Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Horor

Oblíbené filmy (10)

Černý jestřáb sestřelen

Černý jestřáb sestřelen (2001)

Konečně válečný film z nedávné minulosti,který stojí za to.Scott natočil vynikající film a naštěstí se vyhnul přehnanýmui americkýmu patriotismu.K tomu bezkonkurenční hudba Hanse Zimmera

Skála

Skála (1996)

Bayův druhý počin a hned z toho byl akčňák roku.Minimálně. Spousta akce, hlášek, nádherně nasnímané, jen toho patriotismu tam bylo trošku moc. Herci taky naprosto skvělí, teda krom Nica, ten byl nesympatický až hrůza. Naopak Connery byl naprosto k sežrání.

Americký gangster

Americký gangster (2007)

Dvě a půl hodiny je sice dlouhá doba,ale kupodivu jsem se zavrtěl jen třikrát,ani zadek mě nebolel,což znamená,že mi to uteklo jak voda a to se cení.Washington s Crowem se sice sejdou až na konci filmu,ale i každý zvlášť předvádí herecký koncert.Washington je fakt perfektní gangster,Crowe zase vypadá jako typickej buran,ale je to radost pohledět.A Scott?Vynikající a ve formě.

Gladiátor

Gladiátor (2000)

Ikdyž je to historickej paskvil,což ani jinak nejde,páč by to byla nuda,tak jsem si tenhle film velice užil.Silný a zajímavý příběh,kvalitní herci a režisér s pevnou rukou.A přes dlouhou stopáž režisérský verze vás tenhle film v křesle udrží.Co víc si přát,snad jen víc spolupráce Crowa a Scotta.

Poslední skaut

Poslední skaut (1991)

Spolupráce Tonyho Scotta a Willise byla vynikající. Škoda,že se to víckrát neopakovalo.Willis hláškuje jako divej a kupodivu mu Wayanas stačí.Co mě ale nejvíc naštvalo je cenzurovaná verze,která běží v televizi a vyšla na DVD

Muž v ohni

Muž v ohni (2004)

To nejlepší co kdy vzešlo ze spolupráce Scott/Washington.Uchlastanej bodyguard bez vztahu k dětem hlídá šídlo v podobě Dakoty Fanningové.Je to herecký koncert těchto dvou postav a perfektně jim sekundujou Mitchellová,Walken,Rourke nebo Giannini.

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Dokonalý film neexistuje,ale pokud se něco blíží dokonalosti,tak je to právě Temný rytíř. Režie, kamera,scénář,hudba,efecty jsou naprosto bezchybné.Troufnu si říct,že jak kamera,tak efecty jsou minimálně s nominací na Oscara.A herci?Bylo moc příjemný, že se víc objeví Morgan Freeman a Gary Oldman. Výměna Kati Holmes za Maggie Gyllenhaal filmu jen prospělo. A teď tři nejdůležitější postavy. Eckhart podává velice dobrý výkon po celou dobu,ale v závěru jako two face je naprosto dokonalý.O Ledgerovi už toho bylo nápsáno tolik,že budujen nosit dříví do lesa,když řeknu,že něco tak jedinečnýho jsem v životě neviděl.A Bale?K jeho Batmanovi není co vytknout,je to nejlepší Batman jaký kdy byl.Bohužel se oproti Batman Begins začíná projevovat onen syndrom hrdinů, kdy hrdina vlastně přestává být zajímavým a veškerá pozornost je soustředěna na záporáka/y.No v tomhle případě se nelze divit,jelikož Ledger si střihl Jokera opravdu ve velkém stylu.Ještě poznámka k celkovému dojmu. Batman Begins mi přišel jako skvělý a téměř dokonalý film, ale vedle Temného rytíře vypadá jako levný nezávislý film.

Transformers

Transformers (2007)

Michael Bay pro sebe konečně našel vhodnej projekt, na kterým se mohl opravdu vyřádit a stojí to za to.Snad se se Spielbergem udobří a udělá pod ním i tu slibovanou dvojku

Počátek

Počátek (2010)

Když jsem zaslechl,že si Nolan chce po Temném rytíři odpočinout a natočí nějaký malý film,čekal jsem něco ve stylu Insomnie. Počátek je podle mého skvělý velký film plný dokonalých triků a skvělé kamery. O režii netřeba hovořit,protože je naprosto dokonalá a herci v čele s DiCapriem podávají skvělé výkony. A ještě jednou Nolan,jako autor scénáře. Tohle vymyslet mohl snad opravdu jen génius. Bohužel se mi v kině stalo,že jeden metrosexuálně blonďatý pár po zhruba půl hodině odešel, protože to zřejmě nepochopil a ztratil se. Jejich škoda,já se neztratil a film jsem si maximálně užil

Hanebný pancharti

Hanebný pancharti (2009)

Hodně jsem váhal, jestli dát 4 nebo 5*. Najdeme tu vše, co od Tarantina očekáváme, jen mě mrzela ta stopáž, jelikož chvílemi je to zbytečně zdlouhavé. Pitt byl opět vynikající,ten jeho děsnej přízvuk, hlášky a snaha o to mluvit italsky. Stejně tak byl vynikající Till Schweiger, ale kdo mě opravdu dostal byl rakušan Waltz. Jeho SSák Landa byl zloduch naprosto dokonalý a roli si evidentně užíval. Takže až na tu dlouhou stopáž to bylo perfektní. Závěrečný potlesk diváků v kině jsem už hoooodně dlouho nezažil.