Reklama

Reklama

Extrémní předsudek

  • Česko Extrémní prostředky (více)
TV spot

Obsahy(1)

Jack Benteen, hrdina tohoto "moderního westernu" je mírumilovným, spravedlivým šerifem. Ale pak se v jeho městě objeví skupina dokonale vycvičených vojáků, kteří oficiálně neexistují. Z jeho nejlepšího přítele se stane úhlavní nepřítel. Žena, kterou miluje, ho zradí. A on musí znovu sáhnout po zbrani... (Guild Home Video)

Videa (1)

TV spot

Recenze (66)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Nevzdám se svý zbraně, aniž by to někoho kurva bolelo !!" Jak už jsem psal dříve jinde, režijní klasik Walter Hill tyhle netypické westerny opravdu umí, což nejlépe dokazuje jeho jiný parádní kousek Poslední zůstává.. Tady v případě Extrémního předsudku sice schází nějaký superbourák Willisových výšin a charismatu, byť především Nick Nolte se jako Jack Benteen opravdu zatraceně snaží, jeden z něj nemůže spustit oči a uvěří mu prakticky cokoliv, ani Michael Ironside jako major Paul Hackett, ani Powers Boothe v roli lahůdkového záporáka Cashe Baileyho prostě alespoň v mých očích nepatří k té vpravdě akční top class, což ovšem nakonec není úplně na škodu, protože tak nikdo vyloženě nevyčnívá, což spolu s těmi dalšími základními stavebními kameny celého příběhu, v prvé řadě mám na mysli kodex cti vojáka, policisty, ale především cti muže, z Extrémních předsudků činí ryze chlapáckou zábavu plnou neskrývaného násilí, úderných hlášek a opravdovosti podpořené vší tou samozřejmou špínou, potem a krví, které zcela jasně vystupují z toho všeobjímajícího mračna prachu mexického pohraničí, znepokojivě nehezká atmosféra, kterou dokáže se svojí kamerou Matthew F. Leonetti vytvořit, jednoduše nestrpí výhrad !! Za mě se jedná o opravdu, jak tu zmiňují mnozí další, jeden z nejzajímavějších snímků daného žánru s opravdu jedinečným soundtrackem Jerryho Goldsmithe, byť se na něj poněkud pozapomnělo, jemuž k dokonalosti chybí málo, přeci jen bych ocenil silnější scénář, jaký by člověk od takového machra, jakým John Milius bezesporu je, čekal !! [ Dabing 6/10 ] Česká televize si dala tu práci, když původní naprosto odpudivý dabing pro VHS od Smrček production ve studiu Smart Video Film nahradila novým, za což patří velká pochvala Tvůrčí skupině Vladimíra Tišnovského. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Boothe, Forsythe, Přeučil Ironside, bachař Clancy Brown, Maria Conchita „Máš smůlu, Predátore, jsem těhotná“ Martinez a spousta dalších povědomých ksichtů zaručí, že obsazení je v rámci žánru a doby vzniku extrémní. Předsudek, že z toho Walter Hill udělá jen další ostře řezané, tvůrčí vynalézavostí neoplývající neo-westernové béčko, které příkladně naplní obsah Internet Movie Firearms Database, nebyl nakonec předsudkem, ale holým faktem. Nolte si hraje na drsňáckého Rangera, ale na stanici Cordella Walkera by to stačilo jen na zvedání telefonů a vaření kafé.. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ak sa rozhodnete pozerať Extrémny predsudok, vychlaďte si poriadne 2 litre citronády, budete mať z texaského prostredia a špeciálne z toho mexického pri záverečných pasážiach poriadne sucho v ústach. Do istého bodu som mal pocit, že sa pozerám na zameniteľné ejtís béčko, kde by mohol hrať aj Seagal a rozdiel s ostatnou masovou tvorbou by sa nedal spoznať. Lenže scenár nakoniec ponúkne aj nejaké tie nie úplne najočakávanejšie zvraty, obsahuje dve paralelné zápletky, ktoré sa chytro pretnú a ponúkne veľmi solídnu akciu, takže v rámci žánru spokojnosť aj po desiatkach rokov od vzniku. Hral niekedy Michael Ironside vôbec kladnú, alebo aspoň morálne nejednoznačnú postavu? ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Ve většině svých filmů se W.Hill obrací k westernovému žánru, zde v moderních kulisách americko- mexického pomezí. Příběh dvou bývalých přátel, texaského rangera (N.Nolte) a drogového barona (P.Boothe, jinak sympatický seriálový Phil Marlowe) režíruje jistou rukou s odkazy na S.Peckinpaha, v hudební složce J.Goldsmith zajímavě mixuje mexický folklór s elektronikou. ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Žánrový klenot plný skvostně nasnímaného násilí, úsporně načrtnutých postav s jasnými motivacemi (ženská, prachy, tajná mise, morálka) a výtečnými replikami. Celé je to čisté jako modré oči Nicka Nolteho a víra Johna Miliuse, že western neumřel s Johnem Waynem. Typové obsazení je bez uvozovek božské. Neprávem zapomenutý poklad. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, kdy v baru u jednoho stolu společně sedí Jack (Nick Nolte), Cash (Powers Boothe) a Sarita (Maria Conchita Alonso), má Cash jinak dlouhé vousy, než když do baru vcházeli. (Fenk)
  • Maria Conchita Alonso naozaj naspievala všetky svoje vokály počas barovej scény. (m.a.t.o.)
  • Nick Nolte schudol viac ako 23 kíl, aby sa mohol lepšie vžiť do svojej úlohy. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama