Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V polovině 90. let v irském Dublinu dosahovala zločinnost vrcholu kvůli nezákonnému obchodu s drogami. V té době začala o tomto ožehavém tématu psát novinářka Veronica Guerinová, známá svými nekompromisními články o církevních skandálech a o korupci. Odvážná žena se pouští do boje s narkomafií a nezalekne se ani mafiánského bosse Johna Gilliana. Má oporu v milujícím manželovi Grahamovi, který se stará o jejich synka, pomáhají jí kolegové z redakce, ale když se ani po několika „varováních“, po nichž skončí v nemocnici, Veronica nevzdá pátrání, stane se terčem surového atentátu. Pohřbu statečné novinářky se účastní tisíce lidí a její vražda vyburcuje celé Irsko k činu. Titulní postavu ve filmu režiséra Joela Schumachera přesvědčivě ztělesnila Cate Blanchetová. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (108)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Asi to bylo tím, že tento film v TV dávali dost pozdě, ale mně u toho chvílemi, hlavně ke konci, klimbala hlava. Oproti Telefonní budce a Táboru tygrů, mi tento Schumacherův počin přišel dost slabý. Herecké obsazení bylo zvoleno sice velmi dobře, i přesto však můj celkový dojem z Veronicy Guerin vyzněl tak nějak naprázdno a nezáživně. Ale potěšila mne chvilková přítomnost Colina Farrella:) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Investigativních novinářů už tady pár bylo, s mnohými to nedopadlo nejlíp. Spjatých s ženskými jmény moc není. Populární Veronica Guerin, která se věnovala irskému drogovému podsvětí, doplatila za svou zvídavost životem. Stačil (samoúčelný) pohled na drogové inferno, ve kterém si i ti nejmenší hrají s jehlami, a ucítila velkou příležitost. Tvrdohlavě si jde za svým, odmítá prosby okolí, nevystraší (samozřejmě, že jo, ale jen na čas) ji ani rozbitá ústa a kulka ve stehně. Škoda, že se také samotní tvůrci víc nesnažili. Výsledek je místy nechtěně komický, jindy hloupý i nudný. Je to typický souboj dobra a zla, kdy naše hrdinka sice jezdí v autě jako prase, ale jinak přesně pojmenovává ta bezcitná hovada, která dostávají drogy i mezi děti školou povinné. Všichni okolo Veronicy jsou hodní a starostliví, naprosto oddaní a chápající (dokud to nezačne vřít) a nikdo moc neřeší, že naše novinářka je vlastně egoistická kráva. Scénář je plný klišé, místy je nesmírně plochý a vůbec z něj nesálá napětí nebo živočišnost, se kterou naše hrdinka odhodlaně odhaluje pravdu. Joel Schumacher vždy rád skákal mezi velkými projekty a těmi menšími, tady podléhá látce i všem neduhům, které přináší. Je prostě moc hollywoodský a celý ten špinavý obchod v pozadí prostě obavy nepřináší. Že je tohle humanistické poselství snesitelné, je tak zásluhou hlavně herců. Všem pochopitelně vévodí Cate Blanchett, která je velmi přesvědčivá a i přes její vypočítavost jí vlastně fandíme. Prostě skutečný život po hollywoodsku (s Jerry Bruckheimerem v zádech). ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele

Sdělení důležité, téma aktuální v každé době novověku, bohužel natočeno povrchně, Blanchett vidíme v jiné rovině, než ji známe, popravdě se mi tady moc nelíbila, nejen vzhledově, ale ztvárnění neurotické, otravné štěkny mi k jejímu projevu typově nesedlo, přestože zahrála kvalitně, působila hrubě. A jako osamělá pátrací jednotka v oblastech, kde si batolata hrají s použitými jehlami i vcelku absurdně. Celá reálná tragédie si zpracování zasloužila, film má několik velmi dobrých momentů, konec je fakt děsný, osobně se však domnívám, že by se z příběhu dalo vyrazit víc. ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem je Veronica Guerin srdcová záležitost. Možná proto, že je to biografický snímek, nehledal jsem na něm chyby, ale naopak klady a to v charakteru ústřední postavy a snažil se ztotožnit s faktem, že někdy je prostě jediná odvážná hrdinka málo, aby se změnil chod věcí a světa. Kolik odvážných se asi tváří v tvář prostému faktu, že proti sobě mají silnější zlovůli, vzdalo a kolik těch, kteří odolali, nakonec skončili v zapomnění dějin a my jen sklízíme, co zasévají ne ti moudřejší a ctnostnější, ale ti silnější a mocnější? To je svět no...a o tom Veronica Guerin je a proto mám pro ni slabost, i přes to mírně patetické zpracování, i přes svůj mírně patetický komentář. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Neznám skutečný osud Veronici Guerin, ale pokud by byl fragment jejího života, kdy se soustředila na problém okolo drog, takový, jak to vidíme v tomto filmu, tak nechápu, jak mohlo mít její snažení nakonec takový efekt. Křehká plavovláska si špacíruje po dublinských slumech plných malých dětí se stříkačkou v ruce a "vyšetřuje", policie tam téměř neexistuje a když, tak nemá páky, takže Veronica přes "svůj zdroj" prachjednoduchým položením prosté otázky, dostává odpověď, vyrazí si za drogovým bossem a řekne:"když mi dáte jména lidí, kteří pro vás prodávají, tak na vás budu v novinách hodná", pak vyrazí k jinému a díví se, že dostane na kokos. Její domácnost připomíná domácnost Erin Brockovich - manžel je máma táta a má pochopení. Takže proč 3*? Za Cate Blanchett, ponurou a působivou irskou atmosféru a minutu s Colinem Farrellem. ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama