Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Inspektor Jack Cates zasahuje u benzinové pumpy, přičemž dojde k zastřelení jednoho muže a nakonec k výbuchu celé čerpací stanice. Musí se pak zodpovídat před komisí a hrozí mu vězení. Pravda může vyjít na povrch, pokud se mu podaří najít drogového bosse Eismana, a tak se okamžitě pouští do pátrání. Navštíví ve vězení Reggieho, který byl s Eismanem zapleten, a snaží se ho přesvědčit ke spolupráci. Marně. Po propuštění však Reggie usoudí, že bude rozumné spojit s Jackem síly, protože na něj čekají najatí zabijáci... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (96)

tron 

všechny recenze uživatele

Ako výstižne poznamenávajú autori výbornej filmovej publikácie „Filmy 80. rokov“, na ĎALŠÍCH 48. HODINÁCH najviac prekvapí, že prišli až desať rokov po úspešnom buddy origináli. V roku 1990 už bol Eddie Murphy hviezdou. Naopak, Nick Nolte (zasa) upadol do zabudnutia. Nevýrazné voľné pokračovanie, plné nezaujímavých nápadov a nudných akčných scén. Ani originál nemal ktovieako kvalitný scenár (hoci patril k spolu-zakladateľom buddy movie), mal však radosť zo života, Eddie sa v ňom usmieval a s Nolteom tvorili výbušnú dvojku. Pokračovanie je rutina. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

70%. Opät slusna akcia, humor a dialogy podobne, ako aj v jednotke, len tu mi trosku vadila buracka s autobusom, v ktorom bol Eddie Murphy, do ktoreho nabural kamion a niekolkokrat sa otocil, pricom by v horsom pripade bol Murphy pod kvetinkami alebo v tom lepsom pripade postihnuty az do smrti. Ale toto je len film a bral som ho cisto ako zabavny film, len to tam trosku Walter Hill prehnal, ked efektna buracka mu bola dolezitejsia, ako realita. Ale pre mna bola dolezita zabava a preto mu davam 70%... 19.09.2010 ________ Eddie Murphy - (Reggie Hammond) +++ Nick Nolte - (Jack Cates) +++ Brion James - (Ben Kehoe) +++ Kevin Tighe - (Blake Wilson) +++ Ed O´Ross - (Frank Cruise) +++ David Anthony Marshall - (Willie Hickok) +++ Andrew Divoff - (Cherry Ganz) +++ Produkcia: Lawrence Gordon +++ Hudba: James Horner +++ Nemecka Cinema - 50% ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Cates coby policejní drsňák s pár kilečky navíc a k němu černý mlynář Hammond, co jen mele, mele a mele - jak říká plakát, hoši jsou zpátky ve městě.. S přehledem natočená akce, princové vedlejších rolí podobných kousků (Brion James, Ed O´Ross), Hornerovy fujary (nebo co to je) z Komanda a viditelné zjizvení Hillova díla brutálním sestříháním pár dnů před premiérou. Přes to všechno nesmírně oceňuji, že další Další dva dny byly producenty vyškrtnuty z kalendáře a ten zloděj zapalovačů konečně zavře hubu.. ()

PetrJulian 

všechny recenze uživatele

Hodnotím poté, co jsem první díl zatím neviděl, takže nemůžu srovnávat, a samostatně tento film nedopadá nijak špatně. Sice ničím nevynikne, nezapsal se do dějin filmu, ale pobaví. Mně aspoň jo. A pokud je, jak mnozí říkají, horší než "jednička", pak první film, až ho uvidím, ohodnotím nejspíš o stupínek výš. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Klasický sequelový úpadek, ovšem jenom o stupínek. Nick Nolte je tu snad ještě více boží než v jedničce, jeho šibalský úsměv, když neustále provokuje svého kriminálního parťáka naprosto žeru. 6/10 a trojka by už ztratila smysl, ačkoliv by chemie mezi hlavními dvěma představiteli fungovala asi i v dalších x pokračováních. Od toho tu je ale Smrtonosná zbraň. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (5)

  • Producenti uvažovali o natáčaní ďalšieho pokračovania, no to sa nikdy neuskutočnilo. (m.a.t.o.)
  • Natáčalo sa od 3. januára do 18. apríla 1990 v Kalifornii a Nevade. (m.a.t.o.)
  • Film měl původní délku 145 minut, poté ho zkrátili na 120 minut a nakonec ještě o dalších 25 minut. Z filmu tak úplně zmizela postava policejního šéfa Hadena (Frank McRae), který je vidět jen v pozadí scény z policejní stanice. Ben (Brion James) má znatelně menší prostor. James krátce před uvedením filmu do kin neskrýval rozčarování a, i když není jisté, jestli to byl tento jediný důvod, jedná se o jeho poslední spolupráci s režisérem Walterem Hillem. (Fenk)

Reklama

Reklama