Reklama

Reklama

Po občanské válce se banky a vlaky staly terčem gangu, který terorizoval středozápadní Spojené státy. Tento gang psanců je veden Jessem Jamesem a Colem Youngem a patří do něj několik jejich bratrů. Detektiv Rixley je pověřen dopadením psanců. K tomu má k dispozici několik mužů. Rixley je pronásleduje a je jim na stopě. Poté zabije několik nevinných příbuzných členů gangu. Ti se pomstí a muže zastřelí. Několik dní se následně schovávají ve stodole jejich přítele, ale i tam je detektiv vypátrá. Jeho mužstvo začne na stodolu střílet, ale všem členům se podaří uprchnout. Po této události se celý gang rozptýlí po státech a každý člen si žije svým vlastním životem. Po několika letech se však znovu sejdou s plánem vyloupit banku daleko na severu, která má být plná peněz. Město však před psanci bylo varováno a loupež se pokazí. Zámek od sejfu má časovač, a tak ho nelze otevřít. Když se gang snaží uniknout, střílí po něm místní obyvatelé, kteří obsadili oba konce hlavní ulice. Několik členů je zabito a až na bratry Jamesovi jsou všichni postřeleni. Z gangu zbyli kromě bratrů Jamesových ještě další čtyři členové. Jeden z nich záhy umírá v lese, kam se skupině podaří dostat. Další tři jsou těžce zraněni. I když je Jesse velitelem, rozhodne se zraněné opustit, s čímž jeho bratr Frank neochotně souhlasí. Cole Jessemu řekne, že je neloajální opustit je, ale Jesse ho ignoruje a Frank prohlásí, že musí držet se svým bratrem. Všichni tři přeživší se nakonec dostanou do nemocnice, kde jim Rixley oznámí, že vzhledem k tomu, že ve státě Minnesota neexistuje trest smrti, budou odsouzeni na doživotí. Snaží se je přesvědčit, aby mu prozradili, kde jsou bratři Jamesovi, a tím získali nižší trest. Všichni však odmítnou... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (63)

senor 

všechny recenze uživatele

Velice pěkný posmutnělý western se solidním hereckým obsazením. Na to že je hlavních postav skoro deset, každá dostane svůj prostor, který bohužel až na Jamese Keache v roli nejdůležitější, každý z herců dobře využije. Akční scény jsou natočeny opravdu krásně i když až okatě kopírují styl střihu a zpomalených záběrů použitých Samem Peckinpahem v Divoké bandě. Dobrý hudební podkres od Ry Coodera. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Tento western si pamätám ešte z čias VHS požičovní. Veľmi dobré obsadenie, doslova rodinný biznis. Traja bratia Carradinovci, dvaja Keachovci a dvaja Quaidovci. Hlavne mladý Dennis Quaid je takmer nespoznateľný. Postava Jesse Jamesa je tak trochu v úzadí a režisér sa venuje skôr celej bande, kde každý z nich dostáva takmer rovnaký priestor, čo je fajn. W. Hill je akčný klasik a už vtedy sa vyžíval v pekne krvavých a spomalených záberoch. Záverečná prestrelka je veľmi dobrá, i po toľkých rokoch ju mám stále v živej pamäti. Ako celok film nepôsobí tak celistvo, často je prerušovaný spevom, tancom a chlapskými potrebami v ženskom náručí. Celkovo priemer. 60%. ()

Reklama

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

Walter Hill v akčních scénách vzdává hold Bloody Samovi a tyto části filmu jsou zároveň těmi nejpozoruhodnějšími. Líbila se mi neuspěchaná první polovina, kdy bylo hlavní starostí hraní karet a svádění žen, bohužel po úprku celé "divoké bandy" už se začala vytrácet jakákoli atmosféra a nastoupila monotematická naháněčka s jasným koncem. Škoda že se nenašlo místo i pro bratry z rodu Bridgesů, mohlo by to pak být ještě zajímavější. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Upoutal mě již pohled na obsazení s ústřední trojicí a dalšími třemi dvojicemi skutečných bratrů (byť s výjimkou Stacyho Keache jsem tu nikoho neznal). Když se během úvodních titulků rozezněla kytarová hudba Ry Coodera, měl jsem plně jasno, že začíná další film Waltera Hilla, byť tentokrát trošku stylově odlišný oproti těm, co jsem viděl dosud. Komorní, občas až poetické scény s precizním vystižením atmosféry prostředí starého amerického městečka a okolí přecházejí nejednou jako nečekaný blesk přímo do brutální akce divokých přestřelek, honiček a bitev, kdy se tvůrci skutečně nemazlí s osudem a padnutím z mnoha přítomných postav včetně nevinných obětí... žádné uhlazení Divokého západu typické pro postarší bijáky, žádná idealizace westernových „hrdinů“, ovšem vtažení do atmosféry a celého dění fungovalo na mě po celý čas výborně... u vrcholné série akce se mi málem tajil dech, jednak díky řemeselně excelentnímu pojetí s obrovským množstvím lidí, zbraní i koní v pohybu a pak také.. zástup zběsilých koní, jak proražují kopytama sklo budovy, jsem viděl snad poprvé... [80%] ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Průměrný western podle skutečné události, který má výhodu, že bratry hrají skuteční bratři - je zajímavé vidět všechny Carradiny a dodnes mi nedošlo že Dennis a Randy Quaid jsou bratři - asi protože, že si nejsou absolutně podobní. Jo a filmu je pár podařených akcí, ale jinak nic více. EDIT 2024: Napodruhé mě to bavilo ještě míň. Hill natočil příběh bez příkras, tudiž Jamesové i Youngerové jsou nesympatičtí šmejdi kterým není proč fandit, díky reálnému looku (oblečení, města) tomu chybí jakákoliv westernová poetika a zbývají jen bratrské dvojice/trojice a vydařené přestřelky. ()

Galerie (51)

Reklama

Reklama