Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když hospodářská krize zruinovala manžele Pollardovy, začal jejich šestnáctiletý syn John pracovat ve stájích zámožného rančera. Bohatý Charles Howard přišel o syna při autonehodě a manželka ho opustila, protože mu to dávala za vinu. Když Howard nabírá novou sílu k životu, rozhodne se koupit si koně. Tom Smith, starý kovboj, mu vybere Seabiscuita, dostihového koně, který je malý a zakřiknutý a jen on sám v něm vycítí touhu vítězit. Jako žokeje zvolí Johnnyho. Oba, chlapec i kůň, mají za sebou těžké roky, a přestože první závod nedopadne dobře, začne tato dvojice outsiderů brzy vítězit a přitahovat pozornost. Krátce nato si John vážně poraní nohu, z dostihů je vyřazen a dívá se na dostih jen v televizi. Seabiscuit se zraní hned v následujícím dostihu. Za normálních okolností by tato zranění jejich sportovní dráhu dávno ukončila, ale John i Seabiscuit zmobilizují své síly a znovu se vrátí na dostihovou dráhu. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (191)

misterz 

všechny recenze uživatele

Na pohľad veľmi príjemná, pohodová športová dráma, ktorá ponúka aj bonus vo forme zaujímavého rozprávania a akéhosi historického prierezu udalostí tej doby. Je pravda, že dejová linka občas priniesla aj nejaké to hluché miesto, no športové scény boli celkom slušne spracované, škoda, že ich nebolo viac. Nadpriemer. 75/100 ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Mořská sušenka? Divny jméno pro koňa. Ale lepši než Limp Bizkit. Každopádně je to docela dobrej filmek, kterej mi už 2x v životě stačil a to by mu mohlo stačit. Eee, to je k tomu asi tak všechno... kroměěě: stará hajtra není co bejvala, není co bejvala, není co bejvala, stará hajtra není co bejvala, není co bejvala, není co bejvala... ()

Reklama

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Krásné dobové sportovní drama s dostihovou tématikou. Líbí se mi tam to vykreslení období, ve kterém se film odehrává, i když to má trošku dopad na celkovou stopáž filmu a lehce to odvádí od tématu (především začátek a střed filmu, než se dostaneme doopravdy k dostihům) - právě za to jednu hvězdu dolů. Jedničku s hvězdičkou u mě má William H. Macy za roli sportovního komentátora/reportéra v rádiu, neskutečně mě bavil! ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Sportovní drama, které se snaží postihnout nejen příběh slavného koně, ale dává také do souvislostí historické skutečnosti období krize v Americe. To jej posouvá v kvalitách výš, než je "obyčejný" sportovní film. Díky nutnosti ukázat všechny souvislosti je první půlhodina trošinku zdlouhavá a správné tempo film chytá až když se vítězný tým dá dohromady. Od té chvíle je to ovšem zážitek řadící se k nezapomenutelným. Film podle skutečného příběhu nabízí především skvělé herecké výkony celého "vítězného týmu" a také - netradičně - dva emotivní vrcholy, které mám u podobných filmů tak rád :) ()

Beatle 

všechny recenze uživatele

Zbytečně dlouhý úvod kompenzuje napínavá druhá polovina filmu, která je mi velice blízká. Na světě jsou totiž jen dva sporty, které mě zajímají, a to je hokej a koňské dostihy. Nádherné záběry, kdy i lajk může vidět přechody v rychlostech v závodu. Opravdu by mě zajímala historie koníka, co "hraje" Seabiscuita v prvním závodě pod taktovkou Toma Smitha. Takovéhle zrychlení se jen tak nevidí. Na druhou stranu poněkud nepovedené záběry na žokeje jezdící na koních (jelikož to koně v close-up záběrech moc nebyly). Ale jinak hezké. Naštěstí to není typický film o koních, kde je na herce zanevřeno a stále sledujeme jen záběry vzpínajících se hřebců. Příjemné osvěžení. 70% ()

Galerie (146)

Zajímavosti (25)

  • Okrem viacerých autentických miest v Kalifornii a New Yorku prebiehalo natáčanie aj v americkom štáte Kentucky. (MikaelSVK)
  • Skutečný Seabiscuit měl jméno po svém otci, "sea biscuit" neboli "sea bread" je synonymem pro sušenky "Hardtack" podávané vojákům. Hard Tack se pak jmenoval otec skutečného Seabiscuita. (Geriel)
  • Maguire se v rámci přípravy na roli učil jezdit na koni. (Geriel)

Reklama

Reklama