Reklama

Reklama

Bývalý vládní agent, nyní vyprahlý zabiják Creasy odešel ze služby a neví, co se sebou.  Souží ho výčitky svědomí, a tak pití Jacka Danielse prokládá četbou bible, až mu starý kamarád a spolubojovník dohodí kšeft ˗ dělat v Mexiku, kde denně unesou desítky dětí, bodyguarda malé holčičce Pitě, dceři bohatých rodičů. Creasy se proti své vůli s blonďatou holčičkou sblíží, pak ale dojde nevyhnutelně k únosu. Pita zmizí, Creasey je těžce raněn, a ještě navíc obviněn, že se na únosu podílel. Sotva se trochu zotaví, vydává se na cestu pomsty. S pomocí novinářky Mariany Garcii se mu podaří proniknout mezi zkorumpované policisty a dostat se až k hlavě gangsterské organizace, tajemnému muži nazývanému Hlas. Odhalí, že únos měl být fingovaný, že si otec holčičky chtěl pomoci k penězům z pojistky a že se celá akce poněkud zvrtla… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (755)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Tony Scott to má těžké. Byl, je a vždy bude zastíněn svým bratrem, který, řekněme si to upřímně, je fakt lepší. A tak se Tony pořád hledá. To samé jde říct i o tomto filmu. Tohle je totiž dokonalý videoklip, který se snaží vyprávět originální příběh. Ale jak moc je to originální, když všechny trumfy filmu odhadnete minimálně 10 minut předem? Navíc jsem si už dlouho nepřál, aby film byl kratší. Protože už hodně dlouho mi dvě a půl hodiny neutekly tak pomalu (to znamená, že jsem se často nudil.) Nicméně, musím se zde veřejně omluvit někomu, o kom jsem si myslel, že z ní nebude nikdy dobrá herečka - ano, řeč je o Dakotě Fanning. Jak jsem ji nemohl vystát v Válce světů, tak tady jsem žasl, co ta malá uječená holka dovede. Takže ano, pokud neskončí na drogách, nebo si jinak nepodělá život, tak z ní něco může být. Ve svém žánru je Muž v ohni nadprůměr, kterému by pomohlo, kdyby byl tak o půl hodinu kratší. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Tonyho Scotta si ako zručného remeselníka vážim. Hektické, rýchle a videoklipové strihy -preňho charakteristické, som si užívala v Deja Vu alebo v iných scottovkách - ktoré sú za asistencie priam špionážnej hudby(podobná bournovkám) Gregsona-Williamsa popcornovým pohladením. Lenže Muž v ohni je náladový a roztrieštený. Prvú polovicu si divák dobíja cestičku k sympatickej hviezdičke Dakote Fanning a vpíja vznikajúce priateľstvo medzi ňou a Denzelom - mala som pocit, akoby som sa dívala na milú americkú drámu. Lenže to, čo sa odohrávalo v druhej polovici, by mi neprekážalo v ľahkom akčnom filme, ale k predošlému deju je to proste príšerné. Film akoby vystrihnutý z hudobného klipu, plný fakt otravných a prerušovaných strihov, ktoré preniesli hlavnú a dosť smutnú dejovú myšlienku do dimenzie popcornového úletu. Nie som cynik, myšlienky mnou pohli, ale Scott si mal ujasniť, či chcel natočiť tragickú drámu o organizovanom zločine alebo akčnú ľahkomyselnú bayovku. ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// "You kill them all." BOOM! Připravit, pozor, AKCE - hodina a čtvrt in - máme pozadí, motivace, plnokrevné postavy, tak jedem, ne? Hudba půjčená z bráchova historického eposu, vizuál klasického T. Scotta, přesní herci v čele s Denzelem "he's got the Devil inside him" Washingtonem a spousta, spousta mrtvejch mexičanů. "Say goodbye to her." Začíná přihořívat. RPGčko in the face. C4 in the ass! Smůla, Samueli, kulka nikdy nelže. A co nakonec? Tak to už tu nevysypu, nicméně za to bude ta dnešní pátá* ;) ()

choze 

všechny recenze uživatele

Taken na Scottovském tripu. Pomalý melancholický revenge akčňák o tom, že brát zkrachovalým armádním zabijákům jejich jedinou naději na vykoupení, prostě není dobrý nápad. Z jeho naivity a patetických nebo ultratvrďáckých hlášek můžete mít srandu, nebo si to všechno skvěle užijete. Perfektní, proti typu obsazený Denzel, který to povznáší stejně jako Liam to Taken. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

!!!VAROVÁNÍ!!! SPOILER!! ehm ehm... musím nesouhlasit s některými kometáři tady ;) je to každýho názor.. to chápu.. ale jak by jste se zachovali vy.. kdyby Vám zabili někoho blízkého.. chtěli by jste se pomstít že?? první polovina filmu Vás donutí se zamilovat do Dakoty a litovat Denzela.. pak ale přijde zvrat.. kdy chcete aby se mstil.. aby trpěli..a co z toho všechno vyústí :) a konec, který si přejete ba i málo čekáte..Vás stejně mile překvapí :) ()

Galerie (107)

Zajímavosti (27)

  • Zebra v Pitinom (Dakota Fanning) dome patrila skutočnému majiteľovi tohto domu, ktorý ju zapožičal na nakrúcanie. Taktiež mu patrili aj koberce z leoparda. (vander19)
  • Ve scéně, kdy přijde Lisa (Radha Mitchell) do Creasyho (Denzel Washington) bytu, Creasy schová láhev od pití a na stole nechává jen sklenku. Sklenka se pak v některých záběrech na stole nachází a v jiných ne. (Terva)

Související novinky

Keanu Reeves jako slavný komiksový záporák?

Keanu Reeves jako slavný komiksový záporák?

12.02.2021

Herci Keanu Reevesovi (John Wick, Matrix) byla údajně nabídnuta hlavní role v komiksovém snímku Kraven o slavném spidermanovském záporákovi. Lovec Kraven je podobně jako Venom či Morbius antihrdina,… (více)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Arnolda nám seslalo nebe. Doslova.

Arnolda nám seslalo nebe. Doslova.

02.01.2012

Je zpátky. První teaser na The Expendables 2 nám dokázal, že se mu tentokrát bude kouřit nejen z cigára, ale i z bouchačky. A jen tak se vůně střelného prachu kolem něj nerozplyne. Už od října natáčí… (více)

Arnie a Sly dál nekompromisně akční

Arnie a Sly dál nekompromisně akční

31.10.2011

Nedávno se potkali na placu The Expendables 2 (naštěstí se jim nehoda, během které zahynul bulharský kaskadér, vyhnula). V akci budou pokračovat i poté. Arnold si ještě letos zahraje pohraničního… (více)

Reklama

Reklama