Reklama

Reklama

Zlé časy

  • USA Hard Times (více)
Trailer

VOD (1)

New Orleans, 30. léta – život byl těžký, ale pěst Charlese Bronsona měla větší váhu... Do Louisiany přijíždí osamělý a poněkud ošuměle vypadající muž (Charles Bronson). Když vyhledá prostředí pouličních zápasů, nabídne stroze své služby společníkovi Speedymu (James Coburn), který právě přišel o svého boxera a peníze. Muž se Speedymu představí jako Chaney a stejně jako rázně a rychle vstoupil do trhu nelegálních zápasů, stejně pádně a pohotově odrovná zdejšího boxerského šampiona. Udivený Speedy v postarším a nenápadném Chaneym spatří zlatý důl. Odjedou proto spolu do New Orleansu, ráje nelegálních sázek a tvrdých potyček, kde se společně utkávají holýma rukama jen ti nejlepší. Málomluvný muž bez minulosti se bude muset probít světem, kde panuje pouze jediný zákon: zákon přežití, a to bez ohledu na pravidla, jež tu neexistují, jistě, kromě jediného – zvítězit... Jednoduchý, ale v mnoha ohledech silný film natočil Walter Hill, který se režijně, scenáristicky či produkčně proslavil právě díly, které až na dřeň prověřují lidskou vůli a fyzické meze člověka, převážně z pozice společenské spodiny (Vetřelec, Řidič, Válečníci, 48 hodin, Návrat Lew Harpera). Zlé časy, Hillův režijní debut, tvoří dramatickou inscenaci dob velké hospodářské krize 30. let, jejímiž nelítostnými důsledky jsou formovány postavy jako Chaney, kterou Charles Bronson upevnil svůj hvězdný status osamělého a nepříliš výřečného bojovníka s kamennou tváří. Zlé časy zapadají do zlatého období rváčských filmů 70. let, po bok snímků jako Za vodou, The Great White Hope, Rocky, The Greatest či Zuřící býk. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (58)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrá akčná dráma s Charlesom Bronsonom. Má dosť dobrý príbeh o tulákovi, ktorý v časoch hospodárskej krízy pricestuje len s pár dolármi do mesta, kde vyhľadá miestneho organizátora pouličných zápasov, ktorý mu s nevôľou predsa len skúsi dať šancu a po prvom nekompromisnom víťazstve ho organizátor vezme za svojho partnera a postupujú vyššie. Ale peniaze dokážu ľudí meniť a nepoučiteľný organizátor sa dostáva do veľkých problémov s úžerníkmi. Spracovanie mohlo byť aj o niečo lepšie, ale aj takto som celkom spokojný. Mám rád túto tématiku, kde sa schopný muž, ale bez peňazí postupne prepracováva vyššie a prakticky nikto na neho nemá, takže som spokojný aj teraz, ale aj tak by to chcelo ešte nejaký ten doplnok navyše, tu sa toho až tak moc neudeje a pri viacerých situáciách by som ocenil iné podanie, prípadne by som ich odstránil úplne, hlavne všetko, čo sa týka novej priateľky hlavného hrdinu mi tu prišlo navyše. Ale aj tak je to slušná zábava a zaujal ma aj výborný záver, ktorý ukáže hlavnú postavu trochu z iného svetla. Akcie tu moc nie je, ale páči sa mi. Nájde sa tu pár nelegálnych zápasov jeden na jedného, ktoré síce sú len v takom boxerskom štýle, ale bavili ma, sú dosť dlhé a aj dobre podané, pretože až na ten prvý sa vždy dá o hlavného hrdinu obávať a okrem toho je tu ešte jedna menšia akčná scéna, ale to už je len o pár úderoch. Herecké obsadenie je na tom dobre, môj obľúbený Charles Bronson v hlavnej úlohe, poteší aj James Coburn a slušní záporáci. Réžia sa dala aj o trochu vylepšiť, ale aj takto som spokojný a s technickou stránkou nemám žiadny problém. Keby bol scenár podaný o niečo dynamickejšie, tak dám aj lepšie hodnotenie, páčilo sa mi to, ale druhýkrát ma to už moc neláka. 64% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Bronson přijede do nějakýho města, všechny zmlátí a ve finále se rozmýšlí, jestli zmlátí ještě jendoho chlapa a nebo se na to už vysere. Scénář hodný IQ Mike Tysona, ale co už, konec konců Bronson je drsňák a tahle role mu sedne a Walter Hill je filmař co by dokázal natočit filmovej hit i z předávání Zlatýho slavíka. Co mě ale fakt sralo byl zvuk. Přesněji řečeno, jestli zvukaři někdy slyšeli jakej zvuk vydává pěst co dopadne na ksicht nebo na solar ? Zjevně ne, protože údery pěstí tady zněly jako když stará Hrabánková dole v řeznictví pleskne na váhu 20deka rybího salátu. ()

Reklama

movie 

všechny recenze uživatele

Walter Hill si tu prozatím jen tříbí styl, ale i tak dobré. Tulák Charles Bronson přichází do města a zjišťuje, že jestli něco umí, tak je to složit chlapa v ringu během několika sekund. Toho okamžitě využívá sázkař James Coburn a společně se tak promlátí k pořádně tlusté hromádce peněz ... Místy trošku táhlé, Hill se později naučil dávkovat svižnější momenty mnohem častěji. A Bronson tu jako obvykle nevybočuje ze svého standardu zamlklého bijce ... Fajn, ale ne tak dobré jako pozdější Hill. *** ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Velmi solidní čtyři hvězdy za báječného Bronsona, ten mlčenlivý boxer v krizových letech v New Orleans, ve skvělé formě, který se seznámí s dalším panem skvělým, a to Jamesem Coburnem a spolu rozjedou pouliční box, ve kterém mafie točila slušné peníze. Je to o odvaze, síle, chamtivosti, ale také slušnosti. Film mě sedl, jemný humor k tomu, mohu doporučit. ()

Necron 

všechny recenze uživatele

- Chaney, tohle je můj přítel Poe. - Dá ti do pořádku rány, modřiny a podobný radovánky. - Studoval jsem dva roky medicínu. - Dva roky nedělají doktora. - Ve třetím roce se nad školou objevil černý mrak a já jsem se s ním vzdálil. - Snaží se říct, že je narkoman. - Mám slabost pro opium. S tím se těžko končí. Někdo se narodí, aby selhal, někdo je k tomu donucen. ___ Musím ti něco říct. - Už by ses neměl ukazovat. Věci se změnily. Budu se stěhovat. Polepším si. Dostala jsem lepší nabídku. Někdo, kdo zůstává na noc. Má dokonce stálou práci. - Zdá se, že máš, cos chtěla. - Nic víc mi neřekneš? .... ___ Měl bys něco říct.... ___ Čerstvej, slanej mořskej vzduch. To nám udělá dobře. ___ Byl to pan Někdo. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (8)

  • Oficiálny rozpočet filmu bol 5 miliónov dolárov. Avšak odhaduje sa, že v skutočnosti bol až dvakrát väčší. (m.a.t.o.)
  • Režisérsky debut Waltera Hilla. (m.a.t.o.)
  • Chaney (Charles Bronson) povie počas celého filmu iba 500 slov. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama