Reklama

Reklama

Po občanské válce se banky a vlaky staly terčem gangu, který terorizoval středozápadní Spojené státy. Tento gang psanců je veden Jessem Jamesem a Colem Youngem a patří do něj několik jejich bratrů. Detektiv Rixley je pověřen dopadením psanců. K tomu má k dispozici několik mužů. Rixley je pronásleduje a je jim na stopě. Poté zabije několik nevinných příbuzných členů gangu. Ti se pomstí a muže zastřelí. Několik dní se následně schovávají ve stodole jejich přítele, ale i tam je detektiv vypátrá. Jeho mužstvo začne na stodolu střílet, ale všem členům se podaří uprchnout. Po této události se celý gang rozptýlí po státech a každý člen si žije svým vlastním životem. Po několika letech se však znovu sejdou s plánem vyloupit banku daleko na severu, která má být plná peněz. Město však před psanci bylo varováno a loupež se pokazí. Zámek od sejfu má časovač, a tak ho nelze otevřít. Když se gang snaží uniknout, střílí po něm místní obyvatelé, kteří obsadili oba konce hlavní ulice. Několik členů je zabito a až na bratry Jamesovi jsou všichni postřeleni. Z gangu zbyli kromě bratrů Jamesových ještě další čtyři členové. Jeden z nich záhy umírá v lese, kam se skupině podaří dostat. Další tři jsou těžce zraněni. I když je Jesse velitelem, rozhodne se zraněné opustit, s čímž jeho bratr Frank neochotně souhlasí. Cole Jessemu řekne, že je neloajální opustit je, ale Jesse ho ignoruje a Frank prohlásí, že musí držet se svým bratrem. Všichni tři přeživší se nakonec dostanou do nemocnice, kde jim Rixley oznámí, že vzhledem k tomu, že ve státě Minnesota neexistuje trest smrti, budou odsouzeni na doživotí. Snaží se je přesvědčit, aby mu prozradili, kde jsou bratři Jamesovi, a tím získali nižší trest. Všichni však odmítnou... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (63)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Kvalitný, svižný a pomerne drsný western, v ktorom sa to hemží špinavými sympaťákmi, osudovými ženami a súrodencami v podtitulke. Hill nešetrí ani guľkami, ani spomalovákmi alá Peckinpah a ten glorofikovaný záver je naozaj velice fajn. Spokojnosť aj keď divoký západ zrovna nie je moja šálka kávy. 70% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Western, který opět předkládá divákovi stokrát řečenou pohádku o Jesse Jamesovi, tentokrát však se zajímavým hereckým obsazením. Pointa je v tom, že trojici bratrů Youngerových, hraje opravdová trojice bratrů, tentokrát Carradinů. Bratry Jamesovy zase hrají James a Stacy Keach a do třetice dvojici Millerů hrají Dennis a Randy Quaid. Už jen z tohoto opravdu jedinečného složení tak působí herci jako stvoření pro své role. A to jsem ještě zapomněl na bratry Guesty, kteří hrají bratry Fordy:). Teď vážně. Western je to vcelku příjemný, nijak výjimečný kromě výše zmíněného a také slušně uteče.Pěkných 99 minut je kvalitně vyplněno, i když chvílemi se střelba mění v "zlí střílí přesně, hodní minou i stodolu dva metry před sebou". ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Spolu s Velkou Northfieldskou loupeží asi nejzdařilejší zpracování příběhu Jesseho Jamese a jeho bandy. Realistická, neromantická, demýtizovaná podívaná s pomalým tempem, které však svou mírnou rozvláčností dosti pomáhá atmosféře. Walter Hill v sobě nezapře žáka Bloody Sama - krev je krvavá, bláto studené, postavy jsou lidé z masa a kostí a v přestřelkách umírají i nevinní. Zajímavý nápad obsadit do rolí bratrských gangsterských klanů bratrské klany herecké vyšel na jedničku, především David Carradine, James Keach a Randy Quaid stojí více než za pozornost. 90%. P.S.: Film jsem si připomněl po dlouhých letech a líbil se mi mnohem víc, než tehdy. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý nápad obsadiť bratov naozajstnými hereckými bratmi, aj keď nie všetci sa na rolu hodia (napr. Keith Carradine). A aj keď sa nejedná o svetoborný westen, môžem oceniť spracovanie, zaujímavú akciu a pokus o autentické poňatie či v niektorých prípadoch naturálnejší prístup. Akurát by som si viac prial, aby tvorcovia sa menej miešali v sentimentálnosti hlavných protagonistov a viac sa sústredili na celkový príbeh tejto známej zabijáckej bandy. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Skoro by som dal aj vyššie hodnotenie, Hill to proste vedel a mal k dispozícii skutočne kvalitnú zostavu typologicky presných hercov. Len sa mi stále nejako nechcelo pristúpiť na hru, že by som týmto psancom mal držať čo i len trochu palce. Řekli jsme si bez ztrát...je síce pekná hláška, ale keď sa poruší, osobne by som v prípade Jamesovcov a spol. videl niečo ako kolektívnu vinu. Pritom zákon tu nie je prezentovaný síce ani vyložene záporne, ale kladne tiež rozhodne nie. Poviete si a čo Bonnie a Clyde, alebo Takí normálni zabijaci, no tým som tiež nejak extra nefandil a film o ich zážitkoch som si užil o niečo viac. Stále ale slušná spokojnosť, tento svižne ubiehjúci western sa môže smelo porovnávať s tým lepším zo žánru z 50. rokov. ()

Galerie (51)

Reklama

Reklama