Reklama

Reklama

Bývalý vládní agent, nyní vyprahlý zabiják Creasy odešel ze služby a neví, co se sebou.  Souží ho výčitky svědomí, a tak pití Jacka Danielse prokládá četbou bible, až mu starý kamarád a spolubojovník dohodí kšeft ˗ dělat v Mexiku, kde denně unesou desítky dětí, bodyguarda malé holčičce Pitě, dceři bohatých rodičů. Creasy se proti své vůli s blonďatou holčičkou sblíží, pak ale dojde nevyhnutelně k únosu. Pita zmizí, Creasey je těžce raněn, a ještě navíc obviněn, že se na únosu podílel. Sotva se trochu zotaví, vydává se na cestu pomsty. S pomocí novinářky Mariany Garcii se mu podaří proniknout mezi zkorumpované policisty a dostat se až k hlavě gangsterské organizace, tajemnému muži nazývanému Hlas. Odhalí, že únos měl být fingovaný, že si otec holčičky chtěl pomoci k penězům z pojistky a že se celá akce poněkud zvrtla… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (756)

petero 

všechny recenze uživatele

Tony Scott svojou vydeoklipovosťou prekonáva všetko čo doteraz natočil. Denzelovi to v úlohe bodyguarda a anjela smrti neuveriteľne sekne a herectvom hravo prekonáva aj Training Day. A verte že prvá polovica filmu kde sa Creasy a Pita vzájomne zoznamujú až dojej únosu je oveľa zaujímavejšia ako Creasyho masakrovanie všetkých, ktorý mali s jej únosom čokoľvek spoločné. Naviac vás čaká dojemný koniec a tá skvelá hudba... ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

V podstatě jsem bavil skvěle, druhá polovina se mi líbila víc než první - líbila se mi ta drsnost. Zatímco v jiných filmech hrdina někomu často jen vyhrožuje, tady se i výhrůžky bez servítek realizují - je znát stejný autor, který má na svědomí podobně drsnou Odplatu s Gibsonem - scénárista Brian Helgeland). Výborný byl Washington, i Dakota Fanning a pár dalších - třeba Walken se mi moc líbil. Hudba je přesná (i když samostatně někdy neposlouchatelná). Jenom ty technické hrátky byly na mě někdy až příliš - kazily napětí a mě prostě rušily. Třeba v Nepříteli státu to různé zoomování a trhavé pohyby kamery mi ještě přišly docela OK, tady jsem s tím ale měl docela problém. ()

Reklama

ripo 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľne naťahovaná stopáž filmu mala za následok niekoľko mikrospánkov. Prvých 30 minút mi pripadalo ako vystrihnutých z pera Rosamundy Pilcherovej. Náznaky akcie bolo badať až v čase únosu Pity, kedy sa Creasy zmenil z pomalého, ufňukaného a alkoholom posadnutého ex-tvrďasa na reinkarnovaného Ramba kríženého s Predátorom .... Niekoľko do oči bijúcich nezmyslov ma utvrdilo v tom, že viac ako 2 * si tento paškvil nezaslúži..... Za všetky stupidity slúži scéna, keď čierny Denzel vtrhne do mexického ghetta na predmestí a začne masakrovať rodinu miestneho mafiána ..... Odpoveďou mu nie je masová pomsta nasratých Mexikánov, ale ich totálne zmiznutie zo scény, akoby ich všetkých uniesli emzáci z ďalekej galaxie .... Bŕŕŕŕŕ .... Skúste sa podujať na podobný čin v Čechách ( na Chánove ) či na Slovensku ( na Luniku IX ) ..... ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Tento film nemá chybu. Dobře..má - Lisa Gerarg je bohužel po Gladiátorovi až moc profláklá.... Jinak ale z Tria Muž v Ohni - Domino - Dejá Vu právě první jmenovaný vychází jako naprostý vítěz. Forma se drží na uzdě, je zcela úměrná tempu a tomu, co se právě odehrává na plátně a Tony si hraje s detaily a místy možná až příliš černým humorem (odpočítávání do výbuchu bomby). Naprosto životný živel Washington předvádí bezmála Oscarový výkon, ostatní ovšem nezůstávají pozadu (dokonalá Dakota, úžasně citlivá a přesvědčivá Radha Mitchell, i lahůdkový - jak jinak - Christopher Walken), hudba přechází z latinskoamerických rytmů do kytarových rifů a já jsem se na střídačku dojímal, fandil, odvracel oči zhnusením a prožíval každé filmové políčko. Tento film vstupuje do mé osobní Top 10 a já se těším na další film Tonnyho Scota, protože po šíleném Dominu přišlo Dejá Vu a to dává naději v lepší zítřky. P.S. Dialog mezi Denzelem a Radhou na jedné hodině a šestnácté minutě si zaslouží vejít do historie kinematografie. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Dvouapůlhodinový biják s neskutečně řídkým dějem mě zpočátku aspoň trochu emocionálně vtáhl díky výborné a roztomilé Dakotě Fanning, ve druhé části však svým tupým přístupem nudil. Tony sice dupe na plyn jak nějaký třicátník, ale stejně jako v případě Domina se to u mě minulo účinkem. Zbytečně natažený a neskutečně prázdný film. ** 1/2 ()

Galerie (107)

Zajímavosti (27)

  • Ve scéně, kdy přijde Lisa (Radha Mitchell) do Creasyho (Denzel Washington) bytu, Creasy schová láhev od pití a na stole nechává jen sklenku. Sklenka se pak v některých záběrech na stole nachází a v jiných ne. (Terva)

Související novinky

Keanu Reeves jako slavný komiksový záporák?

Keanu Reeves jako slavný komiksový záporák?

12.02.2021

Herci Keanu Reevesovi (John Wick, Matrix) byla údajně nabídnuta hlavní role v komiksovém snímku Kraven o slavném spidermanovském záporákovi. Lovec Kraven je podobně jako Venom či Morbius antihrdina,… (více)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Arnolda nám seslalo nebe. Doslova.

Arnolda nám seslalo nebe. Doslova.

02.01.2012

Je zpátky. První teaser na The Expendables 2 nám dokázal, že se mu tentokrát bude kouřit nejen z cigára, ale i z bouchačky. A jen tak se vůně střelného prachu kolem něj nerozplyne. Už od října natáčí… (více)

Arnie a Sly dál nekompromisně akční

Arnie a Sly dál nekompromisně akční

31.10.2011

Nedávno se potkali na placu The Expendables 2 (naštěstí se jim nehoda, během které zahynul bulharský kaskadér, vyhnula). V akci budou pokračovat i poté. Arnold si ještě letos zahraje pohraničního… (více)

Reklama

Reklama