichádzajúce horory Carnage Park a Intruder budú niekolkonásobne zaujímavejšie. ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama